PDA

Zobacz pełną wersję : d50 w obliczu nowych premier.

meliszipak
24-08-2007, 13:19
Minęły dwa lata odkąd używam D50.
Aparat nigdy nie zawiódł i spełnia moje oczekiwania.
Pokazała się kolejna genialna generacja Nikonów, a mój D50 jest dla mnie ciągle wspaniały.
Nadal nie dorosłem do możliwości tej puszki.
Mam zamiar jej jeszcze długo używać.

Jedyną usterką, jest guma zaślepki która wyskakuje z gniazda- zrobiła się jakby większa.
To wszystko.

pozdrawiam serdecznie :)

Michal Puchacz
24-08-2007, 13:21
Moim zdaniem D50 trochę za szybko wycofano ze sprzedaży. Dobrze by wypełniał lukę pomiędzy D40, a D80.

pebees
24-08-2007, 13:22
Moim zdaniem D50 trochę za szybko wycofano ze sprzedaży.
To było celowe :)

Poza tym zgadzam się z meliszipakiem, no może poza tą gumą :D

giziol
24-08-2007, 13:30
nawet przez mysl mi nie przeszlo zeby go sprzedawac(oprocz migracji do canona) :) w obliczu zakupu nowych puszek zostanie na zasluzonym 2gim 3cim miejscu a jak sie sp...i to powiesze na scianie :D

Maldoror13
24-08-2007, 13:43
Ja mojego D50 uwielbiam i póki dział nie chce zmieniać go na nic innego. Poza tym jedyne na co byłoby mnie obecnie stać to D40X, a ten wnerwia mnie 3 polami AF i brakiem śrubokręta.

willix
24-08-2007, 13:47
ja na swoje D50 też nie narzekam
zmienie jak padnie, narazie inwestycje w szkiełka :)

Paprycjusz
24-08-2007, 13:48
A ja od czasu premier D300 i D3 polubiłem mojego D50 jeszcze bardziej :D

Można wręcz rzec, że D50 jest proplastą ww. puszek, chociażby czułość zaczyna się od ISO200 :D

Maldoror13
24-08-2007, 13:58
Tak, teraz są potrzebne nowe szkła. Czas pożegnać się z 50 1.8 i kupić sigmę 30 1.4.

dwl
24-08-2007, 15:20
Z ciekawością śledziłem wątek o nowościach. Cieszę się, że Nikon się popisał. Ale swojego szumiącego jak morze, znakomitego D70s nie zmienię. Mam go dopiero pół roku, coraz lepiej się z nim rozumiem, ma wszystko czego teraz mi potrzeba. A za dwa lata, po nowym wątku o nowościach, gdzie jedni będą się "nakręcali", inni będą wieszczyć upadek Nikona kupię sobie D300 z wyprzedaży. A co!

jerryjola
24-08-2007, 15:32
za dwa lata to może być ciężko dostać nowego d300....

i tak trzymać panowie, jeżeli chodzi o sprzęt.... przecież nie zrobię lepszego zdjęcia d300-tką niż teraz d80-tką...
póki co, to nie poznałem do końca możliwości mojego aparatu, i pewnie zanim się rozleci, to nie poznam

a co do szumów w nikonach, to najpierw należy poczekać na prawdziwe testy d300, bo to rożnie może być, choć trzeba zakładać, ze powinien szumieć mniej niż d200

moim zdaniem tak d50, jak i pewnie inne nikony, całkiem dobrze prezentują się na tle zaprezentowanych nowości...

dwl
24-08-2007, 15:37
za dwa lata to może być ciężko dostać nowego d300....
Nikon mi tego nie zrobi :) Będzie na pewno. W końcu nie wprowadzają nowych wysokich modeli co pół roku.

chicken
24-08-2007, 15:48
Nikon mi tego nie zrobi :) Będzie na pewno. W końcu nie wprowadzają nowych wysokich modeli co pół roku.

