Zobacz pełną wersję : [ Lotnicze ] od rury strony
spiritus
25-05-2024, 14:15
80348
z6+14-30/4 s
Obłędna fota
Grafizacja super
Linie :)
spiritus
25-05-2024, 16:11
Nawet nie wiesz jak mnie denerwuje, że się dolna i górna linia nie zgrała ze statecznikiem :/
Dół da radę jeszcze łatwo w photoshopie przesunąć ale góra to już wyższy lvl na moje umiejętności
Przesadzasz. To nie grafika komputerowa
spiritus
25-05-2024, 17:52
Wiem, dlatego tego nie ruszałem :D
Kojocisko dzięki za nominację :)
ganialne, do tego rewelacyjnie prześwietlone! a co do przesuniętych linii, to już chyba zostałem skażony dobą generatywnej sztucznej inteligencji, bo dzięki nim od razu pomyślałem, że to fota, a nie render, więc tez ma ta dobre strony :)
spiritus
26-05-2024, 10:00
No to jeszcze sama rura, która już w sumie była w innym wątku ale połączę dla spójności.
80356
Wind Mill
26-05-2024, 11:37
Nawet nie wiesz jak mnie denerwuje, że się dolna i górna linia nie zgrała ze statecznikiem :/...
Najbardziej wkurza gdy po sesji widzisz na monitorze, że wystarczyło dać pól kroku lub krok w bok, by to naprawić. ;)
Tu chyba aeroplan jest ustawiony tak a nie inaczej. Obsługa naziemna dwa okrążenia lotniska w marszo-pompkach! :mrgreen:
Gdy się patrzy na całość, to nie przeszkadza, gdy myszkuje okiem po szczegółach to jest już zauważalne - ale przeszkadza tylko w wypadku, gdybyś chciał uzyskać idealna symetrię, której tu i tak nie ma. :)
spiritus
26-05-2024, 11:44
Najbardziej wkurza gdy po sesji widzisz na monitorze, że wystarczyło dać pól kroku lub krok w bok, by to naprawić. ;)
Tu chyba aeroplan jest ustawiony tak a nie inaczej. Obsługa naziemna dwa okrążenia lotniska w marszo-pompkach! :mrgreen:
Gdy się patrzy na całość, to nie przeszkadza, gdy myszkuje okiem po szczegółach to jest już zauważalne - ale przeszkadza tylko w wypadku, gdybyś chciał uzyskać idealna symetrię, której tu i tak nie ma. :)
Tył nie stoi w osi, było to widać gołym okiem.
Wind Mill
26-05-2024, 12:14
No to tego nijak nie przeskoczysz. ;)
To drugie wygląda jak widok ze statku kosmicznego na przestrzeń z gwiazdą w środku
Oba zdjęcia super. Świetna konwersja na nr 1. Dopiero po włączeniu trybu dokładnej analizy, widzę brak symetrii na zdjęciu nr 1, ale wyłącznie na górze, dla oceny zdjęcia jako całości dla mnie pomijalny detal.
Nawet nie wiesz jak mnie denerwuje, że się dolna i górna linia nie zgrała ze statecznikiem :/
Moderator nam kokietuje. To jest świetne zdjęcie.
siemalysy
01-06-2024, 13:55
Konkretna fota. Mam na myśli pierwszą :) Druga też jest spoko.
spiritus
01-06-2024, 14:12
Dzięki :)
No to dorzucam jeszcze jedno, lekko szersze niż ostatnie zdjęcie.
80449
spiritus
19-08-2024, 21:51
Szkoda, że nie miałem przy sobie 14-30 bo mogłoby wyjść lepiej, jednak koncepcja jest jeżeli się jeszcze z migiem spotkam :)
82025
faaaajne
przypiąłeś się linkami czy na expanderach ? :)
Wind Mill
20-08-2024, 18:46
...Szkoda, że nie miałem przy sobie 14-30 bo mogłoby wyjść lepiej...
Będziesz miał obiektyw, nie będzie chmur (takich). ;)
Ta nieostrość nieco mnie drażni, poza GO czy blurowane radialnie?
Poza tym, dobry fot. :)
spiritus
20-08-2024, 21:01
faaaajne
przypiąłeś się linkami czy na expanderach ? :)
Leciałem drugim z tyłu :D
Będziesz miał obiektyw, nie będzie chmur (takich). ;)
Ta nieostrość nieco mnie drażni, poza GO czy blurowane radialnie?
Poza tym, dobry fot. :)
Noo właśnie wiem i też mi to przyszło do głowy.
W sumie UWA leżał dosłownie 5km dalej ale odpuściłem powrót na lotnisko ze względu na padającą baterię w aparacie. Jak zawsze wszystko pod górkę xD
Nieostrość dodana radialnie, tutaj wrzucam bez i z mniejszym HDR-em
82039
Wind Mill
20-08-2024, 22:29
Aeroplan lepiej (ostrość), ale całość nie wiem. :mrgreen:
Chmury z pierwszej wersji, może i hadeer z aeroplana też, sztymowałby z chmurami. ;)