Zobacz pełną wersję : Zabawa w RAWki 14/2024 - GŁOSOWANIE
Dobry wieczór. :)
Przystępujemy do głosowania w kolejnej edycji zabawy nowego cyklu.
Tym razem mamy 11 prac :)
Pilnujcie proszę rozmiarów, bo będę musiał ciapać linijką po łapkach ;) To już ostatnie ostrzeżenie :) ...
Głosujemy na maksymalnie 3 (słownie: TRZY!!!) prace, które Wam się spodobają.
Można oczywiście zagłosować na mniej, np. na jedną ...
Bardzo prosiłbym o sumienne podejście do tematu i nie głosowanie na więcej. Głosowanie ma charakter publiczny.
Proszę pamiętać aby nie oddawać głosu na swoją pracę. Głos taki będzie nie ważny (patrz: regulamin).
Autorem zdjęcia jest: Dune
Termin głosowania zakończy się za 3 dni - czwartek (24.10.2024)
Numer danego zdjęcia znajduje się NAD nim.
W przypadku remisu nastąpi jednodniowa dogrywka.
Po skończonym głosowaniu proszę o wypowiedzenie się na temat zwycięskich prac.
"Oryginał"
83247
Paczka z pracami znajduje się tu: klik (https://drive.google.com/file/d/1GV1vbtjSEd3GTPd-LslB1fBxq2RBE_F-/view?usp=sharing)
Zachęcam do pobrania paczki aby porównać zdjęcia w pełnym rozmiarze.
WASZE PROPOZYCJE
1
83257
2
83256
3
83255
4
83254
5
83253
6
83252
7
83251
8
83250
9
83249
10
83248
11
83258
Po zakończonym głosowaniu zostanie ujawniona lista autorów wraz z numerami zdjęć.
Jeżeli ktoś się nie zgadza na ujawnienie to proszę o PW z taką informację.
W niedługim czasie prześlę maila zwrotnego z numeracją Waszych prac. :)
Dune - zapraszam do ew. wyróżnienia jednej z prac na maila lub w wiadomości prywatnej przed zakończeniem głosowania.
Zapraszam :-)
.
poszło i widzę, że jest malutka szansa na różowego, cytując klasyka "nie zawiedźcie mnie, nie bądźcie fujarami"
Moja praca ma 100% szans na zero głosów. Zadbałem o to, gdyż zapomniałem ją zrobić ;)
Cieknij, Kreciownik.
PS. Nikt mnie jeszcze nie odgałganił? Jest nadzieja. :mrgreen:
kipcior LIKE A BOSS :D
https://i.giphy.com/media/v1.Y2lkPTc5MGI3NjExc280Y3JzNXJhaWk5M3dmbXpscGZidHF nMWdxa2R0cHZpZG81dTc0cyZlcD12MV9pbnRlcm5hbF9naWZfY nlfaWQmY3Q9Zw/iJPIG6G2icey6EQkrB/giphy.gif
Jedna na pierwszym, dwie na drugim i cztery na trzecim miejscu.
Dwie prace bez głosu, ale czy na długo? ;)
Release the Dexraken!
:mrgreen:
https://media.tenor.com/bMeD5PU3FQkAAAAd/patrick-star.gif
xD
Ufff, nie udało się tym razem mnie odgagłanic, mości Dexie. xD
https://media.tenor.com/an_XffT8p2kAAAAC/open-mouth-shocked.gif
Te trzy dni na głosowanie to tak chyba jeszcze zostało z przed lat jak tu z 50 osób oddawało głosy co? Teraz pewnie z dwóch jeszcze się znajdzie i tyle. Proponował bym to skrócić do 24 godzin. Z zadaniami tematycznymi to samo.
Te trzy dni na głosowanie to tak chyba jeszcze zostało z przed lat jak tu z 50 osób oddawało głosy co? Teraz pewnie z dwóch jeszcze się znajdzie i tyle. Proponował bym to skrócić do 24 godzin. Z zadaniami tematycznymi to samo.
.... albo co zrobić żeby więcej głosowało :!:
.... albo co zrobić żeby więcej głosowało :!:
Z tego co widzę tutaj i na forum Canona dziś a 15 czy 20 lat temu to niebo a ziemia. Tu się teraz praktycznie nic nie dzieje. Wejdziesz na forum po 5 dniach to przeczytanie nowych postów zajmie Ci kilka minut. Wtedy jak by Cię nie było przez 5 dni to już byś się nie odkopał z wszystkim co ludzie napisali i ile utworzyli nowych wątków. Wszyscy teraz na Instagramie siedzą i Fejsie czy o co chodzi?
Wszyscy teraz na Instagramie siedzą i Fejsie
Obawiam się, że trafiłeś w sedno.
Po 21 głosujących mamy po jednej pracy na każdym z miejsc.
Jest też jedna praca bez głosu :)
Już zepsuli... -,-
PS. Ani podium, ani Różowego... Damn...
Krecik, nie norkujemy, podsumumumu(mu?)wujemy. :mrgreen:
PS. Głos straty do podium... Aj waj...
Kojocisko
24-10-2024, 22:49
To ja coś napiszę. Poprzednia zabawa mnie zainspirowała. Dune(?) z żadnego zdjęcia zrobił coś w zasadzie ciekawego. W tej zabawie zdjęcie było super. I jak rzadko, zamiast coś obrobić i wrzucić, przygotowąłem z 6 wariantów. Obrabiając zdjecie nabrałem silnego przekonania jak powinna wglądać finalna wersja, co nieco mi utrudniło głosowanie. Gratki dla zwycięzcy!
