PDA

Zobacz pełną wersję : Naprawa AF jaki serwis w Katowicach

ST40s
16-02-2025, 20:50
Proszę was o radę z usług jakiego serwisu w Katowicach warto skorzystać? Mam do roboty kilka usterek w D7200: główna to złe ustawianie punktu ostrości (z każdym obiektywem) na detekcji fazy tj. niezależnie który punkt wybiorę to i tak ostrość leci na prawą stronę kadru lub w ogóle, szczególnie w przypadku robienia zdjęć obiektów w ruchu czyli pewnie w grę wchodzi kalibracja geometrii czujnika CCD (bo detekcja kontrastu na LV działa poprawnie, więc zakładam że matrycy chyba nie trzeba ruszać) a z roku na rok robi się z tym coraz większy śmietnik, natomiast drugi problem to błaha usterka a dotyczy regularnego trzeszczenia co około sekundę na nagranych filmach i nie występuje jeśli używam mikrofonu zewnętrznego. Z racji dogodnego dojazdu (pracuję w Mysłowicach) najlepiej byłoby dla mnie zawieźć to do Katowic właśnie. Który punkt polecacie - Opolska, Św. Stanisława, jakiś inny w okolicy?

Keszelski
17-02-2025, 07:03
Tu na forum najlepszą rekomendację ma studio5s Rafał Smoliński. Zawsze przy pytaniu o polecany serwis, odpowiedź jest: studio5s. Co prawda jest to Warszawa, ale bez problemu można wysyłać sprzęt (na stronie info co i jak). Wiele osób z forum tak robiło, w tym i ja. I klienci tego serwisu z naszego forum bardzo chwalą efekty napraw studio5s, i ja też polecam.

ps. kiedyś chyba mieli coś na kształt serwisu "mobilnego" i można było oddawać sprzęt w niektórych miastach. Ale nie wiem czy to funkcjonuje. Nie wiem czy dobrze pamietam, że tak było - do sprawdzenia np. telefonicznie