PDA

Zobacz pełną wersję : Czy są zainteresowani pomiarami i opisem godox fl150s?

fafniak
01-02-2025, 13:30
Kilka wrażeń po 4/5 dniach posiadania.
Pożyczyłem kolorymetr i zmierzyłem temp. Barwowe
Zakładać temat?

bogdi64
01-02-2025, 14:01
oczywiście, to zawsze może się przydać

krzysztofz24
01-02-2025, 14:12
Nie pytać, zakładać temat;-)

morzon
02-02-2025, 12:08
Z ciekawości zapytam (bo niedługo będę pewnie na kupnie podobnej lampy) - czy kupiłeś ją dla giętkości czy po prostu potrzebowałeś takiej lekkiej panelowej lampy np na booma jako hair light etc? Masz w zestawie softbox do tego?
Używałem podobnych rzeczy (falconeyes, amaran f22) i zawsze najbardziej upierdliwym było składanie tego do kupy - te softboxy i system mocowania to zawsze jakaś anty-ergonomiczna patologia, aż się odechciewało. Obecnie najbardziej skłaniam się ku zakupowi Nanlite Pavoslim, właśnie ze względu na wbudowany dyfuzor, który wydaje się być w końcu sensownym rozwiązaniem, bez bawienia się w składanie jakichś dziwnych konstrukcji, ale nie jest to "giętka" lampa. O godoxie do tej pory nie słyszałem, więc chętnie poczytam o Twoich doświadczeniach.

fafniak
02-02-2025, 12:39
Mam w pracy najróżniejsze lampy skladane i że tak powiem "stałe" w sensie że mają aluminiowe obudowy (piszę o LEDach)
Najszybsze i najwygodniejsze są "stałe" lampy ale zwykle wiąże się to dużymi ograniczeniami w montażu oraz wadze.
Takie maty zwijane mozna podkleić pod sufitem, do ściany itp i takie źródło światła nie potrzebuje statywu. Kabel i sterownik umieszczasz gdziekolwiek ;). Waga też pomaga (boom)
Jest sofbox z gridem ale nie ma go w polsce teraz. Do mnei teoretycznie ma przyjść z aliexpres
Z lampą "stałą" jest problem że w pomieszczeniach musisz doliczyć miejsce na statyw oraz kwestie sterowania parametrami (z bezprzewodowym sterowaniem bardzo różnie bywa)
Ten GODOX ma ciekawie opracowany "rozpierak" na którym mocujesz lampę. Według mnie znacznie lepiej niż SWIT który jest dość popularny na planach filmowych.
Resztę opisałem tutaj :

https://forum.nikoniarze.pl/threads/319332-Lampa-led-GODOX-FL150S?p=4325240#post4325240

. pytaj o konkrety bo tak to trudno wszystko ująć :)