no to jest nas 2 :-P

dwl
24-08-2007, 15:59
no to jest nas 2 :-P
Myślę, że więcej niż dwóch.
Znikam na jakiś czas. Będę żeglował i fotografował tam, gdzie chodzą białe szkwały.
Pozdrawiam
Daniel

prz3mo
24-08-2007, 16:08
Ludzie, czy wyście powariowali do reszty? Co miał na celu ten temat? Wpisy posiadaczy D50 i napisanie, ze po wejsciu D300 (i D3 ?) nadal Wasz sprzet potrafi robic dobre zdjecia? Przeciez to oczywiste. Czy moze chciecie sie nawzajem pocieszac, ze mimo iż Wasza puszka nie jest juz robiona to nadal robi ładne fotki???? Normalnie paranoja... To moze ja zaraz zalowe wątek D80 vs D300, a potem kolejni uzytkownicy np. D70s podobne... Nie dajmy sie zwariowac...
Wyszły dwa swietne korpusy, nalezy sie cieszyc, ze nikon znokautował wrecz konkurencje (pod niektorymi wzgledami), że byc moze czesc z nas kiedys sobie sprawi np. takiego D300... Ale w tej chwili te premiery nijak nie wpływaja na to czy dany (starszy) korpus robi dobre fotki czy moze nadaje sie do smietnka...

Jacek B.
24-08-2007, 16:19
ale fakt wycofania ze sprzedaży D50 to cios poniżej pasa...

dwl
24-08-2007, 16:45
prz3mo wyluzuj. Nie sądzę, żeby ktoś tu leczył kompleks posiadania budżetowej puszki. Za to w tasiemcowym wątku o nowościach wielu się tak zachowywało jakby ich postępy w fotografii mogła umożliwić tylko superhiper fufu puszka Nikona. A jak nie to już tylko Canon. Nowa puszka to nowe możliwości, ale nad kadrem i tak fotograf musi myśleć. Ale to też przecież oczywiste.

D300 spowoduje zapewne spadek ceny D200. Dzięki temu niektórym będzie łatwiej przeskoczyć wyżej z pominięciem D80 jak posiadana puszka przestanie wystarczać/zużyje się. To jest pośredni wpływ premiery na posiadaczy tańszych puszek.

piotr w
24-08-2007, 16:45
Ludzie, czy wyście powariowali do reszty? Co miał na celu ten temat? Wpisy posiadaczy D50 i napisanie, ze po wejsciu D300 (i D3 ?) nadal Wasz sprzet potrafi robic dobre zdjecia? Przeciez to oczywiste. Czy moze chciecie sie nawzajem pocieszac, ze mimo iż Wasza puszka nie jest juz robiona to nadal robi ładne fotki???? Normalnie paranoja... To moze ja zaraz zalowe wątek D80 vs D300, a potem kolejni uzytkownicy np. D70s podobne... Nie dajmy sie zwariowac...
Wyszły dwa swietne korpusy, nalezy sie cieszyc, ze nikon znokautował wrecz konkurencje (pod niektorymi wzgledami), że byc moze czesc z nas kiedys sobie sprawi np. takiego D300... Ale w tej chwili te premiery nijak nie wpływaja na to czy dany (starszy) korpus robi dobre fotki czy moze nadaje sie do smietnka...

Ten wątek miał na celu pokazać, że mino iż wyszły kolejne, nowe korpusy, D50 światnie się broni i gdyby był produkowany, to z pewnością znalazłby swoich nabywców. D3 i D300 optymistycznie nastraja, co do kierunku rozwoju Nikona i tyle. Ja tam wolę kupić jeszcze kilka szkieł, zanim zmienię puszkę.

prz3mo
24-08-2007, 16:48
prz3mo wyluzuj.

Jestem maksymalnie wyluzowany, uwierz :)

Za to w tasiemcowym wątku o nowościach wielu się tak zachowywało jakby ich postępy w fotografii mogła umożliwić tylko superhiper fufu puszka Nikona. A jak nie to już tylko Canon. Nowa puszka to nowe możliwości, ale nad kadrem i tak fotograf musi myśleć. Ale to też przecież oczywiste.

No wlasnie, wiec czemu ma sluzyc ten temat?

prz3mo
24-08-2007, 16:52
Ten wątek miał na celu pokazać, że mino iż wyszły kolejne, nowe korpusy, D50 światnie się broni i gdyby był produkowany, to z pewnością znalazłby swoich nabywców. D3 i D300 optymistycznie nastraja, co do kierunku rozwoju Nikona i tyle. Ja tam wolę kupić jeszcze kilka szkieł, zanim zmienię puszkę.

