PDA

Zobacz pełną wersję : chcę nauczyć sie fotoszopa

paparaciii
26-10-2005, 15:30
Witaj...
od lat param sie fotografią lecz moją piętą a.

jest słaby fotoszop , pragnę i marzę;) byś był moim mentorem i nauczycielem;)

chętnie odwdzięczę sie materialnie....

jeśłi jesteś z lublina to czekam niecierpliwie na kontakt!!!

cahe
26-10-2005, 16:10
jeśli znasz angielski polecam płytki z filmem Total Training Photoshop CS2 :-)

paparaciii
26-10-2005, 16:19
taaa

a przypadkiem nie masz kopiii zapasowej tego?

goldie
26-10-2005, 16:35
panowie, ostrzegam - nie rozmawiamy publicznie o nielegalnych kopiach programów graficznych - ta sprawa była juz poruszana na forum !!!

cahe
26-10-2005, 16:52
panowie, ostrzegam - nie rozmawiamy publicznie o nielegalnych kopiach programów graficznych - ta sprawa była juz poruszana na forum !!!

a ja tylko zwracam uwagę, że kopia zapasowa nie jest kopią nielegalną. można ją wykonać z zapasowych nośników. i nie mam kopii - mam tylko oryginał przywieziony przez znajomego z USA :-).

goldie
26-10-2005, 17:10
no to skoro tak to zwracam honor :)

cahe
26-10-2005, 17:21
problem jest taki że Total Training jest nie do dostania w Polsce (a próbowałem!)... w takim wypadku albo zakupy za granicą, albo... nic z tego ;-)

vuki
26-10-2005, 18:59
http://www.cdrom.pl/index.php?title=Wywo%C5%82ywanie_RAW_w_Adobe_Photo Shop_CS

a nie lepiej tak(patrz wyzej)? wiem, jak ktos pokaze to co innego.
ale od czegos mozna zaczac :D
tez chcialbym znac choc w 5% PSa, nie wiem czy mam juz 1% :?

cahe
26-10-2005, 19:08
http://www.cdrom.pl/index.php?title=Wywo%C5%82ywanie_RAW_w_Adobe_Photo Shop_CS

a nie lepiej tak(patrz wyzej)? wiem, jak ktos pokaze to co innego.
ale od czegos mozna zaczac :D
tez chcialbym znac choc w 5% PSa, nie wiem czy mam juz 1% :?

a ja znam 70% i co z tego, skoro trzeba wiedzieć kiedy i jak wiedzę wykorzystać ;-)

JK
26-10-2005, 19:11
Ja mam Corela (jak Alf) i PS mnie nie interesuje, ale przecież można pomyśleć o zorganizowaniu takich PS-owych warsztatów. Zamiast focenia - obróbka RAWów. Dwa dni takiej zabawy mogą wszystkim sporo dać.

paparaciii
26-10-2005, 20:11
chetnie sie pisze na takowe warsztaty:) jednak co podpowiedzi ludzi to nie suche wiadomości ksiązkowe

Siupes
29-10-2005, 05:05
jako ze idzie zima, to sprawilem sobie ksiazeczke na ponure wieczory (szkoda ze i wieczorami czasu nie ma).
sporo siedzialem nad ksiazkami o PS i najbardziej przypadla mi do gustu
THE PHOTOSHOP CS2 BOOK for digital photographers by scott kelby.
nie wiem jaka jest jej dostepnosc w polsce lub w polskim wydaniu, ale ogolnie polecam.
jest duzo zbednych zeczy (jak zawsze), ale sa tez przydatne informacje, dobrze wszystko ulozone, przystepnie napisane, dobre przyklady i zdjecia.
na pewno nie jest to najlepsza pozycja na rynku, ale jest najlepsza na jaka trafilem.
linka do opisu ksiazki (http://magazines.globalgiftshopping.com/the-photoshop-cs2-book-for-digital-photographers-voices-that-matter,0321330625_i.htm)

madmips
02-11-2005, 14:57
Podstawa to wiedzieć co chce się osiągnąć ;)
Polecam kupić książeczkę jakąś i dużo się bawić na własnych fotkach - do bólu.
Z czasem będziesz widział efekt pracy, jeszcze przed jej rozpoczęciem :D

pozdr

P.S.
Też chętnie bym się nauczył tego i tamtego w ps'ie

Krycha
06-11-2005, 20:41
Jest jeszcze jedna metoda, wpisz na wyszukiwarce google "photoshop nauka" lub coś w tym stylu, znajdziesz tam wiele stron z tutkami, kok po kroku jak osiagnąć różne efekty w photoshopie, tą metodą nie nauczysz się całego photoshopa, ale wystarczy w zupełności na jakiś czas żeby pobawić się trochę – zapewniam, że niektóre tutki na wysokim poziomie!
P.s. Jak się nie doszukasz to podeślę kilka linków.