Zobacz pełną wersję : Zabawa w RAWki 13/2024 GŁOSOWANIE
Dobry wieczór. :)
Przystępujemy do głosowania w kolejnej edycji zabawy nowego cyklu.
Tym razem mamy 12 prac :)
NIESTETY, ponownie wyszło, że niektórzy nie czytają opisów :( Jedna praca przyszła b&w... jeszcze inna trochę zbyt mała...
Głosujemy na maksymalnie 3 (słownie: TRZY!!!) prace, które Wam się spodobają.
Można oczywiście zagłosować na mniej, np. na jedną ...
Bardzo prosiłbym o sumienne podejście do tematu i nie głosowanie na więcej. Głosowanie ma charakter publiczny.
Proszę pamiętać aby nie oddawać głosu na swoją pracę. Głos taki będzie nie ważny (patrz: regulamin).
Autorem zdjęcia jest: traperos
Termin głosowania zakończy się za 3 dni - piątek (11.10.2024)
Numer danego zdjęcia znajduje się NAD nim.
W przypadku remisu nastąpi jednodniowa dogrywka.
Po skończonym głosowaniu proszę o wypowiedzenie się na temat zwycięskich prac.
"Oryginał"
82988
Paczka z pracami znajduje się tu: klik (https://drive.google.com/file/d/1_PAmZqWulgLWm9g4719xAXzkrMUlzP2I/view?usp=sharing)
Zachęcam do pobrania paczki aby porównać zdjęcia w pełnym rozmiarze.
WASZE PROPOZYCJE
1
82998
2
82997
3
82996
4
82995
5
82994
6
82993
7
82992
8
82991
9
82990
10
82989
11
83000
12
82999
Po zakończonym głosowaniu zostanie ujawniona lista autorów wraz z numerami zdjęć.
Jeżeli ktoś się nie zgadza na ujawnienie to proszę o PW z taką informację.
Prace na tyle się różnią, że myślę, że w tej edycji nie ma potrzeby wysyłania maili :) :)
traperos - zapraszam do ew. wyróżnienia jednej z prac na maila lub w wiadomości prywatnej przed zakończeniem głosowania.
Zapraszam :-)
.
Jedna praca przyszła b&w
Heh. :mrgreen:
Coś czułem (i pisałem w wątku zgłoszeniowym), że ktoś się machnie. ¯\_(ツ)_/¯
W sumie 1 to nie tak źle.
I znów wielki sukces, rozpoznałem swoją :)
krzysztofz24
08-10-2024, 23:12
Zaglosnikowane.
marcin255
09-10-2024, 17:13
No ja nie poznałem bo mojej nie ma ??? A "zwrotkę " od sekretarki dostałem.
AAAA " Edycja tylko W KOLORZE, bez żadnego b&w. " dałem du..
siemalysy
09-10-2024, 18:37
Zagłosowane. Komentarz taktyczny ;)
Dziękuję i kłaniam się nisko.
Ło matko...
Na pierwszym miejscu zdecydowany faworyt tych mistrzostw.
Na druugim są dwie prace, a na trzecim miejscu są trzy prace.
No i mamy jednego rodzynka, kandydata na przytulasy od różowego :)
22 osoby zagłosowały, różowy nadal jest dostępny :)
Po jednej pracy na każdym z miejsc.
Panoćki, 3 głosy, a nie 4 :)
22 osoby zagłosowały, różowy nadal jest dostępny :)
https://media.gifs.nl/thumbs/gifs/angry-gifs-AkPqLH.gif
https://media.gifs.nl/thumbs/gifs/angry-gifs-AkPqLH.gif
pozostawiasz nadzieję
No niestety nie trafiłem w tej edycji z Odkreciorożcowieniem :(
Cześć :)
Podsumowanie :)
1 miejsce na podium zajął Dune
2 miejsce zajął: bogdi64
3 miejsce zajął: kipcior
Autor wyróżnił pracę nr 1.
Odjąłem po głosie pracom: 1, 4, 8, 10, co niczego w zasadzie nie zmieniło, ale jeden z uczestników zagłosował na cztery prace.
Przesyłam gratulację dla zwycięzców.
Zachęcam do napisania kilku słów od siebie o zdjęciach, obróbce :)
# 1 Dune
83030
#2 bogdi64
83031
#3 kipcior
83032
#Praca wyRÓŻniona - Dune
83030
Wyróżniam pracę numer 1 za niesamowite uczucie niepokoju i tajemniczości, z jednoczesną ciekawością co to za domek i kto w nim mieszka.
Wygląda jak obrazek z jakiejś powieści.
Pozdrawiam
Traperos
#Wyczekany RÓŻokreciorożec dla - traperos :)
83033
Dune prosimy o RAWka do nowej zabawy :)
Przyjemnego wieczoru życzę :)
Kojocisko
11-10-2024, 22:14
Jestem pod gigantycznym wrażeniem, ile koledzy wycisnęli ze zdjęcia, na którym w zasadzie nic nie ma. Bardzo pouczające.
dokładnie...
dlatego między innymi ta zabawa jest pouczająca.
