PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Kolory jesieni 2024

RMC
31-10-2024, 01:31
Korzystając z (być może) ostatków ładnej pogody należało jakieś zdjęcia popełnić :) Żona nie protestowała (to najważniejsze), warunki dopisały więc coś tam próbowałem. Przy tej okazji też chciałem potestować nowy aparat. Przed kobietą jednak się nic nie ukryje - od razu wyczaiła, że takiego nie miałem wcześniej. Ale awantury nie było, uprzedzając ewentualne pytania :)

Zdjęcia ludzi robię stanowczo za rzadko ostatnimi laty, przez co pewnie ciężko o wielki artyzm ale finalnie i tak jestem zadowolony.

1
83454

2
83455

3
83456

4
83457

5
83458

6
83459

Jacek_Z
02-11-2024, 02:19
Takie za mocno pozowane. Wszędzie patrzy w aparat. Mogłeś podejść "romantyczniej" do tematu.
Zabawa GO dobrze zrobiona. Za to WB nie bardzo. Od razu na pierwszym skóra zbyt czerwona, kolejne potwierdzają nie taki balans bieli a tu ostatnie zdjęcie i .. wiele lepszy balans.

RMC
04-11-2024, 15:49
Dzięki za uwagi.

Każde z nich robione w trochę innym lesie (aczkolwiek dzień ten sam) stąd też może i różnice balansu bieli. Przyznam się, że nie próbowałem ich ujednolicać bo w sumie wydawały mi się akceptowalne. Chociaż coś pewnie na rzeczy jest bo te pierwsze bardziej wymęczone z rawów były :)

A pozowanie, fakt to moja :) największa bolączka. Zbyt mało zdjęć robię tego rodzaju i skupiam się na najczęściej na sprzęcie, kadrowaniu nie zawsze umiejąc jeszcze kierować modelką :)