Zobacz pełną wersję : Allegro - Micro Nikkor 55/3,5
Przymierzam sie do kupna do mojego F70 jakiegoś szkła do makro znalazłem takie:
http://www.allegro.pl/item225752902_micro_nikkor_55_3_5_z_zestawem_piers cieni_makro_.html
czy warto kupić, czy kupować na allegro, może macie jakieś inne propozycje w podobnej cenie (do 600zł).
Pozdrawiam T0mas ;-)
szkło jest klasa i pewnie kupisz poniżej ceny kup teraz - a na pierścienie bym uważał bo to są tandetne wyroby z chin - juz kiedyś opisywałem że 70-300 sigma wyłamała się z nich (słabe gwinty) i się roztrzaskała :P
Drogo chce za ten zestaw. Max co mozna dac za MF 55/3.5 micro + PK13 (oryginal Nikona 27.5mm) to 500 zl. Za wiecej to warto poszukac MF 55/2.8 micro + PK13.
Rozumiem że będzie świetnie chodził z moją puszką ;-)
te pierścienie to złom (plastikowy), ale szkiełko pierwsza klasa, sam takiego używam...cena tej wersji 450-550zł, ale zorientuj się czy to jest wersja AI czy non AI, z F70 w wersji non AI nie będziesz miał pomiaru światła...
I o ile sie nie myle non-Ai nie na sie zapiac do F70, bo przeszkadza listek od symulatora przyslon.
Na aukcji jest wersja Ai. Non-Ai miala srebrny tubus, inny ksztalt pierscienia przyslon. Jarek76 ma non-Ai zmodyfikowanego do Ai.
no nie wiem...z tym srebrnym...zdaje się, że była też wersja czarna...ja miałem wersję pre-AI i była czarna, dawała się zapiąć wyłącznie przez pierścień pośredni, ale zdjęcia robiła świetne :)