Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Opowieści z łąki
systematycznie zgłębiam temat fotografii zbliżeniowej, może się komuś jakiś kadr spodoba
81141
81142
81143
81144
81145
81146
81147
81148
życzę wszystkim dużo dobrego światła
Mi się podoba bardzo fajne też mnie to zaczyna coraz bardziej interesować ale potrzebna by była inwestycja w szkło.
Mi się podoba bardzo fajne też mnie to zaczyna coraz bardziej interesować ale potrzebna by była inwestycja w szkło.
Ja mam tak niesamowita frajde jak w czasach gdy kupilem pierwsza cyfre, zeby było ciekawiej to wszystkie fotki sa zrobione tele Zuiko 40-150 mmF4 PRO w przeliczeniu (80-300mm) z reguly na pełnej dziurze czyli F4 szkło wazy 38dkg
Ja mam tak niesamowita frajde jak w czasach gdy kupilem pierwsza cyfre, zeby było ciekawiej to wszystkie fotki sa zrobione tele Zuiko 40-150 mmF4 PRO w przeliczeniu (80-300mm) z reguly na pełnej dziurze czyli F4 szkło wazy 38dkg
Też robię różnymi teleobiektywami z ale co ciekawe najlepsze efekty moim zdaniem daje tani plastikowy Nikkor AF-P DX 70-300 mm f/4.5-6.3G ED VR a na drugim miejscu jest Tamron 100-400 i dobrze ująłeś fotografia zbliżeniowa u mnie cały czas z myślą o większej skali odwzorowania (obiektyw makro) tylko czy będzie tyle czasu i cierpliwości, bo na razie owady złapane na moich zdjęciach są bardziej kwestia przypadku jak polowania na nie :).
w linku zbiór moich robali https://500px.com/manager?view=galleries&user=KrzysztofBajer&slug=motyle
Podobają mi się wszystkie. Jak zamierzasz ciągnąć wątek, to numeruj zdjęcia.
Kojocisko
05-07-2024, 20:23
Szczególnie jestem fanem pierwszego konika polnego. Fajnie, że się świetnie bawisz, nie koniecznie w dalekiej podróży.