PDA

Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Łasica

Szydlarz
26-07-2025, 20:18
I. Hipnoza

89478

Zbyszek
26-07-2025, 20:45
Podpis powinien brzmieć: "Co to qu*na jest?!" :grin:

Szydlarz
26-07-2025, 20:54
II. Uroczy "szkodnik"

89479

kostek-brasil
26-07-2025, 21:23
Super! Zazdroszczę Ci tego spotkania. :)
Śliczny zwierzak i zdjęcia.

Szydlarz
27-07-2025, 12:06
kostek-brasil dziękuję. Czysty przypadek. Akurat wybrałem się na popołudniowy spacer. Najfajniejsze było to, że łasica nic sobie nie robiła z mojej obecności. Ganiała wokół kałuży jak szalona oraz taplała się w wodzie. Często nawet biegła w moją stronę, przystawała i znów biegła do kałuży. Naprawdę bardzo pocieszny maluch.

Zasilacz
27-07-2025, 12:48
Zazdroszczę spotkania w naturalnym środowisku. U mnie biega taka po parkingu w galerii handlowej i ogrzewa się na maskach świeżo parkowanych aut.

Wind Mill
27-07-2025, 14:09
Sympatycznie wyglądający zwierzak i fajne foty.

kostek-brasil
27-07-2025, 18:24
Szydlarz, kilka razy zdarzyły mi się przelotne spotkania, ale zawsze moja powolność + efekt "zatkało kakao" powodowały, że nawet nie zdążyłem się złożyć do zdjęcia. A łasiczka za każdym razem była bardzo szybka - nawet sam Usain Bolt by jej pewno nie dogonił... :grin: . Dlatego tym bardziej gratuluję, że tak fajnie ją ująłeś. Może jej też przypadłeś troszkę do gustu i nieco zapozowała, ale ja bym pewno taką sytuację spartolił z samego podniecenia. :smile:
Zasilacz, tobie też zazdroszczę. W mojej miejscowości jedynie kunisie natrafiam, a łasiczki w mieście nigdy nie widziałem. :smile: Przyznam, że mam dużą słabość do wszystkich łasicowatych, a szczególnie do tych najmniejszych partyzantów. Na pocieszenie dzisiaj w nocy - za przeproszeniem blisko cmentarza - zapozowała mi w świetle latarni kunisia leśna, stając dwukrotnie słupka i kręcąc ciekawską mordką. Jak zwykle zgrabna, urocza i to z natury - bez upiększających ubranek, kosmetyków, czy fryzjera. :grin:

Szydlarz
28-07-2025, 20:39
kostek-brasil To jest najgorsze jak łapie Cię stres związany z samym spotkaniem jakiegoś futrzaka czy ptaka i wtedy łatwiej się zgubić i dodatkowo człowiek zapomina o ustawieniach aparatu...często się na tym łapałem, ale im częściej się wychodzi to pozbywasz się takich złych przyzwyczajeń. Chyba, że drogę przetnie Ci wilk to wtedy choćbyś nie wiem co zrobił to nogi z waty tak czy siak xD. Wiem to z autopsji. :)

- - - - kolejny post - - - - - -

III. "Czuj duch"

89519

Szydlarz
02-10-2025, 21:39
IV. "Wynurzenie"

90677