Zobacz pełną wersję : Nikkor AF 35-135 3,5-4,5
NinoBask
14-11-2005, 13:45
Kupiłem Body F50 z Nikkor AF 35-135 3,5-4,5 - niestety nie mogę znaleźć nigdzie testów, lub opisów tego obiektywu, proszę o komentarz
<| MICHAŁ |>
14-11-2005, 14:55
poszukaj - pisalem o nim wczesniej.
jakbys chcial sie go pozbyc za jakies sensowne pieniadze, to wal smialo - wprawdzie juz go nie mam, ale jestem z nim dosc silnie emocjonlanie zwiazany, wiec gdzyby byl w dobrym stanie, to z checia.....
http://forum.nikon.org.pl/viewtopic.php?t=5603&highlight=35135
Stosuję do analoga od niedawna ten obiektyw Nikora 35-135. Uważam iż z popularnuch obiekytywów jest to niezły obiektyw, zdjęcia wychodzą dobrej jakości, kontrast i jakość zdjęć niezła. Miałem poprzednio Sigme 28-105/2,8-4 i uważam iż ten nikkor rysuje ostrzej, daje lepsze jakościowo zdjęcia. Dla pracy amatorskiej jako obiektyw uniwersalny jest to niezły obiektyw. Jedyna jego wada to ciężar. Po dłuższej pracy w terenie trochę szyja boli. Ale to kwestja przyzwyczajenia. Uważam iż z tego obiektywu powinieneś być zadowolony.
Nie wiem jak ten obiektyw spisuje się z cyfrą. Mam nadzieje iż ktoś wyraźi swoją opinię o pracy tego obiektywu z cyfrą.
Pozdrawiam .