PDA

Zobacz pełną wersję : Oktawia

spiritus
07-03-2025, 21:42
86466
z6+n14-30/4s

Jurek Ż
08-03-2025, 00:28
Świetna kompozycja. Jest w tym zdjęciu coś takiego... Bardzo mi się podoba.

spiritus
09-03-2025, 09:45
Dzięki :)
Cieszę się, że się podoba

fafniak
09-03-2025, 10:32
A ja mam wrażenei jakiegoś dysonansu
Coś zaburza kompozycję
nie wiem czy nei lepiej by było obciąć prawą stronę i sprowadzić to do kwadratu

notdot
09-03-2025, 11:35
ja to bym obciął lewą stronę z tym zakrętem drogi bo mi mój wzrok tam błądzi, co oczywiście sprawiłoby że modelka byłaby za blisko lewej krawędzi więc wszystko się psuje, nawet układ chmur i kąt padania światła na wygięte ciało modelki, więc nie dziwię się że autor zrobił taki kadr a nie inny ale mi ten zakręt nie pasuje, za mocny jest

pawl_s
09-03-2025, 15:46
Podoba mi się, nawet z tą pustą przestrzenią z prawej. Poza modelki "inna niż inne" robi wrażenie - wygięcie od lewej, ciemnej strony zdjęcia, do prawej jaśniejszej. Może nadinterpretuję, trudno ;) Zastanawia mnie tylko ta chmura mała na niebie. Nie wiem, czy to specjalnie, czy nie, ale jakoś mocno odwraca moją uwagę od modelki.

spiritus
09-03-2025, 20:47
Kwadrat to fajny pomysł bo wszystko w kadrze jest wypełnione, nie ma pustek. Jednak za bardzo osobiście za kwadratami nie przepadam.

Zakręt mi się właśnie podoba i dlatego go nie usuwam.

Podoba mi się, nawet z tą pustą przestrzenią z prawej. Poza modelki "inna niż inne" robi wrażenie - wygięcie od lewej, ciemnej strony zdjęcia, do prawej jaśniejszej. Może nadinterpretuję, trudno ;) Zastanawia mnie tylko ta chmura mała na niebie. Nie wiem, czy to specjalnie, czy nie, ale jakoś mocno odwraca moją uwagę od modelki.

A mi się podoba Twoja nadinterpretacja. Powiedzmy, że tak miało być :D

spiritus
06-04-2025, 08:40
Dzięki OjTam za nominację :)