Zobacz pełną wersję : Zadania Tematyczne #247- Kreatywnie z własną scenografią.
Witajcie.
Zaczynamy kolejną edycję Waszej ulubionej Zabawy. 😁
Temat został wymyślony przez Fotolatryk, a brzmi on:
"Kreatywnie z własną scenografią."
Czas: 05.11- 21:00. <- dodatkowy dzień.
Głosowanie -3 dni, dogrywka - 1 dzień.
Prace proszę wysyłać na maila:
[email protected]
Regulamin (https://forum.nikoniarze.pl/threads/312917-Zadania-Tematyczne-Nowy-regulamin).
Informacja: zdjęcia przesłane od osób nie będących użytkownikami Forum, NIE będą brane pod uwagę w głosowaniu.
I pamiętać o rozmiarach!
INFO, ważne, czytać. Minimalny rozmiar to 1600 (poziom) x 1200 (pion), czyli jak w Kreciogrodzie. :D
To tak, żebyście się nie mylili przy eksporcie zdjęć. ;)
INFO, ważne, czytać cześć druga: nie zapomnijcie się podpisać. O.
INFO, ważne, czytać cześć trzecia: NIE ZOSTAWIAĆ ZNAKÓW WODNYCH NA ZDJĘCIACH! No.
Zapraszam.
Tematy to chyba moderator powinien wymyślać i to taki co nie bierze udziału w zabawie.
Nie. Tematy od zawsze (?) wymyśla wygrany. I tyle.
Można to zmienić, ale ok nie wnikam.
Fotolatryk
28-10-2024, 13:10
Tematy to chyba moderator powinien wymyślać i to taki co nie bierze udziału w zabawie.
Za trudne dla Ciebie? :) Stworzenie scenografii to kwestia wyobraźni.
Dam pomysła. ;) Może róbcie zdjęcia 1.11. Kreatywnie. Na kolejną edycję.
To samo w Wigilię.
Jak to ładnie mówią politycy że wszystko powinno być transparentne i nie budzące zastrzeżeń. Ktoś kto sam bierze udział w zabawie może przecież wybrać temat jaki mu pasuje. Ktoś robi portrety od x lat to logiczne że wybierze temat "Kobieta w obiektywie" a nie "Słońce nad wodą" bo na pejzażu się nie zna.
Pradziadek
29-10-2024, 13:07
Ubiegłoroczna refleksja:
"Światełko dla Tych - których nie mogłem odwiedzić"
1
83409
lukasz_kk
29-10-2024, 14:18
Jak to ładnie mówią politycy że wszystko powinno być transparentne i nie budzące zastrzeżeń. Ktoś kto sam bierze udział w zabawie może przecież wybrać temat jaki mu pasuje. Ktoś robi portrety od x lat to logiczne że wybierze temat "Kobieta w obiektywie" a nie "Słońce nad wodą" bo na pejzażu się nie zna.
Daj spokój, to tylko zabawa...
A może się też zdarzyć, że ultra hiperpro fotograf z x lat doświadzenia i swoim zdjęciem portretowym przegra z kimś, kto tego nie robi na co dzień a może nawet fote robił komórką a nie sprzętem za 100k. A przegra - bo to nie on głosuje a ludzie.
To tylko zabawa.
Wiesz przy 20-tu głosujących to rzeczywiście różne cuda wydarzyć się mogą.
Moje zdanie: ;-)
wyobrażam sobie że każdy moderator po pewnym czasie wymyślania tematów przestałby być moderatorem.
z drugiej strony jeśli tematy proponuje wygrywający - działa to motywująco na uczestników i różnorodność tematów jest większa.
a to że Fotolatryk wymyśla tylko tematy które sam wygrywa :-) tym bardziej motywuje do tego żeby mu "dokopać".
:-D
[emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Fotolatryk
29-10-2024, 19:57
Moje zdanie: ;-)
a to że Fotolatryk wymyśla tylko tematy które sam wygrywa :-) tym bardziej motywuje do tego żeby mu "dokopać".
:-D
No, aż tak to nie. Żeby wybrać nowy temat, to trzeba najpierw wygrać w czyimś temacie. Statystyka pokazuje, że chyba nie wygrałem więcej niż dwa teamty pod rząd. Czyli jeden czyjś i jeden swój.
Obecny temat jest bardzo prosty, o ile nie fotografuje się tylko "na lenia" to co zabaczymy, czy zastaniemy w danym miejscu. Fotografia kreatywna i z własną scenografią pokazuje wyobraźnię fotografa. Choć niełatwo jest wymyślić coś oryginalnego co już nie było przez kogoś fotografowane, ale wtedy można to pokazać i zrobić na swój sposób.
Może to co napisałeś zmotywuje więcej osób do wzięcia udziału w konkursie, a im więcej fotek tym lepiej :)
Pradziadek
29-10-2024, 20:28
Daj spokój, to tylko zabawa...
Ups... jako młody (starzem na forum) w coś wdepnąłem...
Skoro zabawa , to do wyboru dwa tematy:
1) - Filozofia fotografi
2) - Fotografia filozofa
Kojocisko
29-10-2024, 22:22
Pradziadek - wygrywasz konkurs i tematy jak znalazł.
Proponuję pójść na całość, wtedy temat brzmiałby "Filozofia fotografii okiem fotografa filozofa" :)
Ps. Racja, że to tylko zabawa. Mam jednak wrażenie, że czasem nad zabawą zwycięża chęć wygranej ;)
Mam jednak wrażenie, że czasem nad zabawą zwycięża chęć wygranej ;)
Czasami tak bywa. Nawet w dość ekstremalnych wydaniach.
Tylko... właściwie po co? Dla 5 minut wirtualnej chwały?
Cóż...
Fotolatryk
03-11-2024, 00:26
Proponuję rozważyć wymyślanie tematów AI. Np. chatGPT. Tedy pretensje za "trudny" temat można będzie kierować do sztucznej inteligencji, która nie bierze udziału w konkursie :)
moim zdaniem dobrze jest tak jak jest, tylko trzeba pomyśleć i popracować żeby więcej ludzi chciało uczestniczyć w tych konkursach a potem głosować.
Aktualny temat moim zdaniem jest bardzo dobry bo jest otwarty, i ciekawa będzie mnogość interpretacji.
Panowie moderatorzy - jakiś przeciek ile osób do tej pory podjęło rękawicę?
Nie wiesz? MAO!!! ©® by spiritus™. ;)
markoniMark
03-11-2024, 18:51
Po przeczytaniu wszystkich postów, jak tu filozoficznie podejść do tematu?
Wind Mill
03-11-2024, 20:24
Ba, ja mam pomysł, ale nie mam wymyślonego kreatywnego sztafażu (przedmiotu lub dwóch), a specjalnie do gniota nie będę kupował. :mrgreen:
wortexo20
04-11-2024, 20:35
Ba, ja mam pomysł, ale nie mam wymyślonego kreatywnego sztafażu (przedmiotu lub dwóch), a specjalnie do gniota nie będę kupował. :mrgreen:
Nie rób gniota - różowa gadzina czai się w ukryciu, zrób "obraz".
https://zielonyogrodek.pl/i/2022/06/07/95123-401b-750x0_winniczek-duzy-slimak-w-ogrodzie-fot-a-gee-pixabay.jpg
Jak tam Wind Mill. Nie jesteś mięczakiem i jednak wysłałeś? :D
Wind Mill
05-11-2024, 19:54
https://www.youtube.com/watch?v=1eLu3koe14o
Zapraszam. (https://forum.nikoniarze.pl/threads/318803-Tematyczne-247-Głosowanie)