Zobacz pełną wersję : Nigdy nie jest tak dobrze, by nie mogło być lepiej. Post-processing.
https://alicjazmyslowska.blogspot.com/2013/03/faq-post-processing.html?m=1
Clarity! Więcej clarity! ;)
Clarity! Więcej clarity! ;). Przypomniałem sobie gościa, dla którego taniec to tylko podskoki i dziwne wygibasy.:D
Co za przypadek! A ja niedawno rozwodziłem się nad tym, dlaczego to "źle", że zawsze może być "lepiej" i jak się z tej pułapki uwolniłem niemal całkowicie rezygnując z postprodukcji :)
robin102
15-10-2024, 14:46
w sensie o co tu chodzi w tym poście ? bo może bym coś pomógł, doradził
Wykopalisko sprzed 11 lat, na miarę złotej łopaty.
Nie mam LR 4 ale zastanawiam się ile tego clarity efektywnie było w tej wersji softu, bo faktycznie suwak ostro w górę puszczony [emoji846]
Jednemu pasuje co mu kińczyk zaprogramuje w puszce inny woli po swojemu a trzeci jest daltonistą lub ma inne problemy zdrowotne i robi jak mu pod oczy pasuje [emoji6], itd, itd... dla każdego znajdzie się miejsce i to jest piękne.
link sprzed 11 lat, w ktorym pani bawi sie suwaczkami i sprzedaje to jako obrobke... najssss.
Biorąc pod uwagę, że profesjonalna fotografia oparta jest w większości na formacie RAW. Poruszyłem temat post-processingu. Sądząc, że dojdzie do ciekawej wymiany zdań, podlinkowałem materiał i ciągle zachęcam do normalnej dyskusji.:grin:
Biorac pod uwage, ze profsjonalna fotografia to obrobka na layersach w PS, mask mode, dodge and burn, etc, link zamieszcony przez kolege ma sie tak do profesjonalizmu jak moje fotos do "dobrych fotos". aj sink aj kud help.
Link miał być przyczynkiem do dyskusji. :wink: