PDA

Zobacz pełną wersję : Lightroom - jak zastosować ustawienia domyślne do wielu zdjęć

RMC
07-05-2025, 09:38
To jeszcze jeden temat, który mnie przerasta w Lightroomie :) W zakładce ustawienia domyślne można sobie wybrać różne predefiniowane ustawienia (robione przez ludzi). Do jednego zdjęcia ok - klikam na ten, który mi pasuje i jest. Jak to jednak zrobić dla większej liczby zdjęć?

Kombinuje ale coś mi nie idzie :)

fafniak
07-05-2025, 09:52
Zaznaczasz wiele plików i klikasz na prezent. Przynajmniej tak kiedyś było

- - - - kolejny post - - - - - -

A jak tworzysz domyślny profil z presetem to była taka opcja w prawej palecie

TOP67
07-05-2025, 19:55
To jeszcze jeden temat, który mnie przerasta w Lightroomie :) W zakładce ustawienia domyślne można sobie wybrać różne predefiniowane ustawienia (robione przez ludzi). Do jednego zdjęcia ok - klikam na ten, który mi pasuje i jest. Jak to jednak zrobić dla większej liczby zdjęć?

Zaznaczaj, że nie używasz LRC, tylko tego chmurowego cudaka. Na każdym urządzeniu ma inne funkcje.

RMC
07-05-2025, 23:00
Zaznaczaj, że nie używasz LRC, tylko tego chmurowego cudaka. Na każdym urządzeniu ma inne funkcje.

No właśnie kilka wersji się tego narobiło :( Niby to samo a każda inna. Widzę to po tym co próbowałem sam wyszukać - opisy podają rozwiązanie ale w mojej wersji nie działa.

W każdym razie mówimy o nowym, chmurowym Adobe Lightroom 7.5 :)

TOP67
08-05-2025, 00:40
To nie jest wersja, to są całkiem inne programy. Większość pracuje na LRC i do niego dostajesz porady.