Zobacz pełną wersję : Nikkor 70-300VR + TC-14E II Teleconverter AF-S
adamszloser
16-08-2007, 00:04
Witam,
ma ktoś taki zestaw jak w temacie lub widział rezultat działania? jeżeli tak to mam kilka pytań:
- AF i VR działa bez problemów? czy praktycznie jest tak ciemno że tylko MF?
- jakby ktoś miał jakąś fotę (link) z takiego zestawu bymbył bardzo wdzięczny jaki pokazał
- warto zastanawiać się w ogóle nad konwerterem do 70-300VR czy to głupi pomysł?:)
dzięki za odpowiedzi
pozdrawiam
pioter m
18-08-2007, 22:13
Witam,
ma ktoś taki zestaw jak w temacie lub widział rezultat działania? jeżeli tak to mam kilka pytań:
- AF i VR działa bez problemów? czy praktycznie jest tak ciemno że tylko MF?
- jakby ktoś miał jakąś fotę (link) z takiego zestawu bymbył bardzo wdzięczny jaki pokazał
- warto zastanawiać się w ogóle nad konwerterem do 70-300VR czy to głupi pomysł?:)
dzięki za odpowiedzi
pozdrawiam
Mam taki obiektyw, a telekonwerter x1.5 (mam jednak wrazenie, ze x1.7 bardziej, ale z kenko nie bede sie klocil). Jest problem z AF. Skacze i dosc dlugo cyzeluje ostrosc. Sigma 70-300apo dziala z tym telekonwerterem duuuuzo sprawniej. Lepiej ostrzyc recznie lub korzystac z opcji override. Rezultaty sa dosc przyzwoite.
Mam powazne watpliwosci, czy warto kupic ten telekonwerter specjalnie dla nikkora (ja mialem konwerter z sigma, nikkora kupilem pozniej). Potrzeba dobrego swiatla i ostrzyc trzeba raczej recznie (szybciej).
Witam,
Nie da się założyć TC17-IIE do tego obiektywu !!! ( soczewka telekonwertera przeszkadza ). Tego jestem akurat na 100% pewien, bo próbowałem. Nie wiem jak jest w przypadku TC14-IIE, ale obawiam się że podobnie. Daje się założyć Kenko, ale osobiście tego nie sprawdzałem, więc niestety nie wiem jak to działa.
Pozdrawiam, QuadMan
no nie da sie :P żadnego z nowej serii TC :P
Witaj. Zerknij do tego wątku- http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=20356 (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=20356) Może Ci się przyda- jak nie rzeczowo, to może poglądowo. Pozdrawiam T_P_
Krzysiek29
18-10-2007, 08:41
KENKO PRO 300 DG 1.4 do 70-300VR mogę potwierdzić, że działa . AF w takim zestawie działa; oczywiście proporcjonalnie do ilości światła. To samo można powiedzieć o prędkości AF . Co do jakości fotek to jest całkiem dobrze (wg mnie oczywiście).