Zobacz pełną wersję : Zdjęcia z tamrona 17-50mm 2.8
Witam.
Widzę że jest tu sporo użytkowników Tamrona 17-50 2.8, jeśli chcecie się pochwalić jakością tego szkiełka proszę o wstawianie zdjęć z tego szkiełka (najlepiej bez żadnej obróbki) a napewno będzie mniej pytań na forum odnośnie tego szkła.
Zapraszam do wstawiania zdjęć.
takowe zdjęcie zamiesciłem w dziale Zdjecia- Krajobraz, tytuł Snopki
podłączony z d200, jpg
pozdrawiam
Na ktorymś tam forum sprżetowym jest specjalny dział z przykladowymi fotami z rożnych obiektywów. Można by i na forum Nikona coś takiego zrobić.
No właśnie aby zainteresowany wszedł w odpowiednią zakładkę danego szkła i przegląda zdjęcia tylko z tego szkła
Na ktorymś tam forum sprżetowym jest specjalny dział z przykladowymi fotami z rożnych obiektywów. Można by i na forum Nikona coś takiego zrobić.
Popieram.
Mata_Hari
23-08-2007, 22:54
Też jestem za. Przydałoby się.
Super inicjatywa, popieram.
http://raw.fotosite.pl/ tu masz trochę zdjęć, akurat 17-50 nie ma, ale jeśli ktoś ma, niech wrzuci po prostu.
Ja również jestem za takim pomysłem, a z tego Tamrona chętnie bym zobaczył trochę zdjęć.
Widzę że jest zainteresowanie tym tematem, może ktoś napisze do admina aby powstał taki dział.
Jak dobra sztuka to naprawdę ładne foty można robić, jednak dla mnie jakiś dziwny . Krecić trzeba w tą i we wtą - ogłupiające jakoś i ogniskowe mało przydatne są. Jedynie co mi się sprawdził to w fotkach na ślubie. Nie musiałem stałkami wachlować.
Właśnie szkoda, że trochę nie jest dłuższy choć jak dla mnie bardzo przydatny szeroki kąt i przede wszystkim światełko stałe i podobno ostry na 2.8 (może nie tak jak 50-tka). Będe zmieniał z kitowego 18-70, który ma ciekawy zakres, ale jest jednak za ciemny. No a 50-tka, którą mam nie zawsze jest wystarczająco szeroka, zwłaszcza w pomieszczeniach. Najlepiej to jakbym mógł podpiąć sprzedanego 14-54 echhh te dylematy.
pzdr
Moje ostatnie fotki (tak z 2-3 miesięcy) są właśnie z tego szkła.
Pomysł działu jest dobry, natomiast aby w pełni miał sens praktyczny to powinny się tam znaleźć zdjęcia w pełnym rozmiarze i bez jakiejkolwiek obróbki.
Taka Tokina to napewno fajne szkiełko, ale dla mnie trochę za krótkie, przynajmniej teraz gdy mój system chciałbym póki co oprzeć na powiedzmy 3 szkiełkach: uniwersalny spacerowy typu 17-50, stałka 50mm i w następnym roku jakieś tele. Może kiedyś jeszcze dokupię 85/1,8. Teraz tak to widzę, może kiedyś się coś zmieni, a kit jest ciemny i z SB-600 tak mi nie do końca odpowiada. Disjaj, albo we wtorek będe sobie testował tego Tamrona w sklepie i zobaczę jak to w praniu wygląda. Tym bardziej, że cena chyba atrakcyjna bo 1000, albo 1050zł za nówkę.
pzdr
robin102
24-08-2007, 12:36
Moje ostatnie fotki (tak z 2-3 miesięcy) są właśnie z tego szkła.
Pomysł działu jest dobry, natomiast aby w pełni miał sens praktyczny to powinny się tam znaleźć zdjęcia w pełnym rozmiarze i bez jakiejkolwiek obróbki.
W pełnej rozdzelczosci to juz luksus kompletny niech będa już zmniejszone , ale oby nie były PSUTE
Tomku S rozważ coś takiego Tamron 17-35 (ok800zł) plus stalka 50mm plus coś dłuzszego stałka 70, 85mm lub 105 mm ewentualnie z koniecznosći zomik 70- ... cos tam... To jest fajny i mocny zestaw do wszystkiego. Po co Ci dublować ogniskowe kosztem jakosci ?
50-tke to już mam, a tego 18-70 chcę wymienic na tego Tamrona, wszystko też rozchodzi sie o budżecik, bo w najbliższym raczej na jeszcze jedno dodatkowe szkło nie będzie mnie stać (remoncik i inne wydatki). Ciągłe żonglowanie stałkami też mnie raczej nie bawi. Muszę jednak przetestować tego Tamrona, wtedy ocenię :wink:
pzdr
Disjaj, albo we wtorek będe sobie testował tego Tamrona w sklepie i zobaczę jak to w praniu wygląda. Tym bardziej, że cena chyba atrakcyjna bo 1000, albo 1050zł za nówkę.
pzdr
A w jakim sklepie za tyle można kupić ??
No i sobie poczekam chyba 2 tygodnie, z tego co mi powiedział mój sprzedawca to te akurat są z USA po 1000 zł w białych kartonikach i daje roczną gwarancję, ale podobno gdzieś utknęły na cle, te z Niemiec ma prawdopodobnie po 1200zł. Sklep w okolicach Warszawy, mi zawsze trochę opuści bo już nakupowałem u niego sporo sprzętu ;-)
pzdr
robin102
24-08-2007, 23:11
Jeśli w białych kartonikach tzn opak zastępcze. Zachowaj ostrożność. To sprzęt tzw innego pochodzenia. markowy produkt w orginałnym wydaniu ma być w orginalnym opakowaniu właściwym na dany rynek , a nie w białym kartoniku choćby nie wiadomo jak porządnie zrobionym.
prosze bardzo : http://www.pixel-peeper.com/ sporo zdjęć różnej jakości ale lepiej niż na pbase bo tam to wszystko wygląda tak samo