PDA

Zobacz pełną wersję : Dlaczego tak mało zdjęć

Sylwester
02-08-2007, 14:32
Witam

Chciałem się zapytać szczęśliwych posiadaczy D40 i D40x, czemu tak mało waszych zdjęć jest na forum? Dzieki nim wiele osób może zdecyduje się na zakup właśnie d40 lub d40x?

sylwek

david555
02-08-2007, 19:57
Nikt nie chce to ja napiszę. A te prezentowane fotki mają być według Ciebie jakąś reklamą dla tej puszki? Każdym NIKON-em zrobisz dobre zdjęcie. Kup i sam zobacz.:)

ziuteczny
02-08-2007, 20:22
a poza tym patrząc na wypasione zdjęcia i galerie niektórych uczestników forum popadamy w kompleksy oraz nabieramy manii prześladowczej :))
nic to, że większość jak nie wszystkie zdjęciz są obrobione (Color control pointy z NX zaaplikowane :)) ), podbarwione, odbarwione :))) a już na pewno minimum wyostrzone po zmniejszeniu

po prostu na razie się wstydzimy i ślęczymy po nocach nad archwialnymi wątkami chłonąc wiedzę i podpatrując mistrzów :)) Kopiujemy układy, pomysły i tematy :))
Jak do czegoś dojdziemy to się pochwalimy :)))

A tak serio pisałem już, że maleństwa kupują w PL amatorzy - a jeszcze na forum nie spotkałem pro który kupił sobie takiego jako backup.

Natomiast zdjęcia jak zdjęcia - można tu wrzucić foty z d50, d80 oraz d200 i opatrzyć je metką d40 / d40x.
Nie mogą być nic gorsze tylko na razie artyści gorsi :)))

Sylwester
02-08-2007, 21:11
Słuchajcie nie ma czego sie obawiać, jestem bardz ciekaw zdjęć forumowiczów, nie zalezy mi na obóbkach, wyostrzenie po zmniejszeniu to normalna sprawa kazdy pewnie tak robie. Widzę kupę fotek z d70, 70S, 50 i 50 a gdzie wasze d40/ 40x przecież wy także macie super foti, wkładajcie i podpisujcie, że są robione własnie tym modelem czekam i czekam i nic, dokładnie to samo na forum Olympusa niby jest e400 już od dawna i e410 już pewni ludzie go kupili a zdjeć nie ma? Przecież nie musi to być arcydzieło, zwykłe fotki proszę wstawcie one pokazują zalety waszych puszek itp. Dla mnie nie jest ważne czy masz Nikona Canona czy Olympusa trzeba robić zdjęcia i już. Ja robię Olympusem sam mam poważne braki w nauce fotografowania, krytykujecie mnie ja wam za to dziękuję i staram się coś innego zrobić. Za tem umieszczajcie swoje pierwsze być może fotki ja jako wielki amator na pewno nacieszę wzrok każdą fotką. Jeszcze nie znam się na tym tak dobrze aby kazdego krytykować i dawać mu wskazówki.

pozrawiam

Sylwek

david555
02-08-2007, 21:27
Sylwester od kiedy to fotka jest miernikiem wartości puszki? Może tak się zdarzyć, ale to tylko w ekstremalnych warunkach i tylko wprawne oko to dostrzeże, więc traktuj wszystkie robione NIKON-ami fotki, jakby pochodziły z D40 lub D40x. Pozdrawiam

Sylwester
02-08-2007, 22:02
ok

MarzycielPL
02-08-2007, 22:56
Jedna fotka z wypadu na balkon:)
To moje pierwsze macro tym aparatem wiec prosze o wyrozumialosc:)

http://img299.imageshack.us/my.php?image=dsc0138gp8.jpg

Mam nadzieje ze d40iksowcy pojda za moj przykladem i puszcza jakies foto, sam jestem ciekaw.

wlopis
02-08-2007, 22:59
Sylwester od kiedy to fotka jest miernikiem wartości puszki? Może tak się zdarzyć, ale to tylko w ekstremalnych warunkach i tylko wprawne oko to dostrzeże, więc traktuj wszystkie robione NIKON-ami fotki, jakby pochodziły z D40 lub D40x. Pozdrawiam

można to stwierdzenie również odnieść do obiektywów i przyjąć że wszystkie robimy "kitami" :) którymi w mojej ocenie możemy wykonać piękne zdjęcia.