Przeciez to oczywiste, ze D50 jest nadal fajną puszką... I premiera D300 i D3 NIC nie zmienia w tej materii (chyba ze ktos ma pęd do nowinek i czuje sie zle majac nieprodukowany sprzet, ale wtedy to juz dawno powienien zmienic, bo D50 nie przestali wczoraj robić).
Zawsze myslalem, ze o sprawach oczywistych nie ma potrzeby bić piany... Widocznie byłem (jestem) w błędzie :)

dwl
24-08-2007, 17:05
Jestem maksymalnie wyluzowany, uwierz :)
A to dobrze. :) Tak trzymać!

No wlasnie, wiec czemu ma sluzyc ten temat?
Może autor wątku odpowie jakie miał intencje? Ja osobiście tak sobie chciałem coś popisać ;) A teraz już kończę i udaję się na zasłużony urlop.

prz3mo
24-08-2007, 17:12
udaję się na zasłużony urlop.

Szczęściarz... Dobrej pogody życze :)

chicken
24-08-2007, 17:18
Ja z moja D50 czuje się wspaniale! I nowe puszki bardzo mnie cieszą!! Jak już uznam że nie wystarcza 50 to będę miał lepszy wybór a wiadomo że każdy z nas jest „podjarany” nowościami i nie ma co się oszukiwać że każdy by chciał mieć d300 czy d3 bo ….. no właśnie są czymś nowym i w większości przypadków tylko to… ja mam 50 i hee jak wykorzystuje z jej wszystkich możliwości 60% to sobie teraz pochlebiam. Tak wiec wedle potrzeb moje na razie oscyluj wokoło D50 a potem zobaczymy. Jednym słowem świetny aparat. Jego czas jeszcze do końca nie przeminął i ma się dobrze w moim odczuciu.

Pozdrawiam!! :)

piotr w
24-08-2007, 17:33
Zawsze myslalem, ze o sprawach oczywistych nie ma potrzeby bić piany... Widocznie byłem (jestem) w błędzie :)

Oj, pewnie sobie kolega czyta inne wątki, które też często są o sprawach oczywistych dla jednych, a nie oczywistych dla innych. Tak jest i będzie, bo to jest forum.

IMTM
24-08-2007, 18:02
He he ....Ten wątek brzmi jak grupa wzajemnego wsparcia właścicieli D50.
Nie wiem jaki jest cel zakładania takiego wątku. "D50 w obliczu nowych premier" - i co? Przestał nagle robić zdjęcia?
Premiery bardzo mnie cieszą ponieważ jest szansa że będzie można taniej kupić D200. D50 był dla mnie kompromisem pomiędzy moimi zachciankami/potrzebami a ilością posiadanej kasy.
Gdybym miał teraz wór kasy, bez zastanowienia kupiłbym D300.

Kyo
24-08-2007, 20:41
He he ....Ten wątek brzmi jak grupa wzajemnego wsparcia właścicieli D50.
Nie wiem jaki jest cel zakładania takiego wątku. "D50 w obliczu nowych premier" - i co? Przestał nagle robić zdjęcia?
Premiery bardzo mnie cieszą ponieważ jest szansa że będzie można taniej kupić D200. D50 był dla mnie kompromisem pomiędzy moimi zachciankami/potrzebami a ilością posiadanej kasy.
Gdybym miał teraz wór kasy, bez zastanowienia kupiłbym D300.

a co kogo obchodzi jaki jest cel? Posiadacze d50 sobei rozmawiaja, czy aparaty dalej dzialaja, ile przebiegu, o nowosciach nikona. co w tym zlego? A wy sie dopatrujecie jakis nei wiadomo co? ze to wszelkie zlo O_O
Nie macie D50 to sie nie odzywac. co to was interesuje

marszu
24-08-2007, 20:48
Po 1.5 roku użytkowania sprzedałem swoja d50 tkę - to naprawde dobra puszka jest, ale przesiadłem się na D80 - to naprawdę jeszcze lepsza puszka jest, a gdybym miał 20 000 to bym się przesiadł na D3 - pozdrawiam wszystkich miłośników Nikona, życzę wielu udanych zdjęć.

wiktor.bakiewicz
24-08-2007, 20:52
a gdybym miał 20 000 to bym się przesiadł na D3

W prospekcie Nikonowskim napisali, że D3 ma kosztować 4729Euro więc starczy ci o wiele mniej niż 20tys

prz3mo
24-08-2007, 21:30
Posiadacze d50 sobei rozmawiaja, czy aparaty dalej dzialaja,

ROTFL

I co działają? Bo ponoc po premierze D300 miały przestac działać... Sorry, ale nie mogłem sie powstrzymać ;)

Kyo
24-08-2007, 21:35
a chcialem cos napisac brzydkiego ale zmienilem wpis.
nie pisz tak.mozesz kogos urazic.

prz3mo
24-08-2007, 21:41
nie pisz tak.mozesz kogos urazic.

