Zobacz pełną wersję : Mały statyw o max wysokości ok. 30 cm i wadze ok. 0,5 kg
Ataspeas
17-11-2025, 14:34
Witam
Chciałbym kupić mały statyw (jako drugi) podobny do statywu Leofoto Ranger LS-223C (najchętniej z głowicą) https://www.leofoto.com/products_detail.php?id=234
Obecna cena z głowica LH-25 to ok. 600 zł.
Statyw z przeznaczeniem na wieczorne spacery, gdzie może się przyda do zrobienia zdjęcia. Z uwagi na jego wymiary nie będzie zbyt wielkim obciążeniem
Cena w polskich sklepach nie jest dla mnie zbyt atrakcyjna dlatego spróbowałem na chińskim portalu znaleźć ten statyw lub podobny.
Po zadaniu wyszukiwania tego statywu wyświetlając się propozycje statywów, niektóre z nich wyglądają jak klony Leofoto LS 223C i mają dobre opinie.
Nigdy nic tam nie kupowałem więc nie mam żadnego doświadczenia. Dlatego zwracam się do was czy możecie polecić coś podobnego najchętniej z głowicą.
Pozdrawiam
Dane techniczne Lefoto LS 223C:
• Waga: 0.54 kg
• Udźwig: 10 kg (statyw)
• Maksymalna wysokość robocza: 310mm
• Minimalna wysokość robocza: 45mm
• Długość po złożeniu: 200 mm
Jesteś pewien, że chcesz kupić statyw o maksymalnej wysokości 31 cm?
To niewiele więcej od woreczka z grochem na plecaku lub torbie. :)
jeśli masz go nie używać, to opcja https://allegro.pl/oferta/statyw-velbon-ex-macro-17700160326?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=bpg&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_elktrk_rtvagd_pla_ss_bpg&ev_adgr=rtv-bpg-ss&ev_campaign_id=22375117412&gad_source=1&gad_campaignid=22375117412&gbraid=0AAAAAD24kbPpJTE9A3CvCcBGDa1uU1_CE&gclid=Cj0KCQiArOvIBhDLARIsAPwJXOarUZfEYowUjY2sxmsT UMVrQqw2rHPRNrTBn12ehv-i5EZWEdHvPWkaAq9bEALw_wcB
Witam
Chciałbym kupić mały statyw (jako drugi) podobny do statywu Leofoto Ranger LS-223C (najchętniej z głowicą) https://www.leofoto.com/products_detail.php?id=234
Obecna cena z głowica LH-25 to ok. 600 zł.
Statyw z przeznaczeniem na wieczorne spacery, gdzie może się przyda do zrobienia zdjęcia. Z uwagi na jego wymiary nie będzie zbyt wielkim obciążeniem
Cena w polskich sklepach nie jest dla mnie zbyt atrakcyjna dlatego spróbowałem na chińskim portalu znaleźć ten statyw lub podobny.
Po zadaniu wyszukiwania tego statywu wyświetlając się propozycje statywów, niektóre z nich wyglądają jak klony Leofoto LS 223C i mają dobre opinie.
Nigdy nic tam nie kupowałem więc nie mam żadnego doświadczenia. Dlatego zwracam się do was czy możecie polecić coś podobnego najchętniej z głowicą.
Pozdrawiam
Dane techniczne Lefoto LS 223C:
• Waga: 0.54 kg
• Udźwig: 10 kg (statyw)
• Maksymalna wysokość robocza: 310mm
• Minimalna wysokość robocza: 45mm
• Długość po złożeniu: 200 mm
Oglądasz czasami recenzje Dustina Abbotta? On używa czegoś takiego: https://www.youtube.com/watch?v=BKzrWnwTI0g
Kupiłem ten model, i mogę polecić.
Miałem kiedyś podobny dylemat.
Statyw mial być maly, podróżny i lekki.
Poszedlem do sklepu, sprzedawca dał mi kilka opcji i zostawił mnie żeby sie pobawić. Zacząłem się zastanawiać:
Czy ma być mały do transportu czy mały po rozłożeniu?
Jeśli mały po rozłożeniu to jaka jest różnica porównując go z woreczkiem z piaskiem, który wcześniej używalem dość często.
No i odrzuciłem wszystkie małe po rozłożeniu. :-)
Wygrała opcja Sirui Traveller 5A. Tani, mały do transportu a po rozłożeniu nie dużo mniejszy niż mój większy statyw na spacery.
Ja również miałem podobne potrzebny i kupiłem dokładnie Leofoto LS-223C, ale głowicę używałem z Sirui Traveller.
Ogólnie kupiłem go nowy w sklepie, jak były po jakieś 250zł z głowicą (zestawowa głowica to maleństwo, ale jako tako D700 mi trzymała), a nie 450 bez. Za tyle było warto.
Mimo, że jeździł ze mną sporo w ostatnim roku, to używałem go ogólnie tylko kilka razy.
Wykonanie jego jest naprawdę dobre, zajmuje mało miejsca, ale zastanów się czy się przyda, czy nie lepiej coś wyższego.
Sirui Traveller jest OK, więc też mogę od siebie polecić.
Też używałem tylko kilka razy :D