Kyo
02-08-2007, 23:18
z kolega robilismy zdjecie na dniach kluczborka gdzie mieszkamy
on ma d40 kit +55-200 (kaprys)
ja robilem d50 +apo 70-300 (kyo)

http://www.wkop.pl/forum/viewtopic.php?t=2909

Sylwester
03-08-2007, 00:19
Do marzycielaPL, chciałem powiedzieć iż Twoja fotka kwiatka balkonowego pokazuje ładne kolory jakie generuje Nikon D40X również idać szczegóły, jedynie co bm poprawił to chyba ekspozycje znizył bym w dół gdyż fotka na płatkach prawie przepalona i troszkę wiecej ostrości na środek. Podoba mi się. Więcej do galerii proszę oraza podpisujcie się jakim aparatem te zdjecia robicie. Super dzięki za fotkę :)

david555
03-08-2007, 00:31
Tu masz ich sporo: http://fotki.lv/cameras/Nikon/NIKON%20D40/

Sylwester
03-08-2007, 01:15
dzięki no to jest już galeria!!!

dame
03-08-2007, 02:30
za david555 oraz ziuteczny

można to stwierdzenie również odnieść do obiektywów i przyjąć że wszystkie robimy "kitami" :)

to już chyba zbyt daleko idące uproszczenie ;) Wiele razy na pierwszy rzut oka widać, czy zdjęcie było robione "kitem" ;)

wysłałem Ci Prywatną Wiadomość

MarzycielPL
03-08-2007, 08:28
Witam.
Dzieki za konstruktywna ocene mojej fotki takich wlasnie ocen potrzebuje:) Mysle ze nie tyllko mnie sie one przydaja ale takze innym poczatkujacym. Postaram sie porobic troche zdjec i dodac tutaj jeszcze. pozdrawiam.

aandrzej
04-08-2007, 09:25
Witam

Chciałem się zapytać szczęśliwych posiadaczy D40 i D40x, czemu tak mało waszych zdjęć jest na forum? Dzieki nim wiele osób może zdecyduje się na zakup właśnie d40 lub d40x?

sylwek

Witam

Nie wiem jak inni właściciele d40/40x ale ja przeglądając to forum i porównując zdjęcia, które do tej pory udało mi sie zrobić uświadamiam sobie jak dużo muszę jeszcze pracować nad tym abym był w pełni zadowolony ze swoich fotek. Praktycznie po każdym zrobionym zdjęciu znajduję na nim masę rzeczy, które chciałbym poprawić. Nie widzę więc powodu aby umieszczać swoje zdjęcia - skoro sam jestem z nich niezadowolony :) Postarałem się jednak wybrać kilka przykładowych fotek zrobionych moim d40 (obiektyw 18-55). Przy przeglądaniu proszę pamiętać, że jestem początkującym amatorem - bądźcie wyrozumiali - każdy kiedyś zaczynał ... :)

http://earrach.fotosik.pl/albumy/241110.html

Remol71
04-08-2007, 10:08
Witam

sylwek

Kolego, pomyliłeś adresy. Tutejsze forum to atechniczny bełkot. Nic mądrego wyczytac sie tutaj nie uda. Jest w necie dużo innych miejsc, gdzie ludzie chwalą się swoimi fotografiami i opisują jak to zrobili. Załóż GOOGLE i poszukaj. POWODZENIA :)

