PDA

Zobacz pełną wersję : Zdjęcie do karty dostępu

manfred
27-11-2024, 10:38
Poproszono mnie o wykonanie zdjęć do karty dostępu w firmie. Osoba podała mi wymiary zdjęcia. 571piks x 719 piks 500 dpi. :-) No i mam problem z tym dpi ponieważ w PS są piks/cal piks/cm . Jest mi ktoś w stanie podpowiedzieć jak ten trzeci parametr ustawić?

sokolnik
27-11-2024, 10:44
Poproszono mnie o wykonanie zdjęć do karty dostępu w firmie. Osoba podała mi wymiary zdjęcia. 571piks x 719 piks 500 dpi. :-) No i mam problem z tym dpi ponieważ w PS są piks/cal piks/cm . Jest mi ktoś w stanie podpowiedzieć jak ten trzeci parametr ustawić?A co to za karta dostępu? :)
Do NASA czy Pentagonu?
Ja drukuje takie w pracy dla baaardzo dużej firmy/korpo i lecimy ze zdjęciami bez żadnych wymogów odnośnie DPI [emoji38] drukuje się bardzo ładnie, ważne by zdjęcie było nie za małe bo wyjdzie pikseloza. I tyle. Jakie DPI [emoji780] NIKT SOBIE TYM GŁOWY NIE ZAWRACA na karcie wielkości karty bankomatowej....
500 DPI [emoji38]

Wind Mill
27-11-2024, 10:55
DPI - dots per inch, czyli ilość punktów na cal, czyli "w PS są piks/cal".

notdot
27-11-2024, 10:56
500 dpi.

musisz sobie rozszyfrować skrót DPI ;)

manfred
27-11-2024, 14:11
DPI - dots per inch, czyli ilość punktów na cal, czyli "w PS są piks/cal".

Dzięki serdeczne to pomyślałem że jak 1 piksel co na cal :-) Czyli kadrowanie w pikselac/cal. Człowiek całe życie się uczy

- - - - kolejny post - - - - - -

A co to za karta dostępu? :)
Do NASA czy Pentagonu?
Ja drukuje takie w pracy dla baaardzo dużej firmy/korpo i lecimy ze zdjęciami bez żadnych wymogów odnośnie DPI [emoji38] drukuje się bardzo ładnie, ważne by zdjęcie było nie za małe bo wyjdzie pikseloza. I tyle. Jakie DPI [emoji780] NIKT SOBIE TYM GŁOWY NIE ZAWRACA na karcie wielkości karty bankomatowej....
500 DPI [emoji38]

No prawie podobna firma. To że u was robi się na oko to i mnie muszą być sztywne wymiary.