Zobacz pełną wersję : lampa do Nikon Z5
dominikzw
24-09-2025, 08:54
Witam
Przesiadłem się jakis czas temu z d5600 na z5. Posiadałem wcześniej lampę
Yongnuo YN968N. Jak wiadomo nie współpracuje ona z Z5. Dlatego mam do Was pytanie. Jaka polecicie lampę do Z5. Zdjęcia w pomieszczeniu, zero studia.
dziękuję za pomoc
Jaki masz na to budżet?
Polecam zobaczyć co oferuje Godox. Nie jest już to bardzo tani chińczyk, ale ma dobry stosunek cena/jakość/możliwości.
Jeśli szukasz lampy na baterie AA to bym chyba poszedł w TT685 / TT685 II. Osobiście wszystkie lampy mam już na akumulatorki, jest to wygodniejsze. Zobacz może V860III, ewentualnie V1 / V1 Pro / V100. Na naszym rynku marka ta też jest pod nazwą Quadralite, część modeli ma też inną nazwę - przykładowo V860III to Stroboss 60 evo II.
dominikzw
24-09-2025, 10:58
Budżet tak myślałem do 1000 zl max, ogólnie cena do jakości. Przejrzałem to co proponujesz i zrobiła mi się taka lista
godox ving v860III
godox ving v850III
godox TT685II
stroboss 60evo II
ewentualnie strobos v1
muszę porównać czym się różnią te modele
Nie będę zakładał nowego tematu bo mam taki sam problem.
Chcę kupić lampę do Z6:
- zdjęcia w pomieszczeniu (nie eventy) z odbiciem od sufitu i ścian
- makro przez dyfuzor
Zastanawiam się czy lepiej brać coś większego jak V1 albo TT685II, czy wziąć małą TT350, różnica w wadze jest znaczna (około 200g), czy w ogóle wykorzystam siłę błysku większych lamp? Jest też nowa V1 Mid. Nie chcę wtopić i wymieniać na większą, a z drugiej strony nie chcę nosić półkilowego kloca na aparacie jeżeli nie jest mi to potrzebne.
No dobra, ostatecznie zamówiłem Godox IT32, możliwość odłączenia lampy ze stopki i działania bezprzewodowo wygląda genialnie, szczególnie w tej cenie.