MarzycielPL
04-08-2007, 10:17
Witam kolege:)
Obejrzalem Twoj album i musze przyznac ze niektore fotki z fajnym pomyslem zrobione, nie martw sie nie tylko Ty jestes poczatkujacym ja po przesiadce z zaawansowanej cyfrowki na lustro tez mam nadal spore braki, jezeli moge sie o cos doczepic a nie wiem czy wypada z racji mojej amatorszczyzny to mozesz popracowac troche nad kadrowaniem poczytaj http://www.fotopolis.pl/index.php?n=699 naprawde polecam duzo sie z niego nauczylem. Dzis w plener ruszam jak cos ustrzele ciekawego dorzuce:)

Pozdrawiam
Marzyciel

ziuteczny
04-08-2007, 10:46
Kolego, pomyliłeś adresy. Tutejsze forum to atechniczny bełkot. Nic mądrego wyczytac sie tutaj nie uda. Jest w necie dużo innych miejsc, gdzie ludzie chwalą się swoimi fotografiami i opisują jak to zrobili. Załóż GOOGLE i poszukaj. POWODZENIA :)

Te Remol !

ja rozumiem, że Ci Canon-board wyłączyli i szukasz ujścia dla swojej agresjii ale naprawdę może lepiej zamiast się tu produkować zajmij się korektę ciągłych BF / FF w swojej puszce oraz poprawiaj wytężanie wzroku w celu dostrzeżenia czegokolwiek przez swój olbrzymi wizjer :)))

MarzycielPL
04-08-2007, 10:59
Hm zastanawia mnie jedna rzecz moze tez to ktos zauwazyl i w swoich slowach bede zbyt dosadny ale zaczynam wyczuwac lekka agresje i presje na uzytkownikow D40/D40x i jestem ciekaw skad ona sie bierze. Moze dlatego ze zwykly smiertelnik moze wejsc w gorno luster gdzie kiedys przedzial cenowy byl znacznie wyzszy i malo kto mial taki sprzet.. Jezeli kogos urazilem to przepraszam z gory ale Ci co teraz wyspisuja rozne nieprzyjemne rzeczy niech pamietaja ze tez sie kiedys napewno uczyl.... No chyba ze podczas nauki tez byl ktos zlosliwy wobec ich...

david555
04-08-2007, 11:07
Hm zastanawia mnie jedna rzecz moze tez to ktos zauwazyl i w swoich slowach bede zbyt dosadny ale zaczynam wyczuwac lekka agresje i presje na uzytkownikow D40/D40x i jestem ciekaw skad ona sie bierze. Moze dlatego ze zwykly smiertelnik moze wejsc w gorno luster gdzie kiedys przedzial cenowy byl znacznie wyzszy i malo kto mial taki sprzet.. Jezeli kogos urazilem to przepraszam z gory ale Ci co teraz wyspisuja rozne nieprzyjemne rzeczy niech pamietaja ze tez sie kiedys napewno uczyl.... No chyba ze podczas nauki tez byl ktos zlosliwy wobec ich...

Kulturalni i cieszący się sporym doświadczeniem fotoamatorzy na pewno nie bywają uszczypliwi w stosunku do kolegów z mniej zaawansowanym sprzętem, czy mniejszym doświadczeniem. Ci koledzy, którzy dopuszczają się takich uszczypliwości powinni się po prostu wstydzić. Proponuję nie zwracać uwagi na takie wypowiedzi i częściej odwiedzać działy, gdzie naprawdę mówi się o fotografii, a nie licytuje sprzętem.

Jacek Wrzesińsk
04-08-2007, 15:05
Kulturalni i cieszący się sporym doświadczeniem fotoamatorzy na pewno nie bywają uszczypliwi w stosunku do kolegów z mniej zaawansowanym sprzętem, czy mniejszym doświadczeniem. Ci koledzy, którzy dopuszczają się takich uszczypliwości powinni się po prostu wstydzić. Proponuję nie zwracać uwagi na takie wypowiedzi i częściej odwiedzać działy, gdzie naprawdę mówi się o fotografii, a nie licytuje sprzętem.
Dokładnie!!

