Zobacz pełną wersję : Warsztaty Fotograficzne Motorsport
Skyggedans
20-12-2024, 11:54
Witam
Czy ktoś się orientuje czy ktoś prowadzi warsztaty fotograficzne o tematyce Motorsportu organizowane przy okazji jakis imprez sportowych na torze ? np Tor Poznań, Jastrząb itp ?
Byłbym zainteresowany, może nie jedyny, na nadchodzący rok 2025
Pozdrawiam
Czego chciałbyś się nauczyć na takich warsztatach?
Skyggedans
20-12-2024, 18:52
Wsumie od podstaw,panorowanie, kompozycje, ujecie w temacie reporterski,sama możliwość wejścia za kulis toru, musi dawać możliwość rozwoju a sama prelekcja do warsztatu od kogoś kto fotografuje takie wydarzenia to musi być cos wspanialego.
Nie tędy droga przyjacielu.
Wyjdź z domu i zacznij fotografować przejeżdżające samochody. Tylko tak wyrobisz sobie rękę i nie dadzą Ci tego żadne warsztaty. Panoramowanie to nie jest żadna magiczna wiedza, tylko powtarzanie aż do znudzenia.
Zainteresuj się miejscowymi KJS-ami lub innymi imprezami motoryzacyjnymi, a na tor możesz pojechać sam żeby mieć w portfolio profesjonalne samochody wyścigowe.
Mógłbym zrobić takie warsztaty, ale sumienie nie pozwoliłoby mi spokojnie spać, wiedząc że sprzedaję ludziom wiedzę, która jest dostępna w internecie całkowicie za darmo. Ale nie martw się, bo jeśli się uprzesz to znajdziesz na pewno specjalistów, łykających tabletki nasenne;)
Skyggedans
21-12-2024, 11:58
mam miejscówkę gdzie ćwicze panorowanie, mam w kalendarzu juz poplanowane wyjazdy na rajdy itp. jednak wiedza techniczna pod okiem doświadczonego to też co innego niż oglądanie youtuberów.
Skyggedans
Zacznij może od pokazania tego, co dotąd ustrzeliłeś. Pięć "najlepszych" sztuk wystarczy.