PDA

Zobacz pełną wersję : [ Motoryzacja ] 911

spiritus
15-04-2025, 18:14
Jeden kadr z eventu "Miasto budzi się"

87455

esperal
15-04-2025, 21:05
Kompletny brak dynamiki, więc samochód wygląda jakby był tam zaparkowany (chyba, że faktycznie jest zaparkowany). Krótkie czasy zostaw sobie do zdjęć aut w ruchu, robionych z przodu lub z tyłu, z boku jednak panning wyjdzie najlepiej.

spiritus
15-04-2025, 22:41
Kompletny brak dynamiki, więc samochód wygląda jakby był tam zaparkowany (chyba, że faktycznie jest zaparkowany). Krótkie czasy zostaw sobie do zdjęć aut w ruchu, robionych z przodu lub z tyłu, z boku jednak panning wyjdzie najlepiej.

Dzięki za cenne rady ale o nich wiem doskonale :D
Akurat ten samochód tam stał, i to dość długo bo cała Książęca była zakorkowana :P

jurkarol
16-04-2025, 09:43
Bardzo fajne nastrojowe, jeżeli zdjęcie przedstawia samochód, to nie znaczy że musi być to fotografia "motoryzacyjna", a widać tutaj dużo więcej szczegółów otoczenia, liście, drzewa, cienie.

esperal
16-04-2025, 15:49
Dzięki za cenne rady ale o nich wiem doskonale :D
Akurat ten samochód tam stał, i to dość długo bo cała Książęca była zakorkowana :P Myślałem, że samochód jechał i to jest jedyna klatka, którą zdążyłeś zrobić. Jeśli on tam jednak stał, to według mnie jeszcze gorzej, bo nie wykorzystałeś potencjału sytuacji i tłumaczenie "nie zdążyłem" już nie przejdzie;-)
Nie boli Cię na zdjęciu ten czarny, zupełnie niepotrzebny pień drzewa?

spiritus
16-04-2025, 16:10
Nie boli, nawet go celowo sciemnilem :D