Sylwester
04-08-2007, 22:16
Witam

Dziękuje wszystkim za umieszczenie linków do swoich zdjeć. Osoba"aandrzej" pokazał nam bardzo ładne fotografie. Muszę przyznać iż wszystkie są ostre i ładnie doświetlone. Widać, że autofous bezbłędnie cyka tam gdzie chcesz, np. fotki lotnicze (mam na myśli iskrę oraz tamte samoloty w locie) Również kolorki są nieżle oddane jak w moim Olku :). Gratuluje wszystkim ciekawych fotografi. Oczywiście nie ma co się kłócić. Ja mam Oly wy mavie Nikony (zastanawiam się nad systemem rzecz jasna) natomiast łączy nas jedna pasja, robienia zdjęć, nauka oraz pomoc innym w poprawianiu błedów. Dla mnie nie jest istatne czym robie zdjęcia najważniejsze, że mam komu je pokazyć czyli Wam!!!:) Natomist zdaje sobie sprawę z tego, że jedni urodzili się fotografami inni szlifują by im dorównać a są i tacy, którzy chcą mieć ładne zdjęcia ale talentu brak (tak jak mi). Jedno est pewne skoro cykacie fotki, piekne, ładne, ciekawe, smutne, nudne, słabe, kiepskie, bezdnadziejne, źle kadrowane itp, to jest nie ważne!! Grunt to dobra zabawa i miło spędzony czas, a zawsze i tak przekażecie na swoich zdjęciach kawałek pewnej histori, chwili, smutu radości, stan swojej duszy.

Życzę wszystkm pieknych zdjęć na miarę swoich możliwości

Sylwek

ziuteczny
05-08-2007, 08:56
ładnie napisane ...

ja jednakże życzę sobie zdjęć powyżej swoich możliwości :)) nawet jeśli ślepym trafem ...

ooo ... np. takich ...

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img64.imageshack.us/my.php?image=fkkima3lh1geif1.jpg)

ciekawe czy mój 18-55 albo 55-200VR jest w stanie coś takiego wyprodukować nadzorowane przez słabowitego artystę :))

prz3mo
05-08-2007, 10:24

Kazdy kij ma dwa konce... Mnie takze zastanawia dlaczego czasem posiadacze wyzszych modeli dogryzaja i obsmiewują posiadaczy D40(x)... I to jest fakt. Nieprzyjemny fakt..
Ale jednoczesnie zauwazam coraz wiecej tematow typu: "kupilem D40, jak wlaczyc podgląd na żywo na LCD, bym robic zdjecia jak w moim poprzednim kompakcie..."
Albo temat, ze niby D40(x) robi "ładniejsze" (cokolwiek to znaczy) zdjecia niz wyzsze modele Dxx... Takie tezy głoszą wlasnie posiadacze tego modelu. Na pytanie skąd ta opinia , oczywsicie odpowiadaja ze czytali w necie o tym.

BTW

Ostatnio byłem swiadkiem takiej sytuacji w "Fotojokerze". Wbiega dwoch kolesi do sklepu (podnieceni ;)) i każą sobie podac D40, sprzedawca podaje, włącza... Po czym jeden z nich zaczyna wlasnie probowac kadrowac na LCD i szukac przycisku , ktorym by włączył "live podglad"... Sprzedawca tłumaczy, ze to lustrzanka i trzeba kadrowac, patrząc w wizjer, ze tylko kilka modeli luster ma mozliwosc podgladu na lcd, w wiekszosci jednak przez wizjer.
No to jęk zawodu kolesi, że to badziew... Wypatrzyli tez, ze nie odchyla sie LCD (nie wiem po co skoro nie ma live podgladu, a to juz wiedzieli)... Sprzedawca zadał kilka pytan, po ktorych stwierdził, ze dla panów najlepszym wyborem bedzie hybryda i zaproponował jakis model.. Kupujący odetchneli z ulgą, jest podglad live podglad, jest odchylany LCD :D Dobrze, ze jak dowiedza sie o tym przed kupnem, niestety gro osob dopiero po zakupie hiper puszki dowiaduje sie o pewnych kwestiach.

