PDA

Zobacz pełną wersję : firmware część B-upgrade...

kwasik
30-10-2005, 21:30
Jako iz nigdy nie odczuwalem potrzeby update firmware do 2.0 to do dzis dzien uzywam starego softu. Jednak człowiek jak to człowiek nudzi sie szybko rzeczami oklepanymi. No i mi sie menu zaczelo nudzic i stad pytanko:

czy moge zrobic update tylko dla czesci B firmware (to chyba ona odpowiada za menu) nie ruszajac reszty??

czy ktos moze tak robil albo moze ktos podpowie jak to zrobic szybko, bezpiecznie i bezbolesnie??

dzieki z gory!!

szymony
31-10-2005, 18:06
Nudzi Ci się ale poczytac o upgrade softu (o efektach i ryzyku z tym zwązanym) się nie chce.
Poszukaj najdłuższego wątku na forum (o błędzie softu) a będziesz wiedział wszystko.

kwasik
01-11-2005, 14:57
szymony, czytalem ten watek nie raz. ale jakos nie doszukalem sie jasnej informacji czy mozna wgrac bezpiecznie tylko czesc B. a pytanie kieruje glownie do tych co tak zrobili, choc jak widac chyba nikt nie wgrywal samej czesci B

Grey
01-11-2005, 18:18
ja dawalem A,B potem zrezygnowalem z nowego A i wgralem stary, B zostawilem nowe... chyba wiekszosc tak zrobila:)

kwasik
01-11-2005, 18:34
dzieki panowie. wiec sprobuje wgrac sobie sam B 8)

[ Dodano: Wto 01 Lis, 2005 ]
wszystko działa. menu full profi hehe :wink:

szymony
01-11-2005, 20:48
szymony, czytalem ten watek nie raz. ale jakos nie doszukalem sie jasnej informacji czy mozna wgrac bezpiecznie tylko czesc B. a pytanie kieruje glownie do tych co tak zrobili, choc jak widac chyba nikt nie wgrywal samej czesci B
Większoć userów którzy mieli problemy z AF wer 2.0 ma właśnie tak wgrany firmware. czyli się da. Sam robiłem upgrade tylko wersji B, w dwóch puszkach. Poszło bezproblemowo. Jednak ryzyko zawsze istnieje (moim zdaniem takie same jak przy normalnej procedurze) i wtedy serwis może robić fochy. Saint coś wie na ten temat.

edos
01-11-2005, 20:53
Ja mam wgrane tylko B i to dwu krotnie bo za drugim razem wgrywałem menu w języku polskim. Spokojnie mozesz do woli wgrywac ktory Ci pasuje soft
masz orginał polski :?:
gdzie go zassać

kwasik
01-11-2005, 21:04
szymony, poszedlem na calosc i jednak dokoptowałem sobie przed chwila i czesc A. dziala bezproblemowo, AF szybszy nawet w kicie. poprawiony licznik nefow tez sie przyda wiec na razie zostawiam 8)

edos
01-11-2005, 21:27
:( kara