Zobacz pełną wersję : Word - wstawianie wierszy w tabeli
Czy jest jakiś sposób mam na mysli skrót klawiaturowy , który pozwoli mi w tabeli w szybki sposób wstawić wiersz poniżej lub powyżej kursowa?
Czy jest jakiś sposób mam na mysli skrót klawiaturowy , który pozwoli mi w tabeli w szybki sposób wstawić wiersz poniżej lub powyżej kursowa?
wystarczy pogooglać...Na macu dziala wedlug tej strony (https://support.microsoft.com/pl-pl/office/skr%C3%B3ty-klawiaturowe-w-programie-word-95ef89dd-7142-4b50-afb2-f762f663ceb2#bkmk_frequentlyusedshortcutsmac)
ctrl+v po tym jak skopiujesz wiersz tabeli ;)
Aby przejść do karty Układ , naciśnij klawisze Alt+J, L, a następnie wykonaj jedną z następujących czynności:
Aby dodać nowy wiersz powyżej, naciśnij klawisz A.
Aby dodać nowy wiersz poniżej, naciśnij klawisze B, E.
Ale czy to będzie szybciej niż normalne kliknięcie Układ + Wstaw? Wątpię.
Można sobie samemu taki skrót wymyślić.
Aby przejść do karty Układ , naciśnij klawisze Alt+J, L, a następnie wykonaj jedną z następujących czynności:
Aby dodać nowy wiersz powyżej, naciśnij klawisz A.
Aby dodać nowy wiersz poniżej, naciśnij klawisze B, E.
Ale czy to będzie szybciej niż normalne kliknięcie Układ + Wstaw? Wątpię.
Można sobie samemu taki skrót wymyślić.
Próbowałeś zrobić wg tego opisu? Bo to jest pierwszy wpis na necie i próbowałem ale za pierona nie działa :-)
- - - - kolejny post - - - - - -
poguglałem i nie ma tutaj skrótu odnoszącego się do : Wstaw- wstaw wiesz poniżej /powyżej
Trzeba sobie przypisać samemu takie skróty.
Udało się choć znalazłem tylko wstaw poniżej ale mi to wystarczy.
Obie opcje są obok siebie.
:-) No czekaj sprawdzam
Znalazłem Wszystko ustawione Dzięki serdeczne
Próbowałeś zrobić wg tego opisu? Bo to jest pierwszy wpis na necie i próbowałem ale za pierona nie działa :-)
- - - - kolejny post - - - - - -
poguglałem i nie ma tutaj skrótu odnoszącego się do : Wstaw- wstaw wiesz poniżej /powyżej
Nie próbowałem, bo dla mnie dużo łatwiej jest prawokliknąć na wiersz i wybrać opcję wstaw poniżej (lub powyżej). Chyba tak zrobiłeś?