Zobacz pełną wersję : Nikon D70 - przebieg
Witam wszytskich serdecznie to mój pierwszy post na waszym forum.
Wolałbym pokazać zdjecia niż pytać w pierwszym poście ale myśle że sie poprawie :)
Kupiłem właśnie Nikona D70. Sprawdziłem przebieg w Opandzie - 44tys... troche mi mina posmutniała. Sprzet chodzi rewelacyjnie, byłem z nim dziś na małym plenerze. Żadnych powodów do narzekań. Cholera za dużo naczytałem sie o tej migawce...
Sprzedający mówił ze około 25tys. klatek.. pomyślałem spoko.. sprawdziłem prawie 45 k... sam juz niewiem. Tak bardzo nie chce go odsyłać bo ledwo rodziców przekonałem, nie chce żeby była jazda, ze znowu kupiłem nie to co trzeba.
Powiedźcie prosze czy ten przebieg nie jest tak bardzo duży ? Nie chciałbym żeby mi sie posypało coś za niedługo.
Miałem wcześniej analogową Minolte, wiec nie robie "fotek" jak opętany, staram sie żeby kadry były przemyślane, dziś zrobiłem 50 zdjeć, myśle ze to nie dużo jak na cyfre.
Licze na Was. Co mam robić ?
pablodesign
31-07-2007, 14:59
Radzilbym użyć wyszukiwarki, temat już był poruszany. Tu masz przykładowy wątek, resztę znajdziesz bez problemu:
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=12736
Pozdrawiam.
Sprawdz przebiegi na tej stronie
http://olegkikin.com/shutterlife/nikon_d70.htm
Moze nie wszystkie są prawdziwe, ale 95% na pewno. Ale śr.... a nie bede krakał :)
Podam tylko statystyki:
Average number of actuations after which shutter is still alive: 38,945.8
Average number of actuations after which shutter died: 57,328.2
Wiem że do takich ludzi, którzy dopiero dotarli na forum, macie zawsze podobne zdanie :)
Wszystkie tematy z D70+migawka, D70+przebieg, D70-problem, przewertowałem już dawno :)
Chciałem sie dowiedzieć co o tym sądzicie? Odesłać? ( troche mi sie nie uśmiecha)
Sprawdziłem przebieg w Opandzie - 44tys... troche mi mina posmutniała. (...)
Sprzedający mówił ze około 25tys. klatek.. pomyślałem spoko..
Co mam robić ?
Ścignij sprzedającego bo zrobił Cię w balona. A jakoś nie wierzę że nie wiedział.
No dobra a jak już zdechnie to co wtedy?
Chciałem sie dowiedzieć co o tym sądzicie? Odesłać? ( troche mi sie nie uśmiecha)
Musowo, przegiął prawie dwukrotnie.
Moge liczyć na to że pociagnie jeszcze długo, bo są takie przypadki..
Może mnie to spotkać jutro... czasem lepiej żyć w nieświadomości..
Zadzwonie do gościa, pogadam z nim.
PS Kekacz :) powinieneś mnie kojarzyć z RKF :)
PS Kekacz :) powinieneś mnie kojarzyć z RKF :)
A wiesz ze wlasnie kombinowalem i mialem to napisac? :D
Ktos z Rzeszy wcisnął Ci taką ciemnotę?
Niee, na allegro, stan wizualny perełka, mechaniczny też, naprawde widać ze zadbany...
Kupiłem już obiektyw 35-70 3.3-4.6, wiem ze cienko ale juz jest pod system.
Body kupiłem za 1300pln, no niewiem czy coś wychacze w tej cenie takiego... a sprzedawca - super kontakt, doszło w dzień od wpłaty z Poznania.
Opanda chyba nie robi psikusów ? :/
pablodesign
31-07-2007, 15:25
W linku ktory Ci podalem masz opisane koszty wymiany w serwisie. Jesli padnie to odeslac do serwisu i naprawia. Migawka bedzie nowa i bedziesz mial aparat na lata, raczej nic innego nie powinno sie popsuc jesli jest zadbany. Ewentualnie sprobuj za to male oszustwo ze strony sprzedajacego uzyskac jakis rabat.
Ze swojego doswiadczenia wiem ze takie odsylanie i proby zwrotow na allegro w wiekszosci wypadkow sie koncza zle. Kiedys kupilem skaner w bardzo dobrym stanie, tylko sprzedawca 'zapomnial' napisac ze szyba jest srubokretem podrapana... Skonczylo sie na wystawieniu negatywow, ja za oszustwo, on mi w odwecie...
pablodesign o widzisz, bardzo Ci dziekuje za rade! Z tym zwroceniem jakichś kosztów myśle że to dobry pomysł. Licze na to że aparat z dobrej serii jest, bo żadnych znaków zuycia nie ma.
Bardzo prosze jeśli ktoś ma jeszcze jakieś propozycje lub pomysły, prosze piszcie. Bardzo Wam dziekuje.
Sprzedający mówił ze około 25tys. klatek.. pomyślałem spoko.. sprawdziłem prawie 45 k... sam juz niewiem. Tak bardzo nie chce go odsyłać bo ledwo rodziców przekonałem, nie chce żeby była jazda, ze znowu kupiłem nie to co trzeba.
Hm... około 25 tys. to na pewno nie 45 tys.! Na Twoim miejscu postawiłbym sprzedawcy sprawę jasno i próbował się dogadać polubownie (zaproponuj odkręcenie całej transakcji albo np. zwrócenie przez sprzedającego trochę złotówek - np. połowę kwoty nowej migawki, będzie sprawiedliwie).
Valdek_Tychy
31-07-2007, 16:12
Niee, na allegro,
Body kupiłem za 1300pln, no niewiem czy coś wychacze w tej cenie takiego... a sprzedawca - super kontakt, doszło w dzień od wpłaty z Poznania./
Ja bym gościa ścigał, zataił dość istotną informację co do stanu przedmiotu.To jest tak samo jak kupujesz samochód z przebiegiem 80.000 km a potem okazuje się,że jest 160.000 km. tyle,że gościu licznik skasował.Tym bardziej,że kopiłeś ten korpus dość drogo (moim zdaniem), ja niecały miesiąc temu puściłem D70 z przebiegiem 20.300 fot wraz z obiektywem 18-70 za 1600zl. - body ceniłem sobie na 1000zł.