PDA

Zobacz pełną wersję : PGYTECH [zbiorczy temat]

Lukasz_85
28-01-2026, 14:20
Nie wiem czy znacie, ale ostatnio na Ali pokazywały mi się produkty PGYTech. To jest mniejsza chińska firma, pozycjonowana jako producent akcesoriów fotograficznych premium, lokalna alternatywa dla międzynarodowych marek, takich jak Peak Design, Wandrd czy Shimoda. W Polsce dystrybutorem jest firma Innpro.

Mają produkty serio takie ala Peak Design, ale zauważyłem to czego mi brakuje w PD – szelki!

93236

https://www.pgytech.com/products/camera-strap-master

Czy może ktoś z Was już coś kupił produkt PGYTech?

poste
28-01-2026, 20:20
Mam torbę na drona tej firmy. Jest dobrze zaprojektowana i wykonana, mogę pochwalić. Raczej ta opinia nie pomoże w kwestii szelek, o ile nie rozciągnie się jej awansem na inne produkty ;)

bobak
29-01-2026, 01:35
Mam pasek od nich, o taki (https://www.pgytech.com/products/camera-shoulder-straps?_gl=1*c9xcwc*_up*MQ..*_ga*MjIyMTI1NDUwLjE3N jk2NDMwMTc.*_ga_CN2Y5BYBV3*czE3Njk2NDMwMTUkbzEkZzE kdDE3Njk2NDMwMzAkajQ1JGwwJGgxMzU0NjY3OTQ1&variant=44240889118970)
Zasadniczo nie ma się do czego przyczepić, mięciutki, wygodny i pomysłowe szybkozłączki.

Lukasz_85
29-01-2026, 09:38
Mam pasek od nich.

A czy wcześniej widziałeś oryginalne paski od Peak Design? Mógłbyś odnieść się do jakości?

BeatX
29-01-2026, 11:58
No jak się pracuje w repo na dwa aparaty, to szelki to podstawa!
(A jak już focić na dwa aparaty, to wiadomo że najlepiej na jednym body mieć zapiętą Sigmę ART 24-35/2 a na drugim body jakieś 85/1.4 :D )

bobak
29-01-2026, 13:32
A czy wcześniej widziałeś oryginalne paski od Peak Design? Mógłbyś odnieść się do jakości?

Od PD mam tylko Cuff. I wykonanie to ten sam poziom, ale jednak złączki Pgytecha wygodniejsze są. Nie skręcają się. Teraz są nowsze wersje, sporo mniejsze.

Lukasz_85
29-01-2026, 16:36
No jak się pracuje w repo na dwa aparaty, to szelki to podstawa!)
No wiadomo, że wygodniej, niestety używam dwóch pasków PD. Jakoś mi tak się uzbierało, że mam dwa. Bardzo sobie je chwalę, ale naiwnie czekałem na szelki. Lecą z produkcją różnych pokrowców do Iphone, a dla osób z dwoma body nie mają nic do zaoferowania. Polecano mi Reporterstrap, ale jakoś wolałem myśl technologiczną PD.

Od PD mam tylko Cuff. I wykonanie to ten sam poziom, ale jednak złączki Pgytecha wygodniejsze są. Nie skręcają się. Teraz są nowsze wersje, sporo mniejsze.
Dobrze wiedzieć, szkoda że złączni nie są kompatybilne jak w podróbkach PD z Ali. Czasem u nas w Polsce na Olx, można znaleźć oferty: "pasek jak PD" i faktycznie są z podobnym łączeniem.

OjTam
29-01-2026, 16:56
Teoretycznie powinno dać się rozpiąć szelki na regulacji długości i podmienić na łapki od PD. Tylko czy jest sens?

Szkoda, że skórę wykorzystali, bo...
https://i.imgur.com/2HWstp6.png

PS. Ciekawie wygląda zawartość pudełka. Coś czuję, że w przypadku PD połowę z tego trzeba by dokupywać osobno.

grissley
30-01-2026, 00:36
Ja mam paski i szybkozłączki PGY.
Bardzo sobie chwalę, aczkolwiek nie mam porównania do PD.