Zobacz pełną wersję : Podział zdjęć na stronie- kategorie???
Piszę z prośbą o pomoc. Prosze o wasze opinie.
Chodzi o spojrzenie "z boku"
https://www.marcin-krynicki.pl/pl/
Mam bardzo wstępnie zrobione 2 kategorie AKT i PORTRET
Trochę tych zdjęć mam i wrzucanie wszystkiego do jednej galerii np. AKT - robi straszny chaos
Trochę to jest widoczne w galerii portret
AKT postarałem się porozdzielać (masy zdjęć nadal brakuje a inne się powtarzają.
Ale czy taki podział nei robi jakiejś monotonii ?
jurkarol
21-04-2025, 19:50
Trudno tak porozdzielać na kategorie; może być akt jednocześnie i kobieta i "zobaczone człowiek"
Im mniej kategorii tym lepiej, gdy bardzo się różni treścią czy formą, można to podzielić na kategorie. Bo np. przyrodę można dzielić na zwierzęta, drzewa, rzeki i tak dalej.
Albo dawać to samo zdjęcie w różnych kategoriach. Bo szukając fajnego aktu nie wiem czy szukać w akcie czy w czarno-białych, skoro w niektórych czarno-białych nie ma w samym akcie bo tam są kolorowe.
Myślę że profesjonaliści nie powinni tak się rozdrabniać na kategorie bardzo szczegółowe. To są dylematy początkującego amatora chcącego pokazać swoją stronę ;)
To znaczy dział portret jest okej są portrety i super, natomiast pod aktem niepotrzebnie według mnie jest tyle kategorii. Może zdjęcia w podczerwieni dałbym w zupełnie oddzielnym dziale
ekhm... akt jest podzielony na 4 kategorie. Nie wiem, dlaczego wplątujesz w to kolor/bw skoro nie ma takiego podziału.
Wrzucenie wszystkich zdjeć aktowych do jednej galerii. To będzie koszmar.
jurkarol
21-04-2025, 21:09
To tylko przykład podziału na kolor, na przyrodę itp.
To jak dzielić akt? na piersi, tyłki, co tam jeszcze... Włosy pachy ;)
nawet nie sugeruję co powinieneś zrobić, jak uważasz że to jest złe to nic mi do tego
No powiem ci tak... tego typu posty raczej nei pomagają
jurkarol
22-04-2025, 08:20
Faktycznie ;l