Prawda jest taka, ze ostatnio zrobiła sie moda na posiadanie lustra. Ludzie przed kupnem nawet nie kwapią sie wniknac w temat roznic miedzy kompaktem (hybryda), a lustrem tylko w owczym pedzie lecą po lustrzanke, bo przeciez kolega/znajomi mają wiec oni tez musza, po czym okazuje, ze im sie nie podoba, bo nie mozna kadrowac jak dawniej i jeszcze sie matryca brudzi... Cięzkie to tez... ;)

Dlatego czasem nawet rozumiem irytacje niektorych uzytkownikow jak widzą takie posty, jak te przytyczone przeze mmie wyzej.
Co jednak nie tłumaczy zachowania, ze niektorzy traktują "z gory" posiadaczy D40(x) i tego nie popieram. Bo to tacy sami uzytkownicy forum jak posiadacze np. D200 i wspolna marka i pasja powinna nas łączyc, a nie dzielic :)

MarzycielPL
05-08-2007, 10:46
"Ostatnio byłem swiadkiem takiej sytuacji w "Fotojokerze". Wbiega dwoch kolesi do sklepu (podnieceni ;)) i każą sobie podac D40, sprzedawca podaje, włącza... Po czym jeden z nich zaczyna wlasnie probowac kadrowac na LCD i szukac przycisku , ktorym by włączył "live podglad"... Sprzedawca tłumaczy, ze to lustrzanka i trzeba kadrowac, patrząc w wizjer, ze tylko kilka modeli luster ma mozliwosc podgladu na lcd, w wiekszosci jednak przez wizjer.
No to jęk zawodu kolesi, że to badziew... Wypatrzyli tez, ze nie odchyla sie LCD (nie wiem po co skoro nie ma live podgladu, a to juz wiedzieli)... Sprzedawca zadał kilka pytan, po ktorych stwierdził, ze dla panów najlepszym wyborem bedzie hybryda i zaproponował jakis model.. Kupujący odetchneli z ulgą, jest podglad live podglad, jest odchylany LCD :D Dobrze, ze jak dowiedza sie o tym przed kupnem, niestety gro osob dopiero po zakupie hiper puszki dowiaduje sie o pewnych kwestiach.

Prawda jest taka, ze ostatnio zrobiła sie moda na posiadanie lustra. Ludzie przed kupnem nawet nie kwapią sie wniknac w temat roznic miedzy kompaktem (hybryda), a lustrem tylko w owczym pedzie lecą po lustrzanke, bo przeciez kolega/znajomi mają wiec oni tez musza, po czym okazuje, ze im sie nie podoba, bo nie mozna kadrowac jak dawniej i jeszcze sie matryca brudzi... Cięzkie to tez... ;)

Dlatego czasem nawet rozumiem irytacje niektorych uzytkownikow jak widzą takie posty, jak te przytyczone przeze mmie wyzej.
Co jednak nie tłumaczy zachowania, ze niektorzy traktują "z gory" posiadaczy D40(x) i tego nie popieram. Bo to tacy sami uzytkownicy forum jak posiadacze np. D200 i wspolna marka i pasja powinna nas łączyc, a nie dzielic :)"

Dobrze napisane, ja tez spotkalem sie z pseudoznawcami nawet w mojej rodzinie ktorzy twierdza ze D40x jest gorszy od lumixa Fz7 bo nie mozna kadrowac przez lcd ja sie tylko wtedy usmiechnalem i pokazalem im Wasze zdjecia w necie i delikatnie mowiac nieznajacy sie na fotografii podnosili szczeki z podlogi. Co do mody na lustrzanki oczywiscie sa tez tacy co kupuja bo taka moda ale sa tez tacy co nie stac ich bylo na lustro a a cyfrak juz im nie wystarczal. Najwazniejsze w tej calej sprawie to pasja zabawa ktora Nas laczy nie wazne czy psytrykasz starym analogiem czy cyfrakiem czy lustrem za kilka tys. liczy sie idea uwiecznia tego co mija kazde zdjecie to czastka zatrzymanego czasu dla nas i dla widza wiec zycze udanych strzalow i rozwijania swoich zdolnosci. Tym czasem zabieram sie w plener:)

Pozdrawiam MarzycielPL.

