Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Corel Paint Shop Pro Photo XI.

Tatar
11-08-2007, 14:55
Mogę kupić w/w program, ale nie mogę znaleźć informacji jaka jest wersja akurat tego wydania (np. EDU, OEM, BOX itp.).
Sprzedający twierdzi, że jest to wersja komercyjna i właśnie na takiej mi zależy, ale wolałbym to sprawdzić.
Sprawa pilna, także będę bardzo wdzięczny za pomoc :)

pozdrawiam

tumiwisizm
11-08-2007, 15:06
a my mamy to stwierdzic przez ? skanowanie podswiadomosci ?
czy moze znalezc dla ciebie komercyjna wersje na sieci?

Tatar
11-08-2007, 15:38
a my mamy to stwierdzic przez ? skanowanie podswiadomosci ?
czy moze znalezc dla ciebie komercyjna wersje na sieci?

Skoro takie pytanie, to chyba nieprecyzyjnie się wyraziłem.

Program już mam, sprzedający twierdzi, że jest to wersja komercyjna, a ja jestem takim ignorantem, że ni jak nie mogę tego potwierdzić. Stąd pytanie do osób orientujących się w tej materii, gdzie w programie mogę znaleźć informację, że jest to wersja komercyjna, a nie np. EDU.

nikonowiec
11-08-2007, 16:31
No ... naprawdę jesteś ignorantem, jak nie wiesz za co płaciłeś. Śmieszne.

tumiwisizm
11-08-2007, 16:35
no nieprecyzyjnie. ale spoko. widac w dobrej wierze.
PSP jest dosc tani, wiec nie powinienes miec obawy. z mojego doswiadczenia - jest odwrotnie - skoro nie ma informacji o ograniczeniach, to takowych nie ma. wiec jesli nie ma nigdzie edu itd to jest ok.
Najczesciej jest jednak licencja produktu szczegolowo opisujaca jego zastosowanie - pewnie w Engliszu.

Tatar
11-08-2007, 16:39
No ... naprawdę jesteś ignorantem, jak nie wiesz za co płaciłeś. Śmieszne.

Nie napisałem, że go kupiłem, tylko, że go mam i chciałem sprawdzić. Jeśli to takie śmieszne to gratuluję poczucia humoru :-?
Myślałem, że forum jest po to, aby można o takie sprawy zapytać i liczyć na pomoc, ale chyba się trochę przeliczyłem...

Tatar
11-08-2007, 16:42
no nieprecyzyjnie. ale spoko. widac w dobrej wierze.
PSP jest dosc tani, wiec nie powinienes miec obawy. z mojego doswiadczenia - jest odwrotnie - skoro nie ma informacji o ograniczeniach, to takowych nie ma. wiec jesli nie ma nigdzie edu itd to jest ok.
Najczesciej jest jednak licencja produktu szczegolowo opisujaca jego zastosowanie - pewnie w Engliszu.

Moja wiara w to Forum powraca :)
Faktycznie, o żadnych ograniczeniach nie jest napisane, także chyba wszystko jest OK.

Dzięki za odpowiedz.
pozdrawiam

sinner
11-08-2007, 17:40
jeśli sprzedający wystawi Ci fakturę to już jest dobrze bo niestety bez faktury to przy kontroli nic Ci nie pomoże (albo prawie nic) ...

Vim_Woodenhands
14-08-2007, 13:53
Program już mam, sprzedający twierdzi, że jest to wersja komercyjna, a ja jestem takim ignorantem, że ni jak nie mogę tego potwierdzić. Stąd pytanie do osób orientujących się w tej materii, gdzie w programie mogę znaleźć informację, że jest to wersja komercyjna, a nie np. EDU.

U mnie na pudełku z płytą w lewym górnym rogu okładki jest napis Wersja edukacyjna i pod spodem to samo po (chyba) czesku.