PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Lubelski zaułek - [Nemeth®]

Nemeth
27-07-2007, 01:45
Witam

Wyprostowałem piony lecz coś mi wybitnie nie pasowało więc wróciłem do pierwotnej pogiętej wersji.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)

Pozdrawiam

sabur
27-07-2007, 08:25
sprawdzałeś jak wygląda wersja b/w? Może być ciekawie. Ogólnie fota całkiem fajna :)

Bartek-Kacper
27-07-2007, 08:28
Kolega wyżej dobrze podpowiada :) Świetne zdjęcie.

Nemeth
27-07-2007, 09:17
Alez zdjecie jest w b/w ;) W znacznej czesci przynajmniej ;)

Robiac zdjecie widzialem je wlasnie w b/w, jednak podczas obrobki - jak widac - zmienila mi sie koncepcja.

Le Sir
27-07-2007, 09:44
Hehe ... pod 8 wynajmowała mieszkanie moja koleżanka.
Zdjęcie fajne ... choć przy balkonie widać jakieś dziwne rozjaśnienia, przy oknie po lewej też troszkę.

Grzegorka
27-07-2007, 10:55
Dzięki Maciek za super weekend!
Mam nadzieję, że niebawem powtórzymy plenerek. Jeszcze nie pokazałam Ci całego Lublina. Oby w miarę szybko, bo niedługo brzuch nie pozwoli tak buszować po zaułkach ;) Fotka fajna, dawaj więcej zaułkowych - wiem że masz :)

paparazzo
27-07-2007, 11:45
zdjecie dobre :)

anchel
27-07-2007, 12:08
Nie wiem co jest z tym zdjeciem - wytlumacz mi prosze Nemeth: ono jest przerabione w polowie na B&W jak rozumiem?
Bo to jest wlasnie to co mi nie pasuje. Dlaczego sie zatrzymales w polowie? Jak dla mnie taki eksperyment (zreszta moze nie jest to eksperyment a ja sie myle i tak wyszlo po prostu) sie nie udal - to znaczy pomysl ok ale jak bym odcial wyraznie podzial kolor/b&w na liniach swiatla. Niepotrzebnie przechodzi jakis zafarb zolty na czesc b&w i dziwnie sie to prezentuje. No ale to juz subiektywne uczucia ;]
Co kadru - i dobrze ze nie prostowane!

Nemeth
27-07-2007, 12:24
Anchel - nie, to nie jest eksperyment tylko swiadomy zabieg - zdjecie jest w calosci b/w. Mowiac scisle jedna z jego warst. Chcialem uzyskac kolor w partiach rozswietlonych a b/w a partiach ciemnych i z natury ponurych. Jestem zadowolony z efektu :)

madmips
27-07-2007, 12:26
a gdzie łódki? ;)

Nemeth
27-07-2007, 12:35
Dzięki Maciek za super weekend!
Mam nadzieję, że niebawem powtórzymy plenerek.(...)

To ja dziekuje za oprowadzenie i cierpliwe znoszenie roli modelki ;)
Powtorzyc mozemy tylko ja po takich ilosciach piwa to juz nie jestem w stanie focic ;)

madmips - łódki były i się w pubach bujały ;)

Grzegorka
27-07-2007, 12:40
Maciek, w modelkę bawiłam się pierwszy raz w życiu. Super zabawa. A z tym piwem to nie przesadzaj, trzymałeś się całkiem dobrze. ;)

Madmips, wybacz to ja byłam przewodniczką i nie zaprowadziłam Maćka do łódek, tylko na jakąś obdrapaną starówkę :p W Lublinie w ogóle ciężko o malownicze łódek focenie :)

anchel
27-07-2007, 13:00
Anchel - nie, to nie jest eksperyment tylko swiadomy zabieg - zdjecie jest w calosci b/w. Mowiac scisle jedna z jego warst. Chcialem uzyskac kolor w partiach rozswietlonych a b/w a partiach ciemnych i z natury ponurych. Jestem zadowolony z efektu :)

A świadomy zabieg nie może być eksperymentem? :-D
No w każdym bądź razie ja bym o zobaczył właśnie tak jak napisałem - sztywno odcięty kolor od B&W i jeszcze delikatnie bym zwiększył kontrast. No ale jak ty jesteś zadowolony to się zamykam! ;]

Pzdr.

madmips
27-07-2007, 20:22
Grzeogorka, ale w pubach to chybą są np. bols ;)

ALF
28-07-2007, 02:49
jakby tak je jeszcze wyprostować :)