Sorki ze sie rozspisalem. Raczej nie jestem gadula wole pstrykac fotki:)

ziuteczny
05-08-2007, 11:23
Albo temat, ze niby D40(x) robi "ładniejsze" (cokolwiek to znaczy) zdjecia niz wyzsze modele Dxx... Takie tezy głoszą wlasnie posiadacze tego modelu. Na pytanie skąd ta opinia , oczywsicie odpowiadaja ze czytali w necie o tym.

ło rety przejmujesz się ?
chyba po nocach nie możecie spać ... :))

nie w necie przede wszystkim tylko w jedynych słusznych miejscach dokonujących w miarę profesjonalnych testów. I nie są to oczywiście polskie źródła.

sprawa jest tylko taka, że bezustannie poprawiane są algorytmy przetwarzania co w zasadzie gra kluczową w digitalu rolę oprócz matrycy i szkła, że tak powiem

Im nowsza puszka tym może coś tam być bardziej poprawione i jak podają najbardziej godne zaufania źródła w d40x tak jest. I tyle.

Normalka przecież - posiadacze 30D mogą przecież się pociąć widząc co robi mały, tani 400D.
Canon (może przypadkowo) zaoszczędził na wszystkim z wyjątkiem jakości obrazu :)))
I jeszcze matryca próbuje się sama oczyszczać (bo czy jej się udaje to inna sprawa) i kilka pixelków więcej. Postęp czy chciany czy niechciany czy słuszny czy niesłuszny czy techniczny czy tylko marketingowy ALE postęp.

prz3mo
05-08-2007, 11:33
ło rety przejmujesz się ?
chyba po nocach nie możecie spać ... :))

Starałem sie by moj post był dosc jasny w zrozumieniu i w tym co chcialem przekazac. Albo udajesz, albo sam dorabiasz ideologie do tego co napisałem.

nie w necie przede wszystkim tylko w jedynych słusznych miejscach dokonujących w miarę profesjonalnych testów. I nie są to oczywiście polskie źródła.

Było to juz wałkowane w innym temacie bodajze przedwczoraj, nie chce mi sie juz powtarzac, bo i tak jak "grochem o ściane".

ziuteczny
05-08-2007, 11:49
Przemo daj linka chętnie poczytam, spróbuję znaleźć

DXT
05-08-2007, 11:56
Co do podgladu na LCD to ma go kilka lustrzanek(Olympusy,Eos 1dmk3) i prawdopodobnie w C 40D tez bedzie wiec nie ma co sie bulwersowac ze "to lustrzanka".Nie ma co sie obruszac bo wiekszosc modeli ktorymi fotografujemy na forum to konstrukcje dla hobbystow(tylko polskie proporcje cen do zarobkow sprawiaja ze cos jest dla przecietnego amatora za drogie).

Co do kupowania aparatu na podstawie zdjec...czy komus sie wydaje ze jak kupi odpowiedniej firmy narty to bedzie skakal jak Malysz?Osmiele sie wysunac teorie ze dobry fotograf jest w stanie kompaktem zrobic zdjecie lepsze niz poczatkujacy amator swoja lustrzanka - w zaden sposob nie bedzie to odzwierciedlalo mozliwosci sprzetu.

prz3mo
05-08-2007, 12:08
Co do podgladu na LCD to ma go kilka lustrzanek(Olympusy,Eos 1dmk3) i prawdopodobnie w C 40D tez bedzie wiec nie ma co sie bulwersowac ze "to lustrzanka".

