Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Portret
RomanZWrocławia
12-05-2024, 17:41
Pierwsze w tej "serii" - przy którym przestaję widzieć modelkę i folię, przestaję widzieć "szwy", a cieszę się obrazem. Bardzo fajny klimat, wszystko się szcześliwie ułożyło, poza i gra modelki, adekwatna obróbka podbijająca nastrój. Jako odbitka, w dużym ekspozycyjnym formacie wygląda zapewne wyśmienicie. Gratulacje. Pamięta się takie zdjęcia.
Nie kumam. Pojawia się coś niesztampowego jak to i cisza. Jak wpada dziadostwo niczym z okładki magazynu to piejo kury piejo...
A może o to chodzi, że dobre fotki bronią się obrazem, słowa są zbędne. Zamykam się więc...
Dawno nie widziałem prac Fafniaka, ale ten obrazek zostanie w pamięci.
Powinszować.:-)
Bo słabo się tu zrobiło na forum. Nawet nie chce mi się wstawiać zdjęć
Pierwsze w tej "serii" - przy którym przestaję widzieć modelkę i folię, przestaję widzieć "szwy", a cieszę się obrazem.
Ciekawe. Możesz to rozwinąć? Chętnie przeczytam.
- - - - kolejny post - - - - - -
- - - - kolejny post - - - - - -
Ligo NimnuL RomanZWrocławia
Dziękuję za miłe słowa
RomanZWrocławia
13-05-2024, 19:27
mam w pamięci kilka zdjęć umieszczonych na forum zrobionych zdaje się podczas tego samego pleneru. Ten sam pomysł czyli modelka, folia i ogrywanie tematu. Dygresja - mówi się że najlepsza muzyka filmowa to ta której nie pamiętasz po obejrzeniu filmu. Kiedy ten elment dzieła filmowego tak zcala się się z obrazem że przestaje być oddzielnym kanałem przekazu. Wracając do Twojego zdjęcia przestaję widzieć i myśleć : modelka, folia, którą ktoś trzyma itd. Nie przychodzi mi to do głowy. Za to cieszę się poetycką, niejednoznaczną atmosferą, świetna jest ulotność gestu i ułożenia ciała modelki. Materia może być lodem, szkłem, mgłą wiatrem wodą i po kolei możesz opowiadać sobie różne historie. Delikatne, oniryczne lub niepokojące i straszne. Dobre zdjęcie przyszło do Ciebie
mam w pamięci kilka zdjęć umieszczonych na forum zrobionych zdaje się podczas tego samego pleneru. Ten sam pomysł czyli modelka, folia i ogrywanie tematu. Dygresja - mówi się że najlepsza muzyka filmowa to ta której nie pamiętasz po obejrzeniu filmu. Kiedy ten elment dzieła filmowego tak zcala się się z obrazem że przestaje być oddzielnym kanałem przekazu. Wracając do Twojego zdjęcia przestaję widzieć i myśleć : modelka, folia, którą ktoś trzyma itd. Nie przychodzi mi to do głowy. Za to cieszę się poetycką, niejednoznaczną atmosferą, świetna jest ulotność gestu i ułożenia ciała modelki. Materia może być lodem, szkłem, mgłą wiatrem wodą i po kolei możesz opowiadać sobie różne historie. Delikatne, oniryczne lub niepokojące i straszne. Dobre zdjęcie przyszło do Ciebie
Ciekawe...
Dla mnie nie ma tak dużej różnicy w tych zdjęciach