Prawda :)
----
Podsumowanie :)
1 miejsce na podium zajął Bartek
2 miejsce zajął: Kojocisko
3 miejsce zajęli: pki1234 oraz paparapa
Autor wyróżnił pracę nr 5.
Przesyłam gratulację dla zwycięzców.
Zachęcam do napisania kilku słów od siebie o zdjęciach, obróbce :)
# 1 Bartek
83318
#2 Kojocisko
83319
#3 pki1234
83320
#3 paparapa
83321
#Praca wyRÓŻniona - Kojocisko
83319
Tym razem miałem problem, żeby zagłosować tylko na 3 prace, więc jeszcze trudniej było wyróżnić tą jedną.
Przechodząc do rzeczy - chciałbym wyróżnić pracę nr 5.
Pozdrawiam
Dune
#Wyczekany RÓŻokreciorożec dla - nikogo :)
Bartek prosimy o RAWka do nowej zabawy :)
Przyjemnego wieczoru życzę :)
Kojocisko
24-10-2024, 23:04
Pochwała od króla zakątków i zaułków - bezcenna.
Gratulacje dla osób na podium i pozostałych uczestników. Praktycznie każda wersja miała coś, co mnie zainteresowało i pozytywnie zaskoczyło, wybór tym razem nie był łatwy.
Zdjęcie publikowałem przed laty na forum tutaj: https://forum.nikoniarze.pl/threads/216983-Wieczorny-spacer?highlight=, fotografia wygasła, ale to była mniej więcej taka wersja (ta pochodzi z innego portalu):
83322
poszło i widzę, że jest malutka szansa na różowego, cytując klasyka "nie zawiedźcie mnie, nie bądźcie fujarami"
Nie zawiodłem, głosowałem na Ciebie :mrgreen:
Moja praca zatytułowana "Kroczący przed mrokiem" niestety nie zdobyła uznania. Prawdziwi artyści zawsze są nie rozumiani :)
Gratulacje dla wszystkich uczestników! żadnej wersji bez głosu to już sukces!
Dzieli za głosy!
Obróbka w LR, tak kombinowałem żeby uzyskać listopadowy klimat więc poszedłem w kolor a w kościach czułem ze sporo prac będzie b&w i się nie myliłem.
@crusiek (https://forum.nikoniarze.pl/members/79646-crusiek) do następnej edycji zapodaj co tam masz w szufladzie lub zadecyduj kto może nam przesłać ciekawego rawka tak żeby było co z nim robić a nie tylko kadrowanie, wyostrzenie i wysyłka. ;)
Drugi w kolejności jest Kojocisko, masz ochotę przesłać nam RAWka do zabawy ? :)
dziękuję za głosy na moją pracę.
ja byłem przekonany że zdjęcie zostało wykonane w nocy, dlatego chciałem zrobić mroczną ulicę z ciemną górą i dołem oświetlonym światłem latarni.
Obróbka w całości w ON1 PhotoRAW.
Automat do konwersji B&W, potem miejscowe rozjaśnienie dołu i przyciemnienie nieba. Szczegóły na ulicy wyciągane lokalnym kontrastem.
popieram pomysł Bartek - "nijakie" RAWki stają się lepszym wyzwaniem twórczym niż te, które według fotograficznych kanonów mogą uchodzić za dobrze wykonane zdjęcia. :-)
Pozdrowionka
pki1234 masz szansę takiego znaleźć, bo na razie Don Kojote jeszcze się nie odezwał a Ty byłeś kolejny na liście wyczytywany :D :)
Czekam do wieczora, do 18:00 potem będę prosił kolejną osobę.
I tak zejdzie, aż dojdzie do mnie. I gdzie ja teraz bałwanka znajdę, hm? :mrgreen:
A ten... Nie wiem, czy wiecie, ale dziś mija 10 lat, jak jeden taki spiritus na forum straszy.
Gdzie torcik? Gdzie napitki? Gdzie egzorcysta? :mrgreen:
No i przede wszystkim gdzie procenty?
W napitkach? A jak i torcik dobrze zrobi, to i w torciku.
spiritus
27-10-2024, 13:04
I tak zejdzie, aż dojdzie do mnie. I gdzie ja teraz bałwanka znajdę, hm? :mrgreen:
A ten... Nie wiem, czy wiecie, ale dziś mija 10 lat, jak jeden taki spiritus na forum straszy.
Gdzie torcik? Gdzie napitki? Gdzie egzorcysta? :mrgreen:
łooo... faktycznie xD
Chłop co ludzi stalkuje xD
Pamiętam jak Dexter obchodził 10. lecie na forum i go miałem za starego wuja forumowego :D
Procentów nie będzie niestety, od pewnego czasu abstynent :P
Spiryt? Abstynent? Jak ten czas leci... :lol:
spiritus
27-10-2024, 13:42
Zdziadział
Ma ktoś kontakt do jakiegoś egzorcysty? ;)
https://www.youtube.com/watch?v=LKFiINfYQ_c
pki1234 masz szansę takiego znaleźć, bo na razie Don Kojote jeszcze się nie odezwał a Ty byłeś kolejny na liście wyczytywany :D :)
Czekam do wieczora, do 18:00 potem będę prosił kolejną osobę.
Chciałem odpisać że ja nie robię "nijakich" RAWków ale pewnie nikt by nie uwierzył :-D.
Mam nadzieję że to co wygrzebałem będzie odpowiednio "twórczym" wyzwaniem.
RAWek, tym razem z OM-1, poszedł.
Każdy robi nijakie RAWy xD tylko nie każdy ma tyle dystansu aby się przyznać xD
Zapraszam do nowej ZABAWY (https://forum.nikoniarze.pl/threads/318768-Zabawa-w-RAWki-15-2024) :)