Jak ze zdjęcia które w sumie nic ciekawego nie przedstawia zrobić coś przyciągającego wzrok....
Ja się nie popisałem tym razem :-) i pomysłu specjalnego na obróbkę nie miałem.
Przyciemnienie nieba żeby zniwelować przepalenia, rozjaśnienie lasu, kontrast, wyostrzenie, przycięcie kadru.
Takie tam zabawy suwaczkami które nigdzie mnie nie prowadziły.
Gdzieś mi myśli krążyły w kierunku oświetlenia budynków przez tą dziurę w chmurach ale takich umiejętności jak panowie na podium to nie miałem.
Szacun za pomysły i obróbkę...
traperos
12-10-2024, 00:49
Nie ma to jak zdobyć okrągłe 0 za swojego Rawka ������
Chciałem zobaczyć co można wycisnąć ze zwykłego pstryka i proszę, ile pomysłów. Praktycznie każda praca jest inna. Ja w swojej chciałem zbudować tajemniczość, zwiększenie kontrastów, przyciemnianie, ochłodzenie barw, i takie tam. Jak widać, nie pykło ������ gratulacje dla zwycięzców i wszystkich uczestników. crusiek sprawdź PW, tak a propos wyróżnienia ������
Miałem już dwa razy pisać, że niczego na PW nie mam.
Z komputera sprawdzam PW z ostatnich 3 dni - jest.
Nosz... ot ślepy kret :)
Post podsumowujący poprawiłem dodając wyróżnienie.
Ja z tego od razu chciałem zrobić noc czy inny wieczór. Bawiłem się próbną wersją nowego Nik i się 3 razy wysypał. Straciłem cierpliwość i ostatecznie robiłem to w DxO i darmowym Niku. A co tam było konkretnie... Na pewno Contrast color range, contrast only, pro contrast, sunlight, foliage i pewnie jakieś filtry gradacyjne z góry i z dołu. Ale takie fajne jak u Dune to mi nie wyszło :)
Ło pany ale żeście odjechali co ocenami. Dla mnie prace 1 i 3 to już w zasadzie kicz. Bardzo mocne przerysowanie rzeczywistości. Nr 2 jak najbardziej zasłużył na podium.
Mirkus A co jest złego w przerysowaniu rzeczywistości? Obrazek akurat na to pozwala, a wymogi nie zabraniają. Dlaczego praca ma być w ogóle zgodna z rzeczywistością, a nie po prostu ciekawa dla oka, nawet jeśli jest odjechana?
Mirkus A co jest złego w przerysowaniu rzeczywistości? Obrazek akurat na to pozwala, a wymogi nie zabraniają. Dlaczego praca ma być w ogóle zgodna z rzeczywistością, a nie po prostu ciekawa dla oka, nawet jeśli jest odjechana?
Dla Ciebie to jest ciekawe dla oka? No ale jak to mówią o gustach się nie dyskutuje.
Dzięki za głosy i gratulacje dla pozostałych uczestników za zmierzenie się z tym niełatwym zdjęciem.
Podstawowym problemem dla mnie na tym zdjęciu było płaskie światło. Stwierdziłem więc, że zasymuluję ciemniejszą porę dnia i rozświetlę interesujące mnie części kadru. Obróbka w PS-ie (selektywna edycja na warstwach z maskowaniem gradientami) i wtyczce VIveza 2 (punkty kontrolne) i Analog Efex 2 firmy NIK.
crusiek A czemu w tabeli mam 2 głosy jak w szczegółach głosowało trzech ludzi? :D
crusiek A czemu w tabeli mam 2 głosy jak w szczegółach głosowało trzech ludzi? :DTłumaczyłem to w podsumowaniu, proszę uważnie przeczytać.
Był taki jeden siemalysy co zagłosował na cztery prace, zamiast na trzy.
Ankieta była ręcznie edytowana.
Rowerki w puzzle, zaiwanić Lego i sprzęt foto. O.
Rzekłem. :lol:
Ogłoszenia drobne:
Wypożyczę flexa.
siemalysy
13-10-2024, 20:33
Tłumaczyłem to w podsumowaniu, proszę uważnie przeczytać.
Ankieta była ręcznie edytowana.
Niemożliwe.
Chyba, że coś forum przytkało i kliknłem coś bez kontroli. W każdym razie, przepraszam za kłopot.
Niemożliwe.
Chyba, że coś forum przytkało i kliknłem coś bez kontroli. W każdym razie, przepraszam za kłopot.
Też ciężko mi w to uwierzyć!
Nie ma sprawy :) ale podrzeć łacha warto dla zdrowia :D
83097
siemalysy
13-10-2024, 20:44
Szach mat ;)
Zapraszam do nowej ZABAWY (https://forum.nikoniarze.pl/threads/318637-Zabawa-w-RAWki-14-2024) :)