PDA

Zobacz pełną wersję : Word - wstawianie wierszy w tabeli

manfred
26-07-2024, 09:31
Czy jest jakiś sposób mam na mysli skrót klawiaturowy , który pozwoli mi w tabeli w szybki sposób wstawić wiersz poniżej lub powyżej kursowa?

pki1234
26-07-2024, 10:53
Czy jest jakiś sposób mam na mysli skrót klawiaturowy , który pozwoli mi w tabeli w szybki sposób wstawić wiersz poniżej lub powyżej kursowa?

wystarczy pogooglać...Na macu dziala wedlug tej strony (https://support.microsoft.com/pl-pl/office/skr%C3%B3ty-klawiaturowe-w-programie-word-95ef89dd-7142-4b50-afb2-f762f663ceb2#bkmk_frequentlyusedshortcutsmac)

FHR
26-07-2024, 10:55

ctrl+v po tym jak skopiujesz wiersz tabeli ;)

markB
26-07-2024, 10:57
Aby przejść do karty Układ , naciśnij klawisze Alt+J, L, a następnie wykonaj jedną z następujących czynności:

Aby dodać nowy wiersz powyżej, naciśnij klawisz A.

Aby dodać nowy wiersz poniżej, naciśnij klawisze B, E.

Ale czy to będzie szybciej niż normalne kliknięcie Układ + Wstaw? Wątpię.
Można sobie samemu taki skrót wymyślić.

manfred
26-07-2024, 11:09
Aby przejść do karty Układ , naciśnij klawisze Alt+J, L, a następnie wykonaj jedną z następujących czynności:

Aby dodać nowy wiersz powyżej, naciśnij klawisz A.

Aby dodać nowy wiersz poniżej, naciśnij klawisze B, E.

Ale czy to będzie szybciej niż normalne kliknięcie Układ + Wstaw? Wątpię.
Można sobie samemu taki skrót wymyślić.

Próbowałeś zrobić wg tego opisu? Bo to jest pierwszy wpis na necie i próbowałem ale za pierona nie działa :-)

- - - - kolejny post - - - - - -

poguglałem i nie ma tutaj skrótu odnoszącego się do : Wstaw- wstaw wiesz poniżej /powyżej

zdyboo
26-07-2024, 11:15
Trzeba sobie przypisać samemu takie skróty.

manfred
26-07-2024, 11:41
Udało się choć znalazłem tylko wstaw poniżej ale mi to wystarczy.

zdyboo
26-07-2024, 11:48
Obie opcje są obok siebie.

manfred
26-07-2024, 11:53
:-) No czekaj sprawdzam

Znalazłem Wszystko ustawione Dzięki serdeczne

markB
26-07-2024, 14:04
Próbowałeś zrobić wg tego opisu? Bo to jest pierwszy wpis na necie i próbowałem ale za pierona nie działa :-)

- - - - kolejny post - - - - - -

poguglałem i nie ma tutaj skrótu odnoszącego się do : Wstaw- wstaw wiesz poniżej /powyżej

Nie próbowałem, bo dla mnie dużo łatwiej jest prawokliknąć na wiersz i wybrać opcję wstaw poniżej (lub powyżej). Chyba tak zrobiłeś?