Zobacz pełną wersję : Lampa z ręki
skiper63
18-04-2025, 19:43
Jakie efekty daje takie błyskanie?
87494
krzysztofz24
18-04-2025, 20:49
Nie znasz sie;-), to daje ahtystyczny efekt:mrgreen:
A tak powazniej to mysle, ze ten foter jest jakby poczatkujacy i sie po prostu zaplatal ze dal palnik w obiektyw a nei na fotografowana scene.
https://i.imgur.com/qEGQdx9h.jpg
Bawiłem się tak, nawet używając dwóch lamp i żelków.
A tak powazniej to mysle, ze ten foter jest jakby poczatkujacy i sie po prostu zaplatal ze dal palnik w obiektyw a nei na fotografowana scene.
Tak, to też możliwe.
Ewentualnie ma odbłyśnik za plecami, tylko nie wszedł w kard. ;)
skiper63
18-04-2025, 21:06
Pytam poważnie, zaciekawiony :-)
To akurat po Pasji na Trafalgar Square, a facet ma na lewej ręce opaskę "press" czyli akredytowany, w ręku chyba Z8, zoom z węwnetrznym ogniskowaniem, to raczej nie amator haha, wszystkie zdjęcia tak robił, aż załuję, że nie spytałem :-), widywałem go wcześniej na jakichś otwartych wydarzeniach.
A może nie o błysk chodzi, tylko o leda AF assist?
Schwefel
20-04-2025, 00:46
w ręku chyba Z8, zoom z węwnetrznym ogniskowaniem, to raczej nie amator haha, wszystkie zdjęcia tak robił, aż załuję, że nie spytałem :-), widywałem go wcześniej na jakichś otwartych wydarzeniach.
To jest D800 albo D810 a nie Z8. Z obiektywem też nie trafiłeś to Tamron 24-70 G2 z zewnętrznym ogniskowaniem, nawet widać przełącznik od blokady wysuwu.
A co robi? Albo jest wielkim artystą i wie co chce uzyskać albo nie ma zielonego pojęcia o fotografii, bo już samo użycie do portretu
[email protected] na FF jest kontrowersyjne a do tego lampa w obiektyw...
skiper63
21-04-2025, 19:35
Nikon D810, Tamron 24-70 G2.
Spotkałem dziś i zapytałem. Wiekszość robi trzymając lampę świecąć od siebie, do siebie robi czasem dla efektów, czasami wychodzi coś ciekawego, przy mnie zrobił zdjecie gościa, który stał z nim :-), żeby pokazać ideę.
Idea jak idea :-), dopisuję, żeby uzupełnić temat, który zacząłem.
Na instagramie publikuje bez takich efektów.
87533
Ludzie różne głupie rzeczy robią które później mogą nie być uznawane za głupie.
Znak czasów. :razz: