zbyk
09-01-2026, 20:48
Korzystam z Loupedecka+ i choć oceniam go raczej na plus, to trochę mnie irytuje. Zwłaszcza używanie głównego pokrętła, przy powolnych ruchach, czasem skacze obie strony. Miałem się przesiąść na wersję CT, która od początku bardzo mi się podobała (ale wówczas nie byłem pewny, czy mi taki sprzęt w ogóle podejdzie). Obserwuję oferty w poszukiwaniu okazji, ale ostatnio znowu wybór znowu mi się skomplikował, bo w transporcie zgubiłem myszkę z serii Logitech MX Master i zobaczyłem, że pojawiła się 4-ta generacja, w której boczny przycisk może rzeczywiście stać się użyteczny... ale odbiegam od tematu. Oglądając myszki, zauważyłem wymienioną w temacie konsolę od Logitecha. Podoba mi się to, że prawdopodobnie da się jej używać jedną ręką i nie trzeba skakać kontroler <=> mysz. Ale jak to ogólnie działa? Cena oczywiście niedorzeczna, tak samo jak i u Loupdecka, więc trudno mi kupić żeby potestować. I tu chciałbym zasięgnąć opinii kogoś z Was w temacie tych urządzeń, może macie jakieś opinie, z których mógłbym skorzystać?
Zastanawiam się czy dałoby się stworzyć użyteczny kombajn z elementów od Logitech: Console + MX Master 4, czy przekombinuję i sam Loupedeck CT ma w sobie wszystko, czego trzeba do obróbki zdjęć.
Swoją drogą zacząłem używać LR zamiast PS + ACR właśnie z powodu Loupedecka, nie jest kompatybilny z API ACR i działa tam tragicznie. Nie wiem czy bym powracał do tamtego rozwiązania, gdyby Logitech lepiej współpracował, ale może by to był jakiś atut.
Zastanawiam się czy dałoby się stworzyć użyteczny kombajn z elementów od Logitech: Console + MX Master 4, czy przekombinuję i sam Loupedeck CT ma w sobie wszystko, czego trzeba do obróbki zdjęć.
Swoją drogą zacząłem używać LR zamiast PS + ACR właśnie z powodu Loupedecka, nie jest kompatybilny z API ACR i działa tam tragicznie. Nie wiem czy bym powracał do tamtego rozwiązania, gdyby Logitech lepiej współpracował, ale może by to był jakiś atut.