Kolego trzeba miec dystans do tego wszystkiego. Nikogo w tym temacie nie mialem zamiaru urazić.
EOT z mojej strony, życze udanych zdjęć.

Kyo
24-08-2007, 21:43
moze ja juz jestem przewrazliwiony :P
ale wiesz,nikt nie pisal ze d50 przestana dzialac jak sie d300 pojawi ;p

DXT
24-08-2007, 21:47
Jak tematy o d40.... Naprawde nie macie co robic..

Znowu mi sie przypomnial "Testosteron"...
"...Mamy Sokratesa,Fidiasza,Homera..na **** nam wielkie jadra..."

Kyo
24-08-2007, 21:49
jak teamty o d300 naprawde nie macie co robic

DXT
24-08-2007, 21:51
Co innego rozmowa o nowosciach na rynku - badz co badz wplywajacych na przyszlosc systemu a co innego zbiorowy onanizm nad emerytem.

Rozumiem jakies porady typu "co zrobic by ominac ograniczenia aparatu" - sam bym chetnie poczytal a tak...

Kyo
24-08-2007, 21:54
watek sie zaczal,ludzie wspominaja, przeciez to nic zlego

piotr w
24-08-2007, 23:01
watek sie zaczal,ludzie wspominaja, przeciez to nic zlego
Widzę, że zostałeś sam na placu boju. Czasami zastanawia mnie podejście pewnych ludzi do różnych spraw.
Niektórzy nie zmieniają puszek i inwestują w szkła, inni nie zmieniają, bo nie mają takiej potrzeby i nic w tym złego. Wolałem kupić 70-300VR, SB-600 i 50/1.8, niż zmienić boby na D80. Mógłbym kupić D300 i co z tego, nie potrzebuję takiego aparatu. Zamiast więc piać nad nowościami, wolę dopisać w tym wątku, że D50 fajną puszką jest.

rooner
24-08-2007, 23:05
z niegdyś "starszym bratem" d70s,podpisuję się pod postem kolegi Piotra

marszu
25-08-2007, 10:15
Widzę, że zostałeś sam na placu boju. Czasami zastanawia mnie podejście pewnych ludzi do różnych spraw.
Wolałem kupić 70-300VR, SB-600 i 50/1.8, niż zmienić boby na D80. Mógłbym kupić D300 i co z tego, nie potrzebuję takiego aparatu. Zamiast więc piać nad nowościami, wolę dopisać w tym wątku, że D50 fajną puszką jest.

Nikt nie przeczy, że D50 to zła puszka - ma jednak pewne ograniczenia, które akurat mnie doprowadzały już do szewskiej pasji... :) Zacznę od braku podświetlenia górnego ekranika, niby drobnostka, ale jak fotografujesz w teatrze i włączasz menu żeby sprawdzić choćby ISO mmm... sam rozumiesz, efekt nie zazbytni. Kolejna drobnostka jednak strasznie dla mnie uciążliwa to to, że po ustawieniu samowyzwalacza (często fotografuje nocą ze statywu) i wykonaniu jednego zdjęcia, puszka nie wiadomo z jakiego powodu samoczynnie przechodzi do trybu bez samowyzwalacza - dodać do tego wspomniany brak podświetlenia to już się robi problemik nie lada, żeby spowrotem wszystko poustawiać. Kolejną drobnostką jest nie za wielki wizier :). No dobra kończę już tą litanie - masz rację każdemu według potrzeb, jeśli ktoś chce lub potrzebuje to zmienia - jeśli nie to nie. Idę pofocić...

tumiwisizm
25-08-2007, 10:20
z trybu 'odpal po x sek' ucieka po 1 zdjeciu, fakt
ale z tryby 'pilot + odpal po x sek' juz nie. pilot zrekompensowal wade.
nie mniej wina sofciarzy.

piotr w
25-08-2007, 10:45
Potwierdzam z pilotem, do tego dwie zalety, nie trzeba dotykać aparatu, można więc robić zarówno w trybie bez opóźnienia, jak i z opóźnieniem.

