Zobacz pełną wersję : Poznań w pięciu odsłonach
Poniższy zestaw był częścią wystawy fotograficznej "Poznań w kadrach", w której brało udział 20 osób będących członkami lokalnej (poznańskiej) grupy na facebooku, zorganizowanej przy udziale jednej z sieci sklepów fotograficznych na targach hobby.
Chciałem pokazać fotografie i miejsca, które są mi najbliższe.
Najstarsze zdjęcie od najmłodszego dzieli prawie 20 lat.
1.
92036
2.
92037
3.
92038
4.
92039
5.
92040
Bardzo fajne zdjęcia. Jeśli mnie pamięć nie myli, któreś z nich (albo podobne?) chyba na forum kiedyś się pojawiło.
dla mnie dwójka chyba najciekasza bo ...
najpierw myślałem że to blok mieszkalny albo biurowiec.
dopiero po przyjżeniu się zobaczyłem że się mylę, więc od razu przyszła myśl: co to jest jeśli nie blok?
no więc co to jest ? :-)
a 4 albo 5 nie była czasem kiedyś w RAWkach?
Chyba 5-tkę pamiętam.
Wind Mill
01-12-2025, 14:12
Fajne i rożnorodne.
dla mnie dwójka chyba najciekasza bo ...
najpierw myślałem że to blok mieszkalny albo biurowiec.
dopiero po przyjżeniu się zobaczyłem że się mylę, więc od razu przyszła myśl: co to jest jeśli nie blok?
no więc co to jest ?
To jest elewacja Starego Browaru od strony parku.
thornlab
01-12-2025, 15:05
Cały set bardzo udany - mi sie podobają wszystkie.
KadryZpodróży
01-12-2025, 15:51
Poznań moje miasto gdzie studiowałem i pracowałem no i się tam urodziłem :mrgreen: Przyjemne foty i ciekawe kadry.
5 gdzie była zrobiona?
Dzięki za odzew.
Poza nr 1, pozostałe zdjęcia pojawiały się w zbliżonych kadrach na Forum.
Jak pisał markB nr 2 to STARY Browar, ta jego część: https://citylove.pl/wp-content/uploads/2021/06/poznan-ulubione-miejsca-stary-browar-fasada-citylove-weekendy-polska.jpg.
W RAWkach było zdjęcie nr 5.
paparapa
01-12-2025, 16:13
A mi najbardziej podoba się pierwsze zdjęcie.
Bardzo ładne zdjęcia, mi najbardziej podoba się 4, następnie 1 i 5. Świetny klimat.
Świetny zestaw.
Mój głos oddaję na 1 :) lubię takie klimaty
cybulski
07-12-2025, 20:39
Ad 4 i 5 to skojarzyły mi się z albumem Memu Miastu https://www.facebook.com/memumiastu
92185
Projekt został zrealizowany w ramach stypendium Prezydenta Miasta Lublin i wsparciu osób indywidualnych, których lista jest na str 140-141, jestem tam wymieniony jako 19-sty wpłacający na zrzutkę :)