PDA

Zobacz pełną wersję : Serwis sigmy - opinie

mp_
22-07-2007, 21:59
Witam,

Mam pytanka do posiadaczy sigmy.

Właśnie spędziłem cały dzień na robieniu fotek w miłej atmosferze która runęła po tym jak moja babeczka zpuściła mój aparat na chodnik obiektywem w dół! pierścień ostrzenia się blokuje a na tulei powstały luzy.

obiektyw to nóweczka i zastanawiam się czy jest sens tracić gwarancję naprawiając go w zakładzie gdzie zawsze oddaję sprzęt (Kraków - Czapskich) czy może lepiej wysłać do sigmy.

i tu moje pytania:
- czy serwis sigmy jest bardzo drogi?
-czy jest to w miare szybki i żetelny serwis ? czy może wynajda mi 1000000 usterek które trzeba naprawiać 3 miesiące za 100 "baniek"?

z góry dzięki za opinie!
Pozdrawiam,
Michał

Musashi_Miyamoto
25-07-2007, 03:49
Witaj, miałem do zrobienia sprzęgiełko i powiedziano Mi, że wzięcie obiektywu do ręki, czy naprawa 150pln czy 300pln, stała oplata 420pln o ile dobrze pamiętam za rozebranie szkła, więc pojechałem do serwisu gdzie chodziłem zawsze i okazało się, że zapłaciłem 120pln, żeby ktoś bardzo chwalił w Trójmieście serwis Sigmy nie słyszałem;) ale też nie miałem obiektywu na gwarancji...więc wybór należy do Ciebie, lecz najpierw zadzwoń i dowiedz się o koszty plus minus, choć niechętnie mówią;) a później do 2 serwisu i wybór należy do Ciebie:)

Pozdrawiam Jaca

!AGresT
25-07-2007, 11:42
Ja mam starego qantaraya (USA sigma) i w serwisie oficjalym go nie przyjęli, w prywatnym w Wawie dawali sobie 3 tygodnie na sprawdzenie-wycenę, więc śrubokręciek, trochę stresu, dużo cierpliwości i... działa :)
A tak serio, to jak sądze po upadku gwarancja nie działa, więc postaraj się podzwonić w jak najwięcej miejsc i porównać oferty. Powodzenia
Adam

elanek
25-07-2007, 12:20
na ul. Czapskich spróbuj, tam mają serwis sigmy (krakówek)

peecee
26-07-2007, 14:04
ja też miałem uziemioną sigmę - samo szkło 70-300... tygodniowe - sigma bez śladu upadku popszła do serwisu w anglii - tam ją rozebrali wycenili koszt naprawy na 90% ceny szkła (stwierdzili że uszkodzenie jest mechaniczne - nie dziwię im się :D ) ja sie nie zgodziłem a po 2 tygodniach ze sklepu gdzie ją kupiłem dostałem tel. że sigma i tak naprawiła szkło i mam zapłacić :D no i się rozstałem ze sklepem i z sigmą :D - zresztą sklep był badziewny :P