Co do wyświetlacza, to moim zdaniem sztuczny problem. ISO ustawia się zwykle raz do warunków (bo np w teatrze oświetlenie zmienia się mało), parametry widać w wizjerze, jeżeli to są wady dla których zmienia się puszkę, no cóż. Mi przeszkadza brak możliwości zmiany sposobu pomiaru expozycji, brak wstępnego podnoszenia lustra. Gdybym potrzebował większej rozpiętości tonalnej, większej szybkości, uszczelnień, to pewnie bym zmienił, ale dla żaróweczki?
NIGDY !

marszu
25-08-2007, 11:06
Napisałem tylko o drobnostakch, nie wspomniałem o migawce, matrycy itd... Odnośnie "żaróweczki" to jeszcze jeden szczególik - po włączeniu podświetlenia automatycznie podświetla się panel kontrolny lampy błyskowej - niby nic, a jak cieszy.... :)

piotr w
25-08-2007, 11:26
Wiem, wiem, nie ma się co nad tym rozwodzić. Są ograniczenia, wiadomo, ale to nie topowy model.

david555
25-08-2007, 11:48
Zamiast więc piać nad nowościami, wolę dopisać w tym wątku, że D50 fajną puszką jest.

Owszem jest, ale co z tego, ten wątek ma być psychoterapią na pojawienie się nowych puszek, bo tak to za przeproszeniem wygląda. Nie mam nic przeciw ględzeniu i sam to czynię w różnych działach, ale po co rozwodzić się nad zaletami D50, doskonale je wszak znamy.;)

maly5
25-08-2007, 11:54
watek podobny do tych na onecie 'tutaj zglaszaja sie fani d50. zapisywac sie !!!'
tylko ile razy mozna ..

proszek
25-08-2007, 12:27
W moim d50 najbardziej brakuje mi możliwości korekty WB, które jest już choćby w d70s. Zazwyczaj nie mam czasu robić na pre, czasem jestem też skazany na jpgi. No i wtedy zaczynają się problemy ;)

piotr w
25-08-2007, 13:53
A tak zupełnie przypadkiem nawiązując do tematu, to ciekawe, czy następną puszką Nikona będzie D90, czy D60. Biorąc pod uwagę ofertę, wydaje się że brakuje D60. Przepaść pomiędzy D40(x) a D80 jest znaczna.
Stawiam jednak na D90.

Rafał_Sz
25-08-2007, 14:02
A tak zupełnie przypadkiem nawiązując do tematu, to ciekawe, czy następną puszką Nikona będzie D90, czy D60. Biorąc pod uwagę ofertę, wydaje się że brakuje D60. Przepaść pomiędzy D40(x) a D80 jest znaczna.
Stawiam jednak na D90.
Obstawiam D90. Z matrycą i nowymi funkcjami z D300.
Tak za rok, jak im D80 poschodzi.
A D50 i tak jest wystarczający do za...ch zdjątek i basta!

Władca Pixeli
25-08-2007, 17:21
ma jednak pewne ograniczenia, które akurat mnie doprowadzały już do szewskiej pasji... :) Zacznę od braku podświetlenia górnego ekranika, niby drobnostka, ale jak fotografujesz w teatrze i włączasz menu żeby sprawdzić choćby ISO mmm...
ISO można kontrolować/ustawiać bez podświetlania i powiem więcej z zamkniętymi oczami!!! :mrgreen:

Kyo
26-08-2007, 23:29
mi tam brakuje podswietlanego wyswietlacza gornego.
lepszego i wyzszego iso.
wiecej fps
brakuje takze latwego dostepu do pomiaru
brak podgladu GO
brak gripa
brak iso w wizjerze
wqrzajacy jest,praktycznie, dwustopniowy wskaznik baterii.
jak mi lustro klaplo w kosciele to chcialem sie schowac xD

Ale tak to jest pancerny i narzekac nie mozna :D
raz pameitam, z przyzwyczajenia zawsze jak aparat odlacze od kompa rzucam go na lozko obok to sobie mieciutko laduje i pozniej trafia do torby. Ostatni jak u mnie byla rodzina,podmienilismy lozka bo u mnie bylo wieksze, a nie wniesli mi zastepczego, wiec odruchowo rzucilem go na lozko z 18-70 podpietym... I nic sie nie stalo :D Przezyl tez powazny deszcz,pisaek i troche koncertow. i dziala :D zadnej ryski na nim nie ma i nic sie nie odkleja