Dlatego napisalem, ze ma poki co to tylko kilka modeli. Pisze o stanie obecnym. W przyszlosci moze byc, ze bedzie to miało wiekszosc (albo wszystkie). O tej bulwersacji to do kogo niby?

DXT
05-08-2007, 12:21
Po prostu tyle razy o tym czytalem "jak to ktos pytal o live view"...ze juz nie bawi.Lepiej pytac przed zakupem niz po fakcie sie dziwic ze takiej funkcji nie ma(przydatnej zreszta np do makro czy na koncertach)

kabi
05-08-2007, 12:48
To ja też pokażę tu moje zdjęcie. Oczywiście są to moje cięzkie początki :(. Zdjęcie robione D40.

http://img512.imageshack.us/my.php?image=strumie1cx7.jpg

prz3mo
05-08-2007, 12:58
To ja też pokażę tu moje zdjęcie. Oczywiście są to moje cięzkie początki :(. Zdjęcie robione D40.

http://img512.imageshack.us/my.php?image=strumie1cx7.jpg

Tego typu zdjecia (strumyki, rzeczki etc.) fajnie sie robi ze statywu, przy dłuższym czasie naswietlania :) Polecam sprobowac.

kabi
05-08-2007, 13:15
dziękuję prze3mo za radę :)

biegly
07-08-2007, 14:59
To są moje zdjęcie robione obiektywem18-55; 55-200 kit.
http://th.interia.pl/11,gb7aa50751277039/i516066.jpg
http://th.interia.pl/11,gb7aa50751277039/i516072.jpg
http://th.interia.pl/11,gb7aa50751277039/i516064.jpg
http://th.interia.pl/11,gb7aa50751277039/i516114.jpg
http://th.interia.pl/11,gb7aa50751277039/i516086.jpg

Święty nie jestem, troszke majsterkowałem w nich ;)
Pozdrawiam.

ekonet
07-08-2007, 16:39
po przesiadce z zaawansowanej cyfrowki na lustro
...a możesz powiedzieć, co to jest "zaawansowana cyfrówka", a co "lustro"? Bo ja mam lustrzankę cyfrową i coś mi się wydawało, że jest dosyć zaawansowana, a tu mnie zmartwiłeś, że pewnie nie...

MarzycielPL
07-08-2007, 16:58
Hm moze sie zle wyrazielem ale mialem na mysli panasonic FZ50 i FZ7 bo takie mialem a roznica to szumy przy FZ50 tez duza matryca ale szumy mnie dobijaly nawet przy iso 400 wiec przesiadka na d40x uwazam za wpelni zadowalajaca.

Pozdrawiam Marzyciel PL

legionize
07-08-2007, 17:38
ludzie:
1.

źródło (http://legionize.ovh.org/ludzie/images/2.jpg)
2.

źródło (http://legionize.ovh.org/ludzie/images/3.jpg)
3.

źródło (http://legionize.ovh.org/ludzie/images/11.jpg)
Takie dziwne z dziwną obróbką ale ja się dopiero uczę.
4.

źródło (http://legionize.ovh.org/kate/images/3.jpg)
5.

źródło (http://legionize.ovh.org/kate/images/4.jpg)
6.

źródło (http://legionize.ovh.org/kate/images/6.jpg)

i próba hdr:)tez kiepska
http://legionize.ovh.org/5from1.jpg
http://legionize.ovh.org/rower_.jpg
te ostatnie w linkach bo chyba powyżej 800 px nie można wstawiać na forum(chyba)

Wszystko d40 +kit +tamron 55-200

Zdjęcia raczej poglądowe bo uczę się:)ale już o rtym pisałem
No i ps użyty na tyle ile umiałem

legionize
07-08-2007, 17:55
a i przepraszam jeśli w tej kategorii nie można umieszczać zdjęć.jeśli tak to proszę o skasowanie