PDA

Zobacz pełną wersję : Witajcie, cześć i czołem :)

BeatX
26-03-2025, 22:36
Witam wszystkich ;)

Nie wiem czy w dobrym miejscu założyłem ten wątek.. najwyżej niech go moderacja przesunie lub skasuje.
Pomimo iż zarejestrowałem się na tym forum bardzo dawno temu i napisałem wówczas jakieś sporadyczne posty - to nadal uważam, że należy się przywitać po tak długiej przerwie, jako że zamierzam tu trochę popisać - a wyglądam jakbym się odrodził niczym Feniks z popiołów :lol:

Od razu mam pytanie.. czy nie będzie wadzić, że nie jestem i nigdy nie byłem użytkownikiem systemu Nikona?
Jak widać po mojej sygnaturce, obecnie siedzę w 100% w Fuji X, przedtem od lat korzystałem z Canon DSLR
Po prostu nie ma żadnego oficjalnego polskiego forum Fujifilm gdzie mógłbym popisać z innymi użytkownikami tego systemu..
A przynajmniej ja nie znam żadnego takiego forum - może istnieje? Jeżeli tak, to poproszę o namiary ;)

Pozdrawiam,
Maciek

MstrG
26-03-2025, 22:46
Witam wszystkich ;)

Nie wiem czy w dobrym miejscu założyłem ten wątek.. najwyżej niech go moderacja przesunie lub skasuje.
Pomimo iż zarejestrowałem się na tym forum bardzo dawno temu i napisałem wówczas jakieś sporadyczne posty - to nadal uważam, że należy się przywitać po tak długiej przerwie, jako że zamierzam tu trochę popisać - a wyglądam jakbym się odrodził niczym Feniks z popiołów :lol:

Od razu mam pytanie.. czy nie będzie wadzić, że nie jestem i nigdy nie byłem użytkownikiem systemu Nikona?
Jak widać po mojej sygnaturce, obecnie siedzę w 100% w Fuji X, przedtem od lat korzystałem z Canon DSLR
Po prostu nie ma żadnego oficjalnego polskiego forum Fujifilm gdzie mógłbym popisać z innymi użytkownikami tego systemu..
A przynajmniej ja nie znam żadnego takiego forum - może istnieje? Jeżeli tak, to poproszę o namiary ;)

Pozdrawiam,
Maciek

Nie będzie wadzić. Mamy sporo wspólnych tematów, gdzie nie ma podziału na markę body. Dodatkowo typowo o Fuji można porozmawiać na podforum Fujifilm (https://forum.nikoniarze.pl/forums/236-Fujifilm).

krzysztofz24
29-03-2025, 02:16
Witam wszystkich ;)
(...)

Pozdrawiam,
Maciek

No chyba sobie zarty robisz:mrgreen:?

Welcome;-)

P.S
A co ja mam napisac i gdzie sie podziac, jak uwielbiam Fuji s5pro dozywotnio, a to stary sprzet i jeszcze teraz moda na bezlustra?
Chyba tylko ze to buda D200, to mnie jeszcze nie zbanowali;-)

a tak powazniej, to znajdzie sie tutaj na pewno miejsce na pisanei o fotgorafi, niezlaznei od posiadanego sprzetu.

KaarooL
29-03-2025, 11:56
Tutaj prawie każdy ma 2-3 systemy.
Nie chodzi o sprzęt, ale o zajawkę.

Co ciekawe, jest to jedno z niewielu for, na którym w rekomendacjach sprzętowych można usłyszeć co innego niż "N" i nikt nikogo za to nie dojeżdża...

fafniak
29-03-2025, 12:04
Co ciekawe, jest to jedno z niewielu for, na którym w rekomendacjach sprzętowych można usłyszeć co innego niż "N" i nikt nikogo za to nie dojeżdża...

Serio? To chyba nie czytałeś wątku z aferką założonego przez tropiciela spisków;)

KadryZpodróży
29-03-2025, 12:20
Cześć i czołem, witamy użytkownika Fuji 8-)

KaarooL
29-03-2025, 12:27
Serio? To chyba nie czytałeś wątku z aferką założonego przez tropiciela spisków;)

Nutka sarkazmu czy tak na serio ktoś kręcił tu wojny systemowe w nowej odsłonie?

fafniak
29-03-2025, 12:42
Kiepski jestem w szukaniu ale postaram się podlinkować

BeatX
29-03-2025, 16:40
Wow, ale fajowe powitanie :D
Od razu człowiekowi robi się weselej na duszy :mrgreen:
Dzięki panowie!

Tak tylko nadmienię, że padło na forum Nikona nie przypadkowo, bo już od bardzo dawna drapię się po głowie i nie zastanawiam czy nie przesiąść na system Nikon Z, jako że znajdę w nim dosłownie trzy - jakby projektowane pode mnie obiektywy. Dosłownie ideolo