Zobacz pełną wersję : PS CS6 - ostatni wersja pudelkowa
Oryginalna
Przestały działać mi filtry nik collection:
84431
84432
84433
Jak można wymusić ponowne załadowanie do PSa filtrów bez instalacji całego pakietu nik collection ?
Wystarczy skopiować zawartość folderu Plug0ins z innej instancji. Robiłem tak, bo Adobe co roku zmienia folder instalacji na nowy (już jest 2025)
chyba nie mam takiego folderu
Wystarczy skopiować zawartość folderu Plug0ins z innej instancji.
Na pewno miało być "Plug0ins" i instancja?
Plug-ins i instancja. W sensie skopiować z innego dysku, komputera itp.
84434
Czy to jest normalne, żeby poszczególne foldery w danym sofce miały limity czasowe? Bo jeśli ktoś nie dysponuje zapasowym źródłem?
Ja mam PS6
Zainstalowałem ponownie wersję nik collection 1.2 (tą "od" googla) ale nic się nie zmieniło
cybulski
12-12-2024, 12:11
Jeśli poprzednio działało a przestało to powodów szukałbym w zmianach które mogły się zadziac, może jakaś aktualizacja, lub pakiet np dxo który też korzysta z NIK.
Jeśli jest jakis antyvir, to poza tym zawsze warto powyłączać ze skanowania programy graficzne i te katalogi.
Może być wiele powodów. Przecież ten PS nie jest aktualizowany prawda?
Dla pewności podczas ponownej instalacji wyłączył bym antywira bo to tak wygląda jakby właśnie było usunięte i usuwane w ponownej instalacji.
Jeśli masz antywira to pamiętaj też że w Windows tam chodzi ten ich defender. No coś musi kasować uznając za zagrożenie, to pierwsza myśl.
- - - - kolejny post - - - - - -
A te programy Nika uruchamiają się standalone ?
Na stacjonarnym działa w PS6
tzn działa wersja od googla
Wersja nowsza (6) w PS6 nie działa, bo twierdzi ,że jest za mało pamięci :mrgreen: Co przy 32gb jest jakimś żartem (no chyba że trzeba PSowi w ustawieniach przydzielić więcej ramu?)
Wersje stand alone działaja bez problemu na obydwu komputerach
Na laptopie nie chce działać nawet jak samodzielnie uruchamiam konkretny plugin
EDYTKA !!!
Najgłupsza sprawa...
nik collection nie uruchamia się gdy obrazek jest w trybie skali szarości...
Ależ to bzdura.
A próbowałeś skopiować działający folder ze stacjonarki na notebooka?
A próbowałeś skopiować działający folder ze stacjonarki na notebooka?
Sprawa rozwiązana - powyżej
cybulski
12-12-2024, 13:53
Na stacjonarnym działa w PS6
tzn działa wersja od googla
Wersja nowsza (6) w PS6 nie działa, bo twierdzi ,że jest za mało pamięci :mrgreen: Co przy 32gb jest jakimś żartem (no chyba że trzeba PSowi w ustawieniach przydzielić więcej ramu?)
Wersje stand alone działaja bez problemu na obydwu komputerach
Na laptopie nie chce działać nawet jak samodzielnie uruchamiam konkretny plugin
EDYTKA !!!
Najgłupsza sprawa...
nik collection nie uruchamia się gdy obrazek jest w trybie skali szarości...
Ależ to bzdura.
a to gdy obrazek jest w skali szarości to kilka opcji nie działa.
Ale ta skala szarości w PS to ma mały sens w ogóle. To nie jest dobra konwersja do BW.
Ale ta skala szarości w PS to ma mały sens w ogóle. To nie jest dobra konwersja do BW.
To nie jest ten przypadek
To nie jest ten przypadek