Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Ryśki
Dzisiaj troche kotow - Nikon D850 + Sigma 100-400
81834
81835
81836
81837
81838
81839
Kojocisko
12-08-2024, 09:21
Piękne Ryśki. Ale mam wrażenie, że ta Sigma nie wyrabia z matrycą D850, co mnie nieco zaskakuje.
Piękne Ryśki. Ale mam wrażenie, że ta Sigma nie wyrabia z matrycą D850, co mnie nieco zaskakuje.
nic dluzszego nie mialem , to pozyczone szkło , ale generalnie chcialem na miekko te kotki zrobic , moze troche przesadzilem z nie dodawaniem kontrastu
kostek-brasil
12-08-2024, 21:04
Śliczne! To na wolności?
W każdym bądź razie, mi się bardzo podobają zarówno kotki, jak i zdjęcia. Aczkolwiek od strony technicznej to się po prostu nie znam za bardzo. Zawsze byłem, jestem i będę tylko "pstrykaczo-amatorem". :wink:
Śliczne! To na wolności?
W każdym bądź razie, mi się bardzo podobają zarówno kotki, jak i zdjęcia. Aczkolwiek od strony technicznej to się po prostu nie znam za bardzo. Zawsze byłem, jestem i będę tylko "pstrykaczo-amatorem". :wink:
Rezerwat przyrody w Mirosławcu
Właśnie mam podobne wrażenie. Jak pamiętam to ostatnio fociłeś Olkiem. Czyżby Nikon wrócił do łask :). Ogólnie fotki ok, ale jakoś ta Sigma ostrością, kontrastem i tłem nie powala.
Właśnie mam podobne wrażenie. Jak pamiętam to ostatnio fociłeś Olkiem. Czyżby Nikon wrócił do łask :). Ogólnie fotki ok, ale jakoś ta Sigma ostrością, kontrastem i tłem nie powala.
po plenerze w Łebie uznalem ze do krajobrazu gdzie wielkosc kadru a zatem detali do zarejestrowania jest ogromna , bedzie lepsza duza matryca. OM-1 Olimpusa jest REWELACYJNY w makro, portrecie i turystyce ale nie koniecznie w krajobrazie gdzie jednak duza matryca ma przewage i to ogromna. A poniewaz przed Zetka mialem D850 ( sprzedalem caly sprzet przed powazna operacja ) po niej uleglem marketingowi Nikona i kupilem Z7 jednak moje serce podbil D850 uniwersalnoscia i "analogowym" obrazkiem. Nadazyla sie okazja zeby kupic nowke za rozsadne pieniadze i dwa szkła uzywki ale w bdb stanie i teraz krajobraz bedzie obslugiwany przez Nikona.
Te fotki sa z rezerwatu w Mirosławcu nie wzialem Olka bo przy wgrywaniu upgrade sie zblokował, (pojechał do serwisu ) podejrzewam ze RYSKI z niego by wymiatały , kolega mial ze soba Sigme i mi pozyczył , stąd takie zdjecia.
Olek zostanie, ostatnio byłem na Malcie 39 C w poludnie, mialo byc mniej kiedy planowalem wycieczke, ale cala europa w tym roku jest piecem hutniczym , Olek z Leika DG Summilux 9mm F 1.7 (18 pelna klatka ) ktora wazy 13 dkg to rewelacja do krajobrazu miejskiego , Nikon urwałby mi szyje :) . Zdjecia nocne z reki na ISO 5 tys sa zjadalne i ogladalne zapraszam tutaj , http://harb.pl/Malta%20-%20turystycznie/index.html turystycznie ale da sie obejrzec. te dzienne tez bdb supr aparat do takich celow
Z8 obecnie mogłby zastapic D850 ale cena razem ze szkłami jest naprawde wysoka, i zostane juz z D850 wielu tak zrobilo stwierdzajac ze to jest uniwersalny aparat, najlepsza rekomendacja dla D850 jest fakt co nmie niesamowicie zaskoczyło ze Nikon mimo ze apart nie jest juz produkowany w kwietniu br. zrobil upgrade do D850
pozdrawiam serdecznie