PDA

Zobacz pełną wersję : Gitara elektryczna

rycerzdx
06-12-2024, 22:26
Ktoś gra?
Coś polecacie na pierwszą gitare? A wzmacniacz?

robin102
06-12-2024, 22:31
Podobno do roku 2035 wszystkie gitary muszą być elektryczne
;)

chemik74
07-12-2024, 00:04
Ktoś gra?
Coś polecacie na pierwszą gitare? A wzmacniacz?

Wprawdzie ten etap mam już za sobą, ale są pewne rzeczy które warto rozważyć.

Po pierwsze, jaką muzę chcesz grać?

Po drugie, jeżeli to ma być pierwsza gitara to sugeruję używaną - za stosunkowo małe pieniądze można wyhaczyć bardzo dobre sprzęty.

Po trzecie, wzmacniacz trzeba ograć samemu. Odradzam lampę na początek, bo trzeba rozkręcać żeby brzmiała, co może doprowadzić sąsiadów do obłędu na tle słuchowym. Teraz są sprytne ustrojstwa, które się wpina do komputera, ale osobiście wziąłbym jakiś wzmacniacz cyfrowy, który pozwala pokombinować z presetami. Kiedyś miałem peaveya vyphyra, nie była to może rewelacja, ale nadrabiał uniwersalnością.

!AGresT
08-12-2024, 10:06
Też polecam używaną. Najlepiej, gdybyś znalazł kogoś, kto gra i Ci pomoże. Na początek nie ma się co szarpać, podstawowy instrument wystarczy i mały, kilkuwatowy piecyk. Jest też wypożyczalnia instrumentów o bardzo adekwatnej nazwie - Słomiany Zapał :)

Swoją drogą, może rozwiniemy/założymy nowy wątek gitarowy?
Pochwalimy się, kto co ma?

spiritus
09-12-2024, 13:47
Miałem jakiegoś washburna kiedyś, sprzedałem I kupiłem sb-600. Jak coś trzeba to pytaj xD
A tak szczerze to jakieś tanie używane wiosło będzie jak znalazł, najwyżej komuś oddasz jak się nie będzie chciało sprzedać.

Swoją drogą jakiś czas temu znalazłem na śmietniku akustyka, którego nie używam bo jednak bardziej jestem klawiszowcem niż strunowcem więc mogę sprzedać lub oddać za jakąś ciekawą rzecz (kwestia do dogadania)

gniady
11-12-2024, 09:04
Coś więcej o tym akustyku proszę.

spiritus
14-12-2024, 15:03
Coś więcej o tym akustyku proszę.

epiphone dr vs 100