PDA

Zobacz pełną wersję : Warsztaty Fotograficzne Motorsport

Skyggedans
20-12-2024, 11:54
Witam

Czy ktoś się orientuje czy ktoś prowadzi warsztaty fotograficzne o tematyce Motorsportu organizowane przy okazji jakis imprez sportowych na torze ? np Tor Poznań, Jastrząb itp ?

Byłbym zainteresowany, może nie jedyny, na nadchodzący rok 2025

Pozdrawiam

esperal
20-12-2024, 14:44
Czego chciałbyś się nauczyć na takich warsztatach?

Skyggedans
20-12-2024, 18:52
Wsumie od podstaw,panorowanie, kompozycje, ujecie w temacie reporterski,sama możliwość wejścia za kulis toru, musi dawać możliwość rozwoju a sama prelekcja do warsztatu od kogoś kto fotografuje takie wydarzenia to musi być cos wspanialego.

esperal
20-12-2024, 22:54
Nie tędy droga przyjacielu.
Wyjdź z domu i zacznij fotografować przejeżdżające samochody. Tylko tak wyrobisz sobie rękę i nie dadzą Ci tego żadne warsztaty. Panoramowanie to nie jest żadna magiczna wiedza, tylko powtarzanie aż do znudzenia.
Zainteresuj się miejscowymi KJS-ami lub innymi imprezami motoryzacyjnymi, a na tor możesz pojechać sam żeby mieć w portfolio profesjonalne samochody wyścigowe.
Mógłbym zrobić takie warsztaty, ale sumienie nie pozwoliłoby mi spokojnie spać, wiedząc że sprzedaję ludziom wiedzę, która jest dostępna w internecie całkowicie za darmo. Ale nie martw się, bo jeśli się uprzesz to znajdziesz na pewno specjalistów, łykających tabletki nasenne;)

Skyggedans
21-12-2024, 11:58
mam miejscówkę gdzie ćwicze panorowanie, mam w kalendarzu juz poplanowane wyjazdy na rajdy itp. jednak wiedza techniczna pod okiem doświadczonego to też co innego niż oglądanie youtuberów.

KaarooL
14-03-2025, 20:05
Skyggedans

Zacznij może od pokazania tego, co dotąd ustrzeliłeś. Pięć "najlepszych" sztuk wystarczy.