Zobacz pełną wersję : karta pamięci Lexar do Nikon Z
Cześć , mam pytanko czy ta karta do zdjęć na pokazach lotniczych będzie OK ? , t.j . Karta pamięci Lexar CFexpress 128GB Pro Type B Silver (1750MB/s) czy tez polecacie coś innego w podobnej cenie ? , mam na myśli body bezlusterkowe Nikon Z i jaki polecacie do niej czytnik nie za miliony..., pozdrawiam i z góry dzięki za poradę.
sokolnik
19-08-2024, 15:20
Cześć , mam pytanko czy ta karta do zdjęć na pokazach lotniczych będzie OK ? , t.j . Karta pamięci Lexar CFexpress 128GB Pro Type B Silver (1750MB/s) czy tez polecacie coś innego w podobnej cenie ? , mam na myśli body bezlusterkowe Nikon Z i jaki polecacie do niej czytnik nie za miliony..., pozdrawiam i z góry dzięki za poradę.Kupiłem kartę CFe 512 GB Transcendent zaszalałem wiem na Amazon razem z czytnikiem. Działa już rok, transfery super, w czytniku się grzeje nawet jeśli nie kopiuje nic.
Sprawdź oferty i bierz możliwie największą pojemność.
Ja się rozglądam za karta SD teraz do drugiego slotu i tu Lexar ma najszybszy zapis do 180 mb/s także może się skuszę ale szkoda mi 220 zł za 128 GB.
Dzięki, na foto nie zarabiam i na razie ma to współpracować z Nikon Z6II także nie ma to być zbyt wygórowana cena jednakże w przyszłości myślę nad drugim body , Z8 lub Z6III do fotoloto tak więc musi byc kompatybilnie z tym sprzętem. Pojemność 128GB to chyba juz bardzo ok jeżeli mówimy o zdjęciach no chyba,że jednak iść w jakąś szybką kartę SD ale wiadomo,że AF w Z6 II do fotoloto najpewniejszy nie jest więc tak pomyslałem, że z CF Express będzie lepiej.
Kojocisko
19-08-2024, 15:51
a) karty CF się.... zużywają. Większa pojemność jest bezpieczniejsza.
b) parametry, a realne możliwości to różne sprawy. Polecam https://photographylife.com/fastest-nikon-memory-cards
c) na allegro były ostatnio faktycznie tanie CFE Transcendenta. Sam kupiłem - działają.
sokolnik
19-08-2024, 15:51
Dzięki, na foto nie zarabiam i na razie ma to współpracować z Nikon Z6II także nie ma to być zbyt wygórowana cena jednakże w przyszłości myślę nad drugim body , Z8 lub Z6III do fotoloto tak więc musi byc kompatybilnie z tym sprzętem. Pojemność 128GB to chyba juz bardzo ok jeżeli mówimy o zdjęciach no chyba,że jednak iść w jakąś szybką kartę SD ale wiadomo,że AF w Z6 II do fotoloto najpewniejszy nie jest więc tak pomyslałem, że z CF Express będzie lepiej.
Chodzi Ci o fotografie w trybie seryjnym? Oraz o szybką pewną kartę do tego? :)
Bo AF i karta pamięci nie mają związku ze sobą :)
Tak, oczywiście chodzi mi o tryb seryjny
sokolnik
19-08-2024, 16:15
Tak, oczywiście chodzi mi o tryb seryjnyNo to CFe będzie najlepszym wyborem.
W sumie producent i pojemność nie mają znaczenia aż takiego bo same karty w sobie CFe są bardzo dobre, praktycznie nie awaryjne oraz bardzo szybkie.