Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Się nie mogę zdecydować
Trzy wersje
każda ma jakieś atuty
1
86892
2
86893
3
86894
Na fejsie odpisałem, że 1.
Wolę taką delikatniejszą tonacje niż pójście niemal w grafizacje.
Kojocisko
27-03-2025, 01:22
3_______
No też bardzo lubię 1kę
Ale brakuje mi w niej troszkę kontrastu na niebie, "czegoś" co wybiłoby z kolei pierwszoplanową postać z tła. I jak to zmieniam to wychodzi 2 i 3 ;)
Jeszcze sobie popracujęnad 1ką która pójdzie w strone 2ki (ale mniej ;) )
Czy ścieśnić troszkę stopę? Palce?
- - - - kolejny post - - - - - -
3_______
3ka jest taka jak z HLki ;)
86913
Szukałbym sennego porządku. Jasna tonacja.
Góra - chaotyczny skośne chmury - jest, dla mnie, niepotrzebna. W takiej kompozycji jak teraz, mamy podkreślone podobieństwo włosów, fruwającej tkaniny i tego ciekawego obłoku. Fale i układ horyzontu w tym dobrze siedzi. Razem poziomy przecięte jedną dominantą.
Wszystko pięknie gra. Może minimalnie rozjaśniłbym bym wspomnianą chmurę.
Hmmm ... Ciekawa propozycja
Choć szkoda mi tych chmur :)
Oj ta panoramka fajniejsza. Fafniak nie lubisz kinowego formatu? Chyba lubiłeś. Tu pasuje.
No przeca napisałem, że ciekawa propozycja :)
jurkarol
27-03-2025, 20:45
Szkoda chmur ale propozycja Wujot bardzo słuszna.
Modelka tylko niewyraźna, pół twarzy jakoś w dol, okulary, brak wyrazu. Mogła się całkiem zasłonić skoro tak....
No jeszcze raz zerkam - bardzo niekorzystnie tę twarz skróconą ma
Modelka tylko niewyraźna, pół twarzy jakoś w dol, okulary, brak wyrazu. Mogła się całkiem zasłonić skoro tak....
No jeszcze raz zerkam - bardzo niekorzystnie tę twarz skróconą ma
Akurat w tych elementach nie widzę problemu. Naturalna poza przy silnym wietrze.
jurkarol
27-03-2025, 21:31
Akurat w tych elementach nie widzę problemu. Naturalna poza przy silnym wietrze.
Naturalne ale akurat właśnie trochę karykaturalnie wyszła, to jest taki szczegół, który mnie drażni bo nie mogę popatrzeć na twarz, a korci, żeby zobaczyć, no nie wiem kurczę....
No ja tego nie widzę :) Własnie ta zamknięta (pozycja?) pasuje mi tutaj bardzo do całości
jurkarol
27-03-2025, 22:14
No ja tego nie widzę :) Własnie ta zamknięta (pozycja?) pasuje mi tutaj bardzo do całości
No to jeszcze jakby bardziej opuściła głowę i tak się skuliła od tego wiatru
Głosuję na wersję nr 3 ;) Zdecydowanie.
Bardzo fajna tonacja wyszła!
W ogóle ładne to zdjęcie..
Dziękuję
- - - - kolejny post - - - - - -
No to jeszcze jakby bardziej opuściła głowę i tak się skuliła od tego wiatru
To prawdopodobnie miałaby dużo bardziej zniekształcona sylwetkę ;)
krzysztofz24
29-03-2025, 02:24
1 zdecydowanie. Sam nie qiem czemu, moze dlateog ze na nastepnych juz bardziej "widac" obrobke a 1 tak naturalan i jakos tak najczystsza w odbiorze klimatu zdjecia...