PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Dawno mnei nie było...

skulinski
24-07-2007, 22:45
Dawno mnei nie bylo w dziale prezentacji.. ale "dawno mnei nie było..." to jednoczesnie tytuł zdjecia ponizej. Czekam na komenatrze. Pozdr

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img265.imageshack.us/img265/5903/hauseb3.jpg)

tharatyn
25-07-2007, 09:13
dla mnie to pod abrstakcje podchodzi przy takim kadrowaniu / "przechyleniu"; ciekawie się to ogląda...

Elizabeth
25-07-2007, 09:28
Kadr mi zupelnie nie odpowiada i odeszlabym troche dalej.

to_ti
25-07-2007, 11:30
kadr fajny - krzywizna nie....

motyl
26-07-2007, 10:47
Kadr jak cała chata wali się. Trochę trudno coś więcej powiedzieć.

skulinski
26-07-2007, 15:01
Kadr jak cała chata wali się. Trochę trudno coś więcej powiedzieć.

Nie bardzo rozumiem komenatrz. Chata leci i kazdy to widzi. Widac tez ze to zabieg celowy wg mnie. To tak jakbys do aktu napisal komantarz "modelka jest naga. trudno cos wiecej powiedziec" :P :D :D

Kadr taki to zabieg celowy. Mam normalne zdjecia tej chaty ..no ale wlasnie.. sa normalne. Takich zdjęć jest na pęczki , ja to potraktowałem bardziej formalno, geometrycznie. Moze rzeczywiscie powinieem wstawic do abstrakcji ale przy takim mysleniu kazde zdjecie gdzie aparat odbiega od poziomu powinno tam lądowac ;]
Dzieki za komenty.

P.S. Ja chyba po prostu wyznaje troche inne zasady dobrej fotografii niz wiekszosc ludzi z tego forum. Nie zachwycam sie tym czym sie tu zachwyca, podoba mi sie to co tu jest pomijane. Nie zawsze oczywiscie.
Ale dlatego wlasnie pokazywanie tu zdjeć jest ciekawe.

Pozdrawiam i dzieki wszystkim za komentarze. Jak ktos ma ochote jeszcze to bardzo chetnie podyskutuje o tym zdjeciu.

tharatyn
26-07-2007, 15:13
Moze rzeczywiscie powinieem wstawic do abstrakcji ale przy takim mysleniu kazde zdjecie gdzie aparat odbiega od poziomu powinno tam lądowac ;]

Nie każde. Powiem Ci, że napisałem o tej abstrakcji, bo patrząc przez pierwsze sekundy na nie, nie wiedziałem co to jest... Najpierw pomyślałem, że to jakieś schody...

P.S. Ja chyba po prostu wyznaje troche inne zasady dobrej fotografii niz wiekszosc ludzi z tego forum. Nie zachwycam sie tym czym sie tu zachwyca, podoba mi sie to co tu jest pomijane. Nie zawsze oczywiscie.
Ale dlatego wlasnie pokazywanie tu zdjeć jest ciekawe.

Witaj w klubie :-) Myślę podobnie do Ciebie - tak trzymaj... Również zauważyłem, że spora grupa forumowiczów to "konserwatyści"...

motyl
27-07-2007, 09:43
Każde z prezentowanych zdjęć jest poddawane ocenie. Z natury rzeczy jest to ocena subiektywna. Autor może się z nią nie zgodzić i tak jest O.K. To zdjęcie nijak do mnie nie przemawia i może dlatego taki nijaki komentarz. Jednym fotka podoba się innym nie i to też jest O.K. i nie ma to nic wspólnego z "konserwatyzmem". Pozdrawiam.

tharatyn
27-07-2007, 09:50
Jednym fotka podoba się innym nie i to też jest O.K. i nie ma to nic wspólnego z "konserwatyzmem".

Stwierdzenie o "konserwatyzmie" nie miało być (broń Boże) ujmujące komuś. Chodziło mi o preferowanie "klasycznej" fotografii. Oczywiście podejście "nowatorskie" nie gwarantuje sukcesu.