Zobacz pełną wersję : Plecak na dwa body + obiektywy
Witam
Jaki plecak wybrać aby pomieścił dwa aparaty z podpiętymi obiektywami w kwocie do 1000-1200zł
Nie chcę w ciemno zamawiać i później odsyłać, a w mojej okolicy niestety nie ma sklepu z akcesoriami foto.
1. Nikon Z6 II + Nikkor 180-600
2 Nikon D7100 + Nikkor 18-105
Zastanawiam się nad Lowepro Flipside 400 AW III, ale nie mam pewności czy wszystko się zmieści i jak jest z jego funkcjonalnością.
Proszę o poradę i ewentualne propozycje innych modeli.
Może coś z Peak Design. Plus dobrać sobie wkład ich firmy. Mam taki niepotrzebny już zestaw.
https://peakdesign.pl/p/plecak-travel-line-peak-design-travel-backpack-30l-black-czarny/
do LowePro podchodze z duza ostroznoscia odkad przejal ich Vitec, moloch majacy tez w portfolio Manfrotto i Kata (brandy slynace z zaj* promocji, swietnego dostepu do kanalow zbytu - do kompletu z muzealna technologia, ordynarna jakoscia wykonania i beznadziejna trwaloscia).
z proponowanym plecakami PeakDesign nie mam doswiadczenia. mam paski, bardzo fajne choc nie wiem czy wybitnie trwale.
od paru lat mam plecaki MindShift, to jest outdoorowy brand Think Tanka. dorobilem sie kombo Backlight w wariantach 18L (do bezlustra R10 na rower), 26L (lustro 5D4 i szpeje w granicach wymiarow kabinowych samolotu) i 36L (na plener landszaftowy, da sie zapakowac wiecej niz rozsadek nakazuje nosic). bardzo sensownie przemyslane z paroma fajnymi rozwiazaniami. do tego solidne zszyte i trwale. moge polecic. zestaw powyzej powinno sie dac upchac do 26L i on sie zmiesci w budzecie. jakby ci z rozwazania opcji wyszlo, ze ci sie podoba, to policz metrowka oba zestawy, przymierze czy da sie tam tak przegrodki poukladac, zeby twoje szpeje dalo sie nie tylko zapakowac, ale tez dosc wygodnie wypakowac :)
artur2233
13-12-2024, 10:16
cintal zobacz plecaki Tenba Axis. Mają różne pojemności 16l, 20l, 24l, 32l. Bardzo solidne plecaki i cenowo wpasowują się w wymagania.