Zobacz pełną wersję : ma ktos manuala lub rozkredal D50?
NikoD50em
28-07-2007, 21:09
bo mi sie odkleila taka oslonka w wizjerze (jak sie patrzy w wizjer to jest miedzy wyswietlaczem z migawka, ekspozycja itd).
zastanawiam sie czy jak rozkrece aparat to nie napotkam jakis trudnosci...
ps
mozecie podac linka do srubokretow ktorymi bedzie mozna odkrecic te malutkie srubki?
david555
28-07-2007, 21:15
Nie polecam samodzielnych napraw i w związku z tym nie będę Cię do tego zachęcał podając schematy, czy rysunki, a tym bardziej dawał Ci do ręki narzędzia.:)
Jak coś to mam manuala...
NikoD50em
29-07-2007, 00:17
Nie polecam samodzielnych napraw i w związku z tym nie będę Cię do tego zachęcał podając schematy, czy rysunki, a tym bardziej dawał Ci do ręki narzędzia.:)
ale pewnie polecisz siebie jako naprawce... chyba niektorzy zapomnieli od czego sa fora dyskusyjne...
jacek.gold
29-07-2007, 11:02
w którymś poście był link do pdf z instrukcją. niestety nie pamiętam gdzie ale mam ściągniętą. gdyby ktoś chciał zaryzykować to mogę podesłać
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=27438
david555
29-07-2007, 13:50
ale pewnie polecisz siebie jako naprawce... chyba niektorzy zapomnieli od czego sa fora dyskusyjne...
Nie, nie trudnię się naprawami aparatów fotograficznych, ale z czystej życzliwości Ci to odradzam i wspomnisz jeszcze moje słowa. Mam nadzieję, że nie nad trupem swojego NIKONA.;)
Zanim rozkręcisz aparat, przeczytaj do końca manual i zauważ dobrze że po operacji aparat trzeba przetestować.
Do montażu niektórych elementów wewnętrznych potrzeba specjalnych przyrządów, pozwalającym na spasowanie elementów w granicach normy, a następnie oprogramowanie serwisowe bada poprawność działania wszystkich funkcji aparatu.
Tylko serwis moim skromnym zdaniem.