Zobacz pełną wersję : Albumy drukowane na papierze fine-art DUO
Drukuję strony albumów na bazie swoich zdjęć na drukarce Epson SC-P700, które następnie zszywa i oprawia introligator. Dotąd wykorzystywałem papier "TECCO DUO FineArt Rag 220g". Niestety właśnie od paru dni Centrum Papieru informuje, że wycofuje papier ze sprzedaży. Szukam więc jakiegoś papieru DUO zbliżonego do tej bawełny Tecco. Przeszukałem Internet i znalazłem papier "Canson Rag Photographique Duo 220 gms". I tyle, niczego więcej nie ma. Może ktoś ma doświadczenia z tym Cansonem albo z podobnymi papierami i coś podpowie? Canson jest drogi, ale czy jest wart swojej ceny? Chętnie wymienię się doświadczeniami z tworzenia albumów własnych zdjęć, które wyglądają zupełnie inaczej niż zamawiane fotoksiążki.
Brytyjski Fotospeed (https://fotospeed.com/papers/fotospeed.html?q=duo) (Jay House Ltd)
Mają w ofercie dwustronny papier na bawełnie - High White Smooth Lite DUO 225
Można go kupić w EU tutaj : www.coloreurope.eu
Sprawdź ceny Cansona na Color Europe i polskim Amazonie
(...) Chętnie wymienię się doświadczeniami z tworzenia albumów własnych zdjęć, które wyglądają zupełnie inaczej niż zamawiane fotoksiążki.
StD Mógłbyś napisać coś więcej o takim robieniu albumów? Chodzi mi o stworzenie albumu (dwustronny) w proporcji ~10:4, np. 40x16 cm ze zdjęciami panoramicznymi. Ciężko mi było znaleźć ofertę fotoksiążki w podobnych proporcjach, w okolicach 2:1. Mam sporo dla mnie interesującego materiału w panoramach, które chciałbym sobie wydrukować. Drukarki nie mam, więc wszystko w labie. Może masz jakiś pomysł?