PDA

Zobacz pełną wersję : Następca d70/s kiedy?

MzMarcin
21-11-2005, 14:01
Jak uważacie, kiedy można spodziewać się następcy poczciwej d70-ątki. Ja osobiście chciałbym jak najszybciej, ale myślę że przez najbliższy rok nie ma co marzyć(chyba że na następną gwiazdkę). Będzie pewnie taki schemacik…
Canon w lutym dowali 30d, po powiedzmy 6 miesiącach wyjdzie 400d(który nawet jak by był cały z wytłaczanki od jajek to zje już tym razem d70 na śniadanie…). Co wyda nikon to raczej nie mam wątpliwości… taki d70 po liftingu i matryca z d200(tak jak to było z d100 tyle że tam minęło długooooo od premiery d100 do wydania na świat d70)(No albo ta sama tylko 8 mega to już bez różnicy… bo że ta matryca w tej bądź trochę innej formie będzie w niższych modelach to pewniak moim zdaniem).
Jak wy to widzicie?

stig
21-11-2005, 14:08
A po co takie dywagacje? Jaki ma to sens? Bedzie cokolwiek to sie podyskutuje. A takie zwykle gdybanie, niczemu kompletnie nie sluzy...

MzMarcin
21-11-2005, 14:15
stig,
Chciałbym po prostu usłyszeć jakie nadzieje mają koledzy do wyglądu linii dslr Nikona i jakie jest ogólne zapotrzebowanie...

A tak nawiasem mówiąc tyle się tych spekulacji w temacie d200 naczytałem że mi się udzieliły ostatnimi czasy jakoś ;)

krpolak
21-11-2005, 14:25
Dlatego takich watkow, jak o D200 tudziez 5D sie nie czyta ;-)

Kupuje sie to na co nas stac i uzywa sie do tego, do czego zakup zostal przeznaczony - zdjec.

Pozdrawiam,

K.Polak

Roller
21-11-2005, 14:26
Jak uważacie, kiedy można spodziewać się następcy poczciwej d70-ątki

Będę szczery-uważam, że niezdrowo się podniecasz. Daj spokój, jeszcze D200 dobrze świata nie zobaczył a ty już o następcy D70.

krzysztof jot
21-11-2005, 14:39
Ja osobiście chciałbym jak najszybciej, ale myślę że przez najbliższy rok nie ma co marzyć(chyba że na następną gwiazdkę).
no... przeczytaj to ze dwa razy i zastanów sie nad sensem zadawania
pytania, na które sam odpowiadasz - generalnie nie znając odpowiedzi, bo zawsze
moze sie jakis "królik z kapelusza" pojawić nagle i niespodziewanie, o czym dziś
wie tylko Pan Mi-Churi-Kon Ni-Kon jego żone i dwie zaprzyjaźnione gejsze :)

MzMarcin
21-11-2005, 15:13
krzysztof jot,
Fakt

Oj szara pogoda śnieg za oknem, to mi do "łba" wpadł pomysł na taki kolejny topik w stylu starych jarych "tato a tata Marcina powiedział" ;)

[ Dodano: Pon 21 Lis, 2005 ]
A tu od razu "Będę szczery-uważam, że niezdrowo się podniecasz." ;) podnieca to mnie pikna kobita, a kawałek plastiku lub stopu mazgenzu ;) to mnie może "ciekawić"

Siupes
22-11-2005, 01:50
...A tu od razu "Będę szczery-uważam, że niezdrowo się podniecasz." ;) podnieca to mnie pikna kobita, a kawałek plastiku lub stopu mazgenzu ;) to mnie może "ciekawić"
a mnie odwrotnie ;)

a na powaznie, to sadze ze d70 zginie pochloniety przez d200, a reszte wciagna jakies odmiany d50, bardziej wydaje mi sie ze lepiej sie rozwijac, z d70 na d200 i potem na nastepce d2x...
ale to tylko moje zdanie w tej zimowo-wieczorowej dyskusji :)

Saint
22-11-2005, 02:09
Siupes, to raczej chyba kjewstia zasobnosci portfela ;)

Siupes
22-11-2005, 02:22
Saint,
mysle ze bardziej kwestia czasu. moze i portfela tez,
... slyszalem ze sie na d2x szykujesz ;)

Vincente
22-11-2005, 03:59
Koszyk na piwko, budzik polifoniczny i funkcja zatrzymywania czasu w zasięgu wizjera <-- ale o tym cicho sza, bo to wielka tajemnica Nikona - zmiażdży konkurencję.
Na poważnie : dajmy spokój takim dyskusjom. Co dopiero D70s się ukazał, a tu już o nastepcy...
Tak pięknie śnieżek wszystko przykrył i do tego chmury - w nocy jasno jak w dzień : zdjęcia robić, a nie przed monitorem o głupotach rozmyślać! :)

Seeker
24-11-2005, 11:43
Problem niektorych jest brak problemow...

shakk
24-11-2005, 11:49
wybaczcie ale to kolejny watek ktory powinnien poleciec w kasmas :twisted: