Zobacz pełną wersję : Aktualizacja NX Studio
Dobry,
Wrzuciłem do wywołania w NX Studio nefy. Okazało się, że moja wersja nie jest aktualna. Ściągnąłem update. I teraz NXS wymaga logowania się. Jednak pole autoryzacji jest całe białe...nie ma opcji wpisać danych do logowania.
Spotkał się może z taką sytuacją? Od kiedy NXS wymaga autoryzacji?
Ma może ktoś jakiś pomysł/doświadczenie czym można wywołać nefy z NZ5II w zastępstwie NXS?
Dobry,
Wrzuciłem do wywołania w NX Studio nefy. Okazało się, że moja wersja nie jest aktualna. Ściągnąłem update. I teraz NXS wymaga logowania się. Jednak pole autoryzacji jest całe białe...nie ma opcji wpisać danych do logowania.
Spotkał się może z taką sytuacją? Od kiedy NXS wymaga autoryzacji?
Sprawdziłem - faktycznie coś nie tak. Mam konto na Nikon.pl, normalnie mogę się zalogować (ID + hasło), ale przy próbie autoryzacji NX Studio 1.9 (bo od tej wersji wymagane jest logowanie, t.j. od 22.04.25) pojawia się informacja o niewłaściwym ID. Jakaś totalna bzdura, coś jest tam niedopracowane. Musiałem wywalić tę nową aktualizację i wrócić do starszej wersji.
Sprawdziłem - faktycznie coś nie tak. Mam konto na Nikon.pl, normalnie mogę się zalogować (ID + hasło), ale przy próbie autoryzacji NX Studio 1.9 (bo od tej wersji wymagane jest logowanie, t.j. od 22.04.25) pojawia się informacja o niewłaściwym ID. Jakaś totalna bzdura, coś jest tam niedopracowane. Musiałem wywalić tę nową aktualizację i wrócić do starszej wersji.
Rzecz w tym, że jak wrzucę poprzednią wersję oprogramowania to nie będę miał obsługi nefów z NZ5_II.
Dalej też jest wesoło. W nocy przesyłanie kodu weryfikacyjnego zajmuje systemowi koło 1.5h. Rano jest lepiej. Tak więc dostałem kod chwilę temu. Wpisałem by odzyskać hasło. Za pierwszą próbą pojawił się monit, że konto zweryfikowane ale..." nie można odnaleźć użytkownika z określonym poświadczeniem".
Przy drugiej próbie poszło ale na etapie zatwierdzenia, po wpisaniu nowego hasła (logowanie na ten sam adres mailowy) wywaliło info, że numer telefonu już jest używany. No jest - do tego właśnie konta do którego próbuję odzyskać dostęp....
Zasilacz
29-06-2025, 12:53
U mnie nawet wrzucenie poprzedniej wersji nic nie dało. Wersja daje się zainstalować, ale gdy chcemy zrzucić zdjęcie po obróbce na dysk znowu każe się logować i wracamy do punktu wyjścia z najnowszej wersji. Czyli aktualne dane do hasła nie przechodzą. Ja miałem dość i odinstalowałem to ustrojstwo. A działało to bardzo dobrze do czasu aktualizacji... Oj Nikon Nikon... wstydź się... Taki bubel wypuścić? Jak taka firma pozwala na takie wpadki? To dla mnie niepojęte. I co ja mam teraz począć? Płacić niezależnym firmom za inny program? Chyba nie o to chodzi.
A może te dziwolągi to preludium do płatnej wersji NX Studio?
Zasilacz
29-06-2025, 16:49
A może te dziwolągi to preludium do płatnej wersji NX Studio? Jeżeli planują taką akcję to muszą najpierw czymś zachęcić, a takimi kwiatkami tylko zniechęcają i nie jako zmuszają do szukania alternatyw. A kto wykupi już subskrypcję u konkurencji, przyzwyczai się do używania to ciężko będzie go potem przekonać by wrócił.