PDA

Zobacz pełną wersję : Lamarck-Caulaincourt

sufenta
05-06-2026, 13:12
96461https://flic.kr/p/2sgXLvU

lepsza wersja po kliknięciu w link

Dune
05-06-2026, 20:20
Warunki (zwłaszcza światło) nie były idealne, ale ten kadr (z fajnymi planami i głębią), pokazany w takiej palecie barw, przyjemnie się ogląda. Doceniam to zdjęcie, ponieważ na początku tego tygodnia kilka godzin w ciągu dwóch dni snułem się po Montmartrze i w żaden sensowny sposób nie udało mi się licznych w tej dzielnicy kaskadowych schodów sfotografować.

sufenta
05-06-2026, 21:17
Mam nadzieje, ze kolega kliknął w link- zdjęcie dużo lepsze. Zdjęcie ma krotka historie: idealne warunki to ładne niebo i chmury (chmurki) albo wieczor, gdy światła. Idealny byłby wieczor ze światłami i tuż po deszczu. Zdjęcie wykonałem ok. 1400 a wiec o najgorszej możliwej porze. Miało być b/w, żeby forma od strasznego światła uwagę odciągała. B/w później. Teraz "krotka historia": "zawsze" zatrzymuje się w 10e arrondissement, w tym samym od lat hotelu: blisko dworca gare de l'Est, kolorowo w dobrym tego słowa znaczeniu, finansowo przystępne lokale. Tak było- tym razem musieliśmy z przerażeniem stwierdzić, ze ulokowano w pobliżu hotelu mnóstwo (100?) panów z Afryki- głośno i bardzo głośno, grupy panów na ulicy, śpiew (!), catcalling. Ponieważ z dziećmi: nie chciałem wieczorem ani z nimi wracać ani samych w hotelu zostawiać (raz sobie pozwoliłem i "cały czas" zaniepokojone dzwoniły).