Zobacz pełną wersję : Nikon Df z Japonii
krzysiekn
19-07-2025, 13:29
Witam.czy nikon df z rynku azjatyckiego ma wgrany j.polski?
Nie ma. Jak dobrze pamiętam, to tylko angielski z innych jest dostępny. I to nie tylko w Df, z tego, co się interesowałem takim zakupem
krzysiekn
19-07-2025, 16:31
Ok.dzieki bardzo za info.siostra jest teraz w Japonii i mam kilka godzin na decyzje.orientuje sie ktoś,ile kosztuje wgranie polskiego oprogramowania do nikona df?
Pewnie więcej niż nauczenie się tych kilku słów po angielsku ;-)
krzysiekn
19-07-2025, 16:38
Za duzu technicznych zwrotow i chce po naszemu:grin:
andystar
19-07-2025, 17:04
Angielski przyda się w przyszłości.
Ok.dzieki bardzo za info.siostra jest teraz w Japonii i mam kilka godzin na decyzje.orientuje sie ktoś,ile kosztuje wgranie polskiego oprogramowania do nikona df?
Obstawiam że się nie da wgrać firmware z językiem polskim.
Ja również.
Jeżeli angielski Ci nie przeszkadzał, to kupuj i używaj.
W przeciwnym razie będzie kłopot. Są ograniczenia regionalne i samo "wgranie" czystego firmware raczej nie pomoże.
Przy okazji Zki: https://www.reddit.com/r/Nikon/comments/1laaz6k/nikon_removed_english_language_on_their_new_nikon/
Angielski przyda się w przyszłości.
Pewności nie ma...
"Jan Himilsbach chwalił się nawet, że rolę w filmie zaproponował mu sam Steven Spielberg. Pod jednym warunkiem: musiał nauczyć się angielskiego. – I co, uczysz się? – pytali znajomi. – Nie. Jeszcze nie. Spielberg się rozmyśli, a ja z tym angielskim zostanę jak ten (ch)uj – odpowiadał Himilsbach."
Michaelius
21-07-2025, 13:54
Nie wiem jak teraz ale jak przywiozłem lata temu D5100 z Japonii to potem trzeba kupić ładowarkę naszą albo używać z przejściówką