vasper31
27-08-2007, 08:43
ja też mam D50 i kocham go bardzo mocno pomimo że jest już stosowany jako drugi bo zakupiłem D80... niestety ma jedna smutną wadę... gdy chwilkę popracuje lubi wieszać lustro... i to nieregularnie na tyle że ciężko przewidzieć kiedy to się stanie... znajomy miał ten sam problem i winny był wadliwy mechanizm lustra.. po wymianie i 4 tygodniowym oczekiwaniu dostał swój aparat sprawny żeby po 6 miesiącach wada się odnowiła... jest to jedyny powód dla którego wymienię w przyszłości tą puszkę... a może nie wymienię tylko zostawię jako trzeci... :) kochajmy swoje D50!!!

JohnnyB
28-08-2007, 20:15
Co do wyświetlacza, to moim zdaniem sztuczny problem. ISO ustawia się zwykle raz do warunków
Zrobiłem moim D50 prawie 80tys zdjęć we wszystkim możliwych chyba warunkach oświetleniowych. To jest niestety problem i nie jest prawdą to co piszesz. Weź jakikolwiek koncert - dynamiczne światła - szybkie balansowanie między 800 i 1600. Dla mnie w D50 brakuje tego podświetlenia oraz możliwości zmniejszenia skoków między wartościami ISO - takie 640 byłoby wspaniałe - absurdem jest to że przy autoiso aparat sam może sobie te wartości dobierać a w manualu mamy do wyboru tylko 4 wartości. Prędkość to trzeci problem - 2,5 kl. teraz to dla mnie ciut mało - 4 byłoby ok.
D50 to dobry aparat, jakość iso1600 jest świetna, można mówić, że idealnie nadaje się dla amatorów. Ja nim fotografuję w pracy od 2 lat. Nigdy mnie nie zawiódł - jeśli coś zawiodło to moje umiejętności. Powyższe trzy problemy mogły by być usunięte np w D50s - gdyby się pojawił - zrobiłby furorę :-)

zielin
28-08-2007, 20:34
Mi do szczęścia brakuje gripa :(

Nemeth
28-08-2007, 20:46
D50 to swietna puszka ale przy d200 i jego plastyce to juz nie bede w stanie wrocic do d50. Chyba ze jak bede chcial cos pofocic na ISO1600. Bo to co mnie uderzylo to to ze d50 mniej szumi na wysokich czulosciach od d200 ;)
Przynajmniej takie mam wrazenie.
pozdrawiam

sebb
29-08-2007, 00:21
może nie do końca na temat, ale pozwólcie.
50 mam od nie dawna. od kilku lat śledzę rynek z przyczyn zawodowych. jedna z pół prawd która mi przychodzi do głowy, gdy rozmawiam o tym modelu to domniemanie, iż wielu użytkowników d70, 70s po poznaniu możliwości 50 poczuło się oszukanych przez nikona, ale nigdy się do tego nie przyznają. aparacik z sercem półprofi braci, to się nikonowi udało.

yenerau
29-08-2007, 11:38
... iż wielu użytkowników d70, 70s po poznaniu możliwości 50 poczuło się oszukanych przez nikona, ale nigdy się do tego nie przyznają. aparacik z sercem półprofi braci, to się nikonowi udało.

ja mam d70s, brat d50, porywonywalem oba aparaty i przyznaje sie do tego calkiem oficjalnie. Teraz szukam dla swojej dziewczyny D50 (niestety zostaly juz tylko uzywki).
Ale szczerze przyznam ze d70s byl swiadomym wyborem ze wzgledu na: podswietlenie wyswietlacza i pokretlo regulacji przeslony, do ktorych to rzeczy przywyklem w F75. Natomiast faktycznie czuje sie "oszukany" - zaplacilem duzo wiecej a wcale nie jestem pewien czy mam lepszy aparat niz moj brat...

piotr w
29-08-2007, 12:51
Zrobiłem moim D50 prawie 80tys zdjęć we wszystkim możliwych chyba warunkach oświetleniowych. To jest niestety problem (chodzi o podświetlenie wyświetlacza)

Jeżeli to jest największa wada D50 (najczęściej poruszana), to tylko się cieszyć.

JohnnyB
29-08-2007, 13:15
Jeżeli to jest największa wada D50 (najczęściej poruszana), to tylko się cieszyć.
Jeśli mam obstawiać największą to jednak brak dodatkowych możliwych do ustawienia w trybach